Minicruise 3 dagen Kerstmarkten Kopenhagen, Lübeck en Bremen

vanaf € 219,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
 • Overnacht aan boord van TT-Line
 • Restaurant, bar en taxfree-shops aan boord
 • 2-persoons binnenhutten met eigen douche en toilet
 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Kom helemaal in de kerstsferen
 • Twee Duitse Hanzesteden: Lübeck en Bremen
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1: Heenreis en Lübeck

Vanaf uw opstapplaats rijden we naar ons verzamelpunt in Nederland. Na een kopje koffie rijden we naar Lübeck in Duitsland, waar we rond 16.00 uur aankomen. De historische binnenstad van de Hanzestad Lübeck met haar talloze monumenten is één grote toeristische trekpleister. Het raadhuis op de markt behoort tot één van de mooiste van Duitsland. Aan het begin van de avond rijden we naar de haven van Travemünde voor de nachtovertocht naar Trelleborg. Aan boord kunt u genieten van het dinerbuffet.

Dag 2: Kopenhagen

Geniet u van het ontbijt aan boord, terwijl we de haven van Trelleborg binnenvaren. Na de ontscheping vervolgen we de reis. Via de beroemde Öresundsbron, de brug-tunnelcombinatie, die Zweden met Denemarken verbindt, rijden we in ongeveer één uur naar Kopenhagen. U kunt de stad op eigen gelegenheid verkennen of deelnemen aan de uitgebreide tour o.l.v. een gids (bij te boeken optie). De tour brengt u langs de beroemde Kleine Zeemeermin, het koninklijke kasteel Amaliënborg en de oude haven Nyhavn. De middag heeft u vrij te besteden in Kopenhagen. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het beroemde attractiepark Tivoli of de winkelstraat Strøget verkennen, die tot één van de langste straten van Europa behoort. Zowel Tivoli, Strøget als de Nyhavn ademen één en al Kerst! Aan het begin van de avond rijden we terug naar Trelleborg voor een nachtovertocht naar Travemünde. Aan boord kunt u wederom genieten van het dinerbuffet.

Dag 3: Terugreis en Bremen

Na het ontbijt gaan we van boord en rijden naar de Hanzestad Bremen. Bremen is onlosmakelijk verbonden met het sprookje van de Bremer stadsmuzikanten. In het prachtige centrum aan de oever van de Weser, waar vrijwel alles op loopafstand te bereiken is, worden de muzikanten met een standbeeld geëerd. Blikvanger van de stad is het Gothische Rathaus, met haar façade in de stijl van de Wezerrenaissance. In december staat het gehele oude centrum in het teken van kerst en ademt het een middeleeuwse sfeer. Dwaalt u vooral ook door het Schnoorviertel, de oudste wijk van de stad. Rond 14.00 uur aanvaarden we de terugreis naar Nederland. Op ons verzamelpunt kunt u gebruik maken van het afscheidsdiner, alvorens de servicelijnen u terugbrengen naar de opstapplaats.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

TT-Line

Tijdens deze reis overnacht u 2x aan boord van de schepen van TT-Line, die een veerdienst onderhoud tussen het Noord-Duitse Travemünde en Trelleborg in het uiterste zuiden van Zweden, op ca. 60 km van Kopenhagen. Aan boord vindt u diverse faciliteiten zoals een restaurant, bar, en een shop. U overnacht aan boord in comfortabele 2-persoonsbinnenhutten met douche/toilet. Alle hutten beschikken over stapelbedden of twee aparte beneden bedden.

Duitsland en Denemarken

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Geschiedenis
Theoretisch gezien bestaat Duitsland nog niet zo lang. Het huidige Duitsland was tot 1862 een gebied met veel kleine koninkrijken. Vanaf 1862 vormden deze kleine koninkrijken één land, Duitsland, en begon het Europa te beheersen. Uiteindelijk leidden allerlei conflicten, eind 19e en begin 20e eeuw, tot de Eerste Wereldoorlog. Na deze oorlog was Duitsland belast met enorme schadevergoedingen. Hitler speelde hierop in met mooie praatjes en beloftes, waardoor hij aan de macht kwam. In 1939 viel het Duitse leger Polen binnen, het begin van de Tweede Wereldoorlog. Toen de Duierikanen. Dwars door Berlijn liep het IJzeren Gordijn, de scheiding tussen de twee delen. Hier stond ook de Berlijnse Muur. In 1989 viel te muur en was Duitsland weer één geheel: Bondsrepubliek Duitsland.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
03:10:18 | 0,21 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch