Kerstreis 6 dagen Romantische stad Praag

 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)
 • Inclusief gezellig kerstdiner
 • 2 maal bezoek Praag o.l.v. Nederlandssprekende gids
 • Excursie Boheems Paradijs
 • Bezoek Nový Bor
 • Optioneel bezoek aan kasteel Dětenice
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

22 december: Heenreis

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend rijden we met verschillende stops naar Praag, waar we aan het begin van de avond aankomen bij ons hotel. Na de kamerindeling gaan we aan tafel voor het diner.

23 december: Nový Bor en Kokorindal

We rijden via een mooie route naar de plaats Nový Bor, het centrum van de glasindustrie. U heeft hier de mogelijkheid om het mooie Tsjechische glas te kopen. Na de middag rijden we via het mooie natuurgebied van het Kokorindal terug naar ons hotel. Het diner gebruiken we vanavond in restaurant Avion in het centrum van Praag.

24 december: Kasteel van Dětenice en Boheems Paradijs

Na het ontbijt rijden we naar de plaats Dětenice. In het kasteel van Dětenice (niet inbegrepen) krijgen we een uitgebreide rondleiding. In de bijbehorende oude brouwerij kunt u van een uitstekende lunch genieten (niet inbegrepen). Indien de weersomstandigheden het toelaten, bezoeken we aansluitend het Boheems Paradijs, een beschermd natuurgebied dat in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat en waar prachtige wandelroutes zijn uitgezet. Ook vanavond dineren we in het centrum van Praag. Aansluitend heeft u de mogelijkheid om een nachtmis bij te wonen.

25 december (1e kerstdag): Praag Benedenstad

Vandaag bezoeken we de oude stad. O.l.v. een Nederlandssprekende gids maken we een stadswandeling door de Benedenstad. We zien de Joodse wijk met de synagoge, het astronomisch uurwerk en vele andere bezienswaardigheden van de stad. Aansluitend rijden we naar ons hotel, waar we een leuke wandeling maken door het park. Bij terugkomst wordt er op het terras een glas Glühwein aangeboden. ’s Avonds gaan we gezellig samen aan tafel voor het kerstdiner.

26 december (2e kerstdag): Praag Bovenstad

Vandaag staat het Burchtkwartier in de Bovenstad van Praag op ons programma, wederom o.l.v. onze gids. We zien de St. Vituskathedraal en om 12.00 uur de wisseling van de wacht bij de Praagse burcht. Via de beroemde Karelsbrug eindigt de wandeling in het centrum. 's Middags kunt u uw tijd in de stad zelf invullen.

27 december: Terugreis

Na een vroeg ontbijt gaan we aan de terugreis beginnen. Met diverse stops rijden we over de Tsjechische en Duitse autowegen terug naar ons centrale overstappunt in Nederland. Voordat u met één van onze servicelijnen huiswaarts reist, krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden.

Landkaart: Romantische stad Praag

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

U verblijft in Hotel Olympik Tristar 3*, Hotel Globus, Hotel Krystal of gelijkwaardig

Hotel Globus 3*

In 3 minuten bent u bij het metrostation van Roztyly, vanwaar ongeveer een kwartier reizen naar het centrum. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, wisselkantoor, autoverhuur en souvenirwinkel. Alle kamers zijn voorzien van douche, toilet, telefoon en tv. Enkele kamers beschikken over een balkon.

Tsjechië

Oppervlakte: 78.864 km²
Inwoners: 10.674.947
Hoofdstad: Praag
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Rooms-katholiek
Valuta: Tsjechische kroon (CZK)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Tsjechisch
Tijdzone: UTC +1, dezelfde tijdzone als Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
De Tsjechische keuken laat invloeden zien van omliggende landen, voornamelijk van Hongarije en Oostenrijk. Specialiteiten zijn de Weens gevulde pannenkoeken en de Boheemse Palacinky. Tsjechen drinken graag sterke dranken. Becherovka is de meest populaire. Bij het eten wordt vaak een pivo gedronken, dat is een groot glas bier. Over de kwaliteit van het Tsjechische bier wordt zeer uiteenlopend gedacht.

Flora en Fauna
De flora in Tsjechië is veelzijdig. Dit komt door de centrale ligging van het land. Er is veel bebossing, dit neemt zo’n 30% van de totale grondoppervlakte in. Vooral in de Bohemen, gelegen in het noorden, zijn gebieden met veel bos te vinden. Het karakter van de fauna in Tsjechië is Midden-Europees. In de bergen komen vooral bergmarmotten en gemzen voor. Heel af en toe wordt hier een lynx of een wilde kat gespot. In de bosgebieden leven onder andere beren en herten.

Geschiedenis
Tsjechië heeft nog maar een zeer korte geschiedenis. In 1992 werden Tsjechië en Slowakije pas uit elkaar gehaald. Vanaf toen kwam ook pas in beeld hoe Tsjechië had moeten afzien onder het communistische regime. Het land moest gereorganiseerd worden om de economie weer op te laten bloeien. In de begin periode hadden de Tsjechen het moeilijk met de maatregelen van de reorganisatie. Inmiddels is Tsjechië de inzinking grotendeels te boven gekomen.

Prijsniveau
De prijzen in Tsjechië zijn, vergeleken met Nederland, erg laag. Vooral buiten Praag.

Leuke feitjes
 • De hoofdstad van Tsjechië, Praag, is één van de mooiste steden van Europa. Het historische centrum van de stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
 • Ondanks dat Tsjechië onderdeel is van de EU heeft Tsjechië zijn eigen munt, de Tsjechische kroon. Eén Euro is ongeveer 27 Tsjechische kronen.
 • Bier is in een Tsjechisch café vaak goedkoper dan water. Bier is namelijk de nationale drank.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
21:26:32 | 0,17 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch