Kerstreis 6 dagen Regensburg, Beierse Woud en Altmühltal

vanaf € 549,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
  • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
  • Kerstmarkten in het mooie Regensburg
  • Prachtige tochten door het Beierse Woud en het Altmühltal
  • Bak uw eigen Apfelstrudel
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

22 december: Nederland - Duitsland

Vanaf onze verzamelplaats rijden we rechtstreeks naar ons hotel in Donaustauf, nabij Regensburg. Onderweg zullen enkele tussenstops worden gemaakt. Nadat u uw bagage naar uw kamer heeft gebracht, kunt u genieten van het diner.

23 december: Regensburg

Na het ontbijt rijden we naar het centrum Regensburg, is één van de beter bewaarde middeleeuwse steden in Duitsland. Het is prachtig gelegen aan de rivier de Donau en omringd door beschutte berghellingen. Het stadsbeeld wordt bepaald door kerken, torens en stadhuizen uit de 12e tot de 14e eeuw. Uit steen gebouwd, waren zij een teken van rijkdom van de, toentertijd, meest welvaren stad van Zuid-Duitsland. De meer dan 330 meter lange Steinerne Brücke, is de oudst behouden gebleven stenen brug van Duitsland en biedt een prachtig uitzicht over de stad. Uiteraard hult ook Regensburg zich volledig in kerstsferen. Vanaf het eind van de ochtend openen in en om het centrum van Regensburg maar liefst 4 kerstmarkten.

24 december: Panoramatocht Beierse Woud

Vandaag maken we kennis met de schitterende natuur van het Beierse Woud. Bergtoppen van meer dan 1.000 meter hoog, dichte bossen afgewisseld met glooiende weiden, rivieren, rotsen en veengebieden kenmerken deze regio, dat niet voor niets liefkozend 'het Groene Dank van Europa' wordt genoemd. De hoogste berg is de bijna 1.500 meter hoge Grosse Arber aan het gelijknamige meer. Met de gondellift kunt u omhoog en na een kleine wandeling kunt u genieten van het uitzicht op de omliggende bergkammen. Bij terugkomst in het hotel staat een heerlijke kerststol en koffie/thee voor u klaar. Na het kerstdiner kunt u de nachtmis in de nabijgelegen kerk bijwonen. Aansluitend luiden we in het hotel met Glühwein de Kerstdagen in.

25 december (1e Kerstdag): Bodenmais

Na het ontbijt brengt de chauffeur u naar Bodenmais, het centrum van de glasproductie waar dit deel van Beieren beroemd om is. Talloze eeuwenoude glasblazerijen zijn getuige van de florerende glasindustrie in vroeger tijden. Het Glasparadies in Bodenmais staat helemaal in het teken van het glas. U ziet hier de mooiste producten en de glasblazer zelf aan het werk. Of wilt u zelf eens proberen glas te blazen? Het Glasparadies is helemaal omgetoverd tot een prachtige wintertuin, volledig in kerstsfeer. Vanavond geniet u van een heerlijk traditioneel kerstdiner in het hotel en maken we een fakkelwandeling door het sfeervolle stadje en de omgeving.

26 december (2e Kerstdag): Altmühltal en Kelheim

Vanochtend rijden we een prachtige route door het dal van de Altmühl. Deze zijrivier van de Donau slingert zich een weg door het glooiende landschap, langs middeleeuwse stadjes, rotspartijen en diverse burchten. Bij Riedenburg zien we het beroemde Schloss Prunn. Dit kasteel, hooggelegen op een rots, is het best-bewaarde kasteel van Beieren en vooral beroemd vanwege het Nibelungenlied. Via Essing, met haar unieke houten brug, bereiken we Kelheim waar de Altmühl in de Donau uitmondt. In Kelheim kunt u de imposante Befreiungshalle bezoeken. In de middag rijden we terug naar het hotel waar u wordt uitgenodigd om, onder deskundige leiding, zelf uw eigen Apfelstrudel te bakken. Met een heerlijk diner, dat muzikaal omlijst zal worden, sluiten we de Kerstdagen af.

27 december: Duitsland - Nederland

Na het ontbijt rijden we via de Duitse autobanen weer terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u, voordat u weer met één van onze servicelijnen huiswaarts keert, een goed verzorgd afscheidsdiner aangeboden, waarbij u kunt nagenieten van deze mooie reis.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
  • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
  • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Posthotel Donaustauf

In het stadje Donaustauf, even ten oosten van Regensburg, staat het mooie 4* Posthotel. Ingeklemd tussen de Donau en het centrum van het stadje. Het hotel beschikt over een bar, restaurant, lift en Wifi. Uw nette kamer is voorzien van o.a. TV en eigen badkamer.

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
10:37:38 | 0,19 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch