Kerstreis 7 dagen 4* Hotel VAYA Seefeld

  • Luxe 4* Hotel VAYA
  • Bezoek Innsbruck
  • Excursie Swarovski Kristallwelten
  • Bezoek Ötztal
  • Bezoek Garmisch-Partenkirchen
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

21 december: Nederland - Seefeld

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee rijden we met diverse stops via Duitsland naar Oostenrijk. Het diner gebruiken we onderweg in een restaurant in Duitsland. Vervolgens rijden we naar ons hotel in Seefeld, waar we in de loop van de avond aankomen.

22 december: Vrije dag

Vandaag kunt u geheel naar eigen wens invullen. Geniet van de wellnessfaciliteiten van het hotel of maak een mooie wandeling door het gezellige dorp en de omgeving van Seefeld. In het autovrije centrum kunt u 's middags de sfeervolle kerstmarkt bezoeken met heerlijke lekkernijen, Glühwein en lokale handwerkproducten. Het is ook aan te raden met de gondel naar de top van de berg Gschwandtkopf te gaan. U heeft van boven een fantastisch uitzicht over de omgeving en u kunt er genieten van het skigebied. 's Avonds genieten we samen van het diner in het hotel.

23 december: Graun

Vandaag brengen wij een bezoek aan het Italiaanse plaatsje Graun, bekend om het middeleeuwse kerktorentje dat in het Reschenmeer staat. Via een mooie route langs Telfs en over het Miemingerplateau rijden we naar het Oberinntal. Via dit dal en het bekende skiplaatsje Nauders bereiken we de Italiaanse grens. Even na het drielandenpunt komen we aan bij het Reschenmeer met het verzonken dorp Alt-Graun. In de loop van de middag rijden we terug naar ons hotel, waarbij u nogmaals kunt genieten van de imposante bergwereld onderweg.

24 december: Wattens en Innsbruck

Vandaag staat in het teken van de hoofdstad van Tirol en de Kristallwelten van Swarovski. Eerst rijden wij naar Wattens, waar u het wereldberoemde kristal van Swarovski kunt bewonderen (entree niet inbegrepen). Aansluitend rijden wij naar Innsbruck dat bekend staat om het Gouden Dak. De stad is met duizenden lichtjes versierd en in de Maria-Theresien-Strasse kunt u de gezellige kerstmarkt bezoeken. Voor het diner zijn wij terug in ons hotel.

25 december (1e kerstdag): Ötztal

Na het ontbijt gaan we op weg naar het bekende Ötztal. Dit dal is omsloten door hoge bergen en we rijden er door romantische dorpjes. Eén van de bekendste plaatsen is Sölden, bij Nederlanders een zeer geliefde wintersportplaats. De gondelbanen gaan er tot ruim 3000 meter hoogte, vanwaar het uitzicht adembenemend is. 's Avonds genieten we gezamenlijk van een heerlijk diner in ons hotel.

26 december (2e kerstdag): Garmisch-Partenkirchen

We rijden vandaag via Leutasch en Mittenwald naar de bekende Zuid-Duitse plaats Garmisch-Partenkirchen. Garmisch-Partenkirchen is bekend vanwege het jaarlijkse schansspringen op Nieuwjaarsdag en natuurlijk vanwege de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze, met een hoogte van 2962 meter. De top is te bereiken met een gondel en in de winter wordt er volop geskied in dit gebied. In de loop van de middag rijden we terug naar Seefeld en ook deze laatste avond staat er weer een goed verzorgd diner voor u klaar.

27 december: Seefeld - Nederland

We nemen vroeg afscheid van Seefeld en rijden met diverse stops terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt staat ons een goed verzorgd afscheidsbuffet te wachten, waarna u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts keert.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

4* Hotel VAYA Seefeld

Dit hotel is gelegen in het autovrije centrum van Seefeld. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, lift, wellnessruimte en binnenzwembad. Alle kamers zijn voorzien van een televisie, zithoek, minibar, kluisje en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Oostenrijk

Oppervlakte: 83.871 km²
Inwoners: 8.711.770
Hoofdstad: Wenen
Regeringsvorm: Federale Republiek
Religie: Katholiek
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijd als in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
In Oostenrijk wordt vaak simpel gegeten. Meestal wordt gestart met soep, gevolgd door een stuk vlees en een eenvoudige salade. Het meest bekende gerecht uit de Oostenrijkse keuken is natuurlijk de schnitzel. Ook typisch Oostenrijkse gerechten zijn de Wiener Kaffee met Apfelstrüdel of Sachertorte. Wijn is ook populair in Oostenrijk. Er worden niet alleen internationale wijnen gemaakt, maar ook wijnen van eigen druiven.

Flora en Fauna
Oostenrijk behoort tot de meest bosrijke landen van Europa. De oppervlakte bestaat voor ongeveer 38% uit bebossing. De verschillen in hoogtes zorgen voor veel verschillende soorten begroeiing. Tot 800 meter hoogte zijn er vooral veel akkers en weiden. Op grotere hoogte, vanaf 800 meter, zijn voornamelijk loofbomen (in de lagere gebieden) en naaldbomen (in de hoger gelegen gebieden) te vinden. Vanaf 1.800 meter hoogte beginnen de alpenweiden, welke in de winter bedekt worden door een dikke laag sneeuw. In de lente ziet het er juist kleurrijk uit, want dan bloeien de felgekleurde bloemen.

In de Oostenrijkse bossen leven veel herten, zwijnen, reeën en dassen. Heel sporadisch wordt er een beer gezien, maar dat komt zelden voor. Op grotere hoogte leven steenbokken, gemzen, Alpenmarmotten en sneeuwhazen. De lammergier, Europa’s grootste roofvogel, leeft ook in dit gebied.

Geschiedenis
Gedurende de historie van Oostenrijk werd het land bewoond door een heel aantal verschillende volken, zoals de Romeinen, Hummen, Lombarden en Franken. In 1806 werd het Keizerrijk Oostenrijk opgezet, nadat het Roomse Rijk werd afgeschaft. Vanaf 1867 vormde Oostenrijk een dubbelmonarchie met Hongarije, welke bleef bestaan tot het eind van WO I. Toen werden Hongarije en Oostenrijk weer gescheiden. Na hun volk te hebben geraadpleegd sloten Vorarlberg, Burgenland en Karinthië zich aan bij Oostenrijk. Het huidige Oostenrijk was hiermee ontstaan. Oostenrijk verenigde zich in 1938 in het Derde Rijk. Nadat de Nazi’s zich overgaven, kwam Oostenrijk in handen van de geallieerden. Oostenrijk werd in 1955 weer een opzichzelfstaand land, voorwaarde hiervoor was dat het land in het vervolg neutraal bleef.

Prijsniveau
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Leuke feitjes
  • Oostenrijk is twee keer zo groot als Nederland, maar heeft de helft van het aantal inwoners.
  • Oostenrijk heeft meer dan 800 bergen hoger dan 3000 meter. Van de oppervlakte van het land ligt slechts een derde deel lager dan 500 meter.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
11:53:04 | 0,44 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch