Kerstreis 7 dagen 4* Hotel VAYA Resort Pfunds en Bernina Express

  • Innsbruck
  • Lech
  • Serfaus
  • Merano in Italië
  • Optionele treinrit Bernina Express
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

21 december: Nederland - Pfunds

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een heerlijk kopje koffie of thee rijden we via de Duitse autobanen naar Oostenrijk. Het diner gebruiken we onderweg in Duitsland en in de loop van de avond komen we aan in ons hotel in Pfunds.

22 december: Serfaus

's Morgens doen we het rustig aan en kunt u eerst genieten van het ontbijtbuffet. Laat in de ochtend rijden we naar het mondaine Serfaus, een echte wintersportplaats op 1.400 meter hoogte. Het dorp is autovrij en er rijdt een metro onder de dorpsstraat. In Serfaus kunt u lunchen, met een kabelbaan naar een bergrestaurant gaan, wandelen, winkelen (vanaf ca. 14.30 uur) en genieten van de winterse omgeving.

23 december: Innsbruck

Na het ontbijt vertrekken we naar Innsbruck. U heeft voldoende tijd om het centrum van deze mooie stad te verkennen en één van de gezellige kerstmarkten te bezoeken. In het centrum kunt u natuurlijk het huis met het Gouden dak gaan bewonderen, maar ook de Hofkirche is het bekijken waard. In de Maria-Theresienstrasse en in de Altstadt kunt u gezellig winkelen of genieten van een kop koffie met Apfelstrudel.

24 december: Vrije dag of Zwitserland, Italië en Bernina Express

Genieten van een dag vol hoogtepunten! Als u het voordeelpakket heeft geboekt gaat u mee via Martina, Susch en Zernez naar het in Zwitserland gelegen Pontresina. Hier gaan we een deel van de treinreis met de Bernina Express maken en wel het traject Pontresina-Tirano. Na aankomst in Tirano in Italië wordt u door uw chauffeur opgewacht en na een korte pauze rijden we via een prachtige route terug naar ons hotel.

25 december 1e kerstdag: Lech

We rijden via een prachtige route naar het bij Nederlanders alom bekende dorp Lech, waar onze koninklijke familie sinds jaar en dag op wintersport gaat. De uitzichten over de bergwereld, die u op weg naar Lech te zien krijgt, zijn werkelijk overweldigend. In het mondaine dorpje zijn mooie hotels, restaurants en winkels te bewonderen.

26 december 2e kerstdag: Merano

Vandaag staat Italië op het programma en brengen we een bezoek aan de kuurstad Merano. Deze stad heeft een rijke historie, die terug gaat tot in de Romeinse tijd. De Kurpromenade langs de rivier is geheel in kerstsfeer gehuld en u kunt hier de gezellige kerstmarkt bezoeken. De route heen en terug naar Merano is zeker in de winter een belevenis met de vele prachtige vergezichten.

27 december: Pfunds - Nederland

We nemen vroeg afscheid van Pfunds en rijden met diverse stops terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt staat ons een goed verzorgd afscheidsbuffet te wachten, waarna u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts keert.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Oostenrijk

Oppervlakte: 83.871 km²
Inwoners: 8.711.770
Hoofdstad: Wenen
Regeringsvorm: Federale Republiek
Religie: Katholiek
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijd als in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
In Oostenrijk wordt vaak simpel gegeten. Meestal wordt gestart met soep, gevolgd door een stuk vlees en een eenvoudige salade. Het meest bekende gerecht uit de Oostenrijkse keuken is natuurlijk de schnitzel. Ook typisch Oostenrijkse gerechten zijn de Wiener Kaffee met Apfelstrüdel of Sachertorte. Wijn is ook populair in Oostenrijk. Er worden niet alleen internationale wijnen gemaakt, maar ook wijnen van eigen druiven.

Flora en Fauna
Oostenrijk behoort tot de meest bosrijke landen van Europa. De oppervlakte bestaat voor ongeveer 38% uit bebossing. De verschillen in hoogtes zorgen voor veel verschillende soorten begroeiing. Tot 800 meter hoogte zijn er vooral veel akkers en weiden. Op grotere hoogte, vanaf 800 meter, zijn voornamelijk loofbomen (in de lagere gebieden) en naaldbomen (in de hoger gelegen gebieden) te vinden. Vanaf 1.800 meter hoogte beginnen de alpenweiden, welke in de winter bedekt worden door een dikke laag sneeuw. In de lente ziet het er juist kleurrijk uit, want dan bloeien de felgekleurde bloemen.

In de Oostenrijkse bossen leven veel herten, zwijnen, reeën en dassen. Heel sporadisch wordt er een beer gezien, maar dat komt zelden voor. Op grotere hoogte leven steenbokken, gemzen, Alpenmarmotten en sneeuwhazen. De lammergier, Europa’s grootste roofvogel, leeft ook in dit gebied.

Geschiedenis
Gedurende de historie van Oostenrijk werd het land bewoond door een heel aantal verschillende volken, zoals de Romeinen, Hummen, Lombarden en Franken. In 1806 werd het Keizerrijk Oostenrijk opgezet, nadat het Roomse Rijk werd afgeschaft. Vanaf 1867 vormde Oostenrijk een dubbelmonarchie met Hongarije, welke bleef bestaan tot het eind van WO I. Toen werden Hongarije en Oostenrijk weer gescheiden. Na hun volk te hebben geraadpleegd sloten Vorarlberg, Burgenland en Karinthië zich aan bij Oostenrijk. Het huidige Oostenrijk was hiermee ontstaan. Oostenrijk verenigde zich in 1938 in het Derde Rijk. Nadat de Nazi’s zich overgaven, kwam Oostenrijk in handen van de geallieerden. Oostenrijk werd in 1955 weer een opzichzelfstaand land, voorwaarde hiervoor was dat het land in het vervolg neutraal bleef.

Prijsniveau
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Leuke feitjes
  • Oostenrijk is twee keer zo groot als Nederland, maar heeft de helft van het aantal inwoners.
  • Oostenrijk heeft meer dan 800 bergen hoger dan 3000 meter. Van de oppervlakte van het land ligt slechts een derde deel lager dan 500 meter.

Hotel VAYA Resort Pfunds 4*

Het luxe 4* VAYA hotel is gelegen in het centrum van Pfunds en beschikt over een restaurant, bar, terras, tuin met ligstoelen (zomer), lift en wellnesscenter met een Finse en bio-sauna, stoombad, ijsbron en binnenzwembad. Alle kamers zijn voorzien van een televisie, zithoek, kluisje en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
12:34:57 | 0,27 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch