telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Kerstreis 7 dagen Hamelen, Paderborn en Kassel - All inclusive

 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf o.b.v. All inclusive
 • Gratis drankjes tussen 17.00 - 23.00 uur in het hotel
 • Iedere avond entertainment
 • Bezoek de steden Hamelen, Paderborn en Kassel
 • Ontdek Schloss Arolsen
 • Bezoek de middeleeuwse stad Höxter
 • Mooie natuurtochten
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 25,- reserveringskosten per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking t/m 9 personen, € 5,- consumentenbijdrage SGR per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.

* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

22 december: Heenreis en Höxter

Vanaf ons verzamelpunt rijden we naar ons hotel in Niehiem waar we worden ontvangen met een lunch. In de middag rijden we naar Höxter, gelegen aan de oevers van de Wezer. Het middeleeuwse stadje staat bekend om haar historische centrum met veel vakwerkhuizen die op een indrukwekkende manier versierd zijn. Buiten de poorten van het oude centrum ligt de Abdij van Corvey. Dit immense klooster is in 815 gesticht en staat vermeld op de werelderfgoed lijst van UNESCO.

23 december: Kassel

Vandaag gaan we naar de romantische, sprookjesachtige stad van Kassel, waar de gebroeders Grimm lange tijd hebben gewoond. Hier kunt u genietenen van het pittoreske stadscentrum, de indrukwekkende kastelen, fonteinen en gezellige parken. Symbool van de stad is het 9 meter hoge Hercules monument in het bergpark Wilhelmshöhe, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de stad en omgeving. Ook kunt u hier een bezoek brengen aan de kerstmarkt waar ieder jaar een sprookje centraal staat. Kies voor verschillende kerstgeschenken die met de hand vervaardigt zijn of voor één van de vele lekkernijen. Neem een kijkje in het winkelcentrum City Point. Met meer dan 60 verschillende winkels wordt de kans van slagen hier wel erg groot en gaat u met een goed gevulde tas weer richting hotel.

24 december: Hamelen en Bad Pyrmont

Na het ontbijt rijden we via een mooie route richting Hamelen, de stad van het wereldbekende sprookje de rattenvanger van Hamelen. Breng een bezoek aan de Bungelosenstrasse, de straat waar de rattenvanger de kinderen door heen lokte. Op de terugreis stoppen we in Bad Pyrmont, één van de bekendste kuuroorden van Duitsland met een rijke historie. Deze stad wordt ook wel de kuurplaats met Oranjetraditie genoemd, omdat koningin Emma hier ten huwelijk is gevraagd door Wilhelm III.

25 december (1e kerstdag): Vrije ochtend en Schloss Arolsen

Deze ochtend doen we het rustig aan en kunt u na het kerstontbijt op eigen gelegenheid Niehiem ontdekken of een wandeling maken naar het nabijgelegen Nieheim Holsterturm, van waar u een uitzicht heeft over de omgeving. Na de lunch vertrekken we via een mooie route naar Bad Arolsen, waar u een bezoek kunt brengen aan de wapenkamer van Schloss Arolsen (niet inbegrepen). Dit betreft een 18e-eeuws kasteel in barokstijl waar in 1858 de latere Nederlands koningin Emma is geboren. Ook een bezoek aan Bad Arolsen mag hierbij niet ontbreken. U vindt hier onder andere Romantische wijken, barokke huizen en idylische vakwerkpanden.

26 december (2e kerstdag): Willingen en Winterberg

Nadat we hebben ontbeten rijden we naar het Sauerland. We rijden langs de Diemelsee waar u kunt genieten van de fraaie vergezichten over dit door heuvels omgeven meer, naar het wintersportoord Willingen. Hier heeft u de gelegenheid het mooie stadje te bezichtigen. Daarna gaan we naar het bekende Winterberg en houden hier een stop bij de hoogste top van het Sauerland: De Kahler Asten. Winterberg is bij Nederlanders zeer geliefd, zowel in de zomer als in de winter. Er zijn verschillende skipistes en in het centrum is het gezellig vertoeven. Voor het diner zijn wij weer terug in ons hotel.

27 december: Hermannsdenkmal, Externsteine en Paderborn

Vanmorgen maken we een tocht door het Teutoburgerwald en bezoeken hierbij de rotsformatie van de Externsteine. Na een korte wandeling vanaf de parkeerplaats ziet u de indrukwekkende rij van 13 rotsen, die enkelen tientallen meters hoog boven het landschap uitsteken. We vervolgen de route langs het Hermannsdenkmal, een massief beeld van 53 meter hoog van de Germaanse veldheer Hermann Arminius. Na de lunch brengen we een bezoek aan de historische stad Paderborn. In het parkachtige noordwestelijke gedeelte van de binnenstad vindt u de Paderbronnen. Uit meer dan 200 bronnen ontspringt hier de Pader, de kortste rivier van Duitsland. Een bezoek aan de Dom van Paderborn is zeker de moeite waard en trekt jaarlijks vele bezoekers. U kunt ook een bezoek brengen aan het eeuwenoude slot van Schloss Neuhaus welke prachtig gelegen is.

28 december: Möhnesee en terugreis

Vandaag nemen we afscheid van het Teutoburgerwald en rijden we richting Nederland. Onderweg maken we een stop bij de Möhnesee. Geniet van de prachtige natuur rondom dit stuwmeer, die de natuurlijke noordgrens van het Sauerland vormt. Na deze stop vervolgen we onze reis naar het verzamelpunt in Nederland. Hier kunt u gebruik maken van het afscheidsdiner (niet inbegrepen), waarna u met de servicelijnen naar uw opstapplaats wordt gebracht.

Landkaart: Hamelen, Paderborn en Kassel - All inclusive

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Parkhotel Nieheim

Het Parkhotel Nieheim bevindt zich in het zuidelijke gedeelte van het Teutoburger Wald. Met zijn heerlijk rustige ligging aan het bosrand, geniet u van het all-inclusive concept met een heerlijk drankje op het zonneterras of in de lounge van het hotel. Met iedere avond vertier is dit dan ook genieten! Het nabij gelegen kuuroord Nieheim en de mooie omgeving biedt voor ieder wat wils. Alle kamers zijn uitgerust met een satelliet-televisie, telefoon, radio, bureau, zithoek en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
08:21:24 | 0,38 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch