Kerstreis 6 dagen Hamelen, Paderborn en Kassel - All inclusive

vanaf € 659,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
  • Verblijf o.b.v. All inclusive
  • Bezoek Hamelen en Bad Pyrmont
  • Optioneel Schloss Arolsen
  • Bezoek de middeleeuwse stad Höxter
  • Bezoek Externsteine
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

22 december: Heenreis en Höxter

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee begint de reis richting Nieheim. We rijden eerst naar het gezellige stadje Höxter, gelegen aan de oevers van de Wezer. Dit middeleeuwse stadje staat bekend om haar historische centrum met veel vakwerkhuizen, die op een indrukwekkende manier versierd zijn. Tijdens de kerstperiode kunt u genieten van de vele flonkerende lichtjes en een kleine kerstmarkt. Buiten de poorten van het oude centrum ligt de Abdij van Corvey. Dit immense klooster is in 815 gesticht en staat vermeld op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Na dit bezoek rijden we naar ons hotel in Nieheim.

23 december: Kassel

Vandaag gaan we naar de romantische, sprookjesachtige stad Kassel, waar de gebroeders Grimm lange tijd hebben gewoond. Hier kunt u genieten van het pittoreske stadscentrum met prachtige fonteinen en parken. Symbool van de stad is het negen meter hoge Hercules monument in het bergpark Wilhelmshöhe, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de stad en omgeving. Ook kunt u hier een bezoek brengen aan de sfeervolle kerstmarkt, waar ieder jaar een sprookje centraal staat. U kunt er de mooiste kerstgeschenken kopen, die met de hand vervaardigd zijn of genieten van één van de vele lekkernijen. Shoppen kunt u ook in het winkelcentrum City Point, met meer dan 60 verschillende winkels. Aan het eind van de middag zijn we terug in ons hotel.

24 december: Hamelen en Bad Pyrmont

Na het ontbijt rijden we via een mooie route naar Hamelen, de stad van het wereldbekende sprookje de Rattenvanger van Hamelen. De Bungelosenstrasse, de straat waar de rattenvanger de kinderen door heen lokte, moet u zeker gezien hebben. Op de terugreis stoppen we in Bad Pyrmont, één van de bekendste kuuroorden van Duitsland met een rijke historie. Deze stad wordt ook wel de kuurplaats met Oranjetraditie genoemd, omdat Koningin Emma hier ten huwelijk is gevraagd door Wilhelm III. Vanavond is het Heiligen Abend in Duitsland en kunt u genieten van een goed verzorgd kerstbuffet.

25 december (1e kerstdag): Vrije ochtend en Schloss Arolsen

Deze ochtend doen we het rustig aan en kunt u na het kerstontbijt op eigen gelegenheid Niehiem ontdekken of een wandeling maken naar het nabijgelegen Nieheim Holsterturm, vanwaar u uitzicht heeft over de omgeving. Na de lunch vertrekken we via een mooie route naar Bad Arolsen, waar u een bezoek kunt brengen aan de wapenkamer van Schloss Arolsen. In dit 18e-eeuwse kasteel in barokstijl is in 1858 de Nederlandse Koningin Emma geboren. Ook een bezoek aan Bad Arolsen mag natuurlijk niet ontbreken. U kunt goed zien dat het in de tijd van de slotbewoners en de hoogtijdagen van de mineraalbaden een rijke bevolking had. Er staan grote, goed verzorgde en mooi versierde barokke huizen, maar ook idyllische vakwerkhuizen. 's Avonds genieten we weer van een heerlijk kerstbuffet. 

26 december (2e kerstdag): Hermannsdenkmal, Externsteine en Paderborn

Vanmorgen maken we een tocht door het Teutoburgerwald en bezoeken hierbij de rotsformatie van de Externsteine. Na een korte wandeling vanaf de parkeerplaats ziet u de indrukwekkende rij van 13 rotsen, die enkelen tientallen meters hoog boven het landschap uitsteken. We vervolgen de route langs het Hermannsdenkmal, een massief beeld van 53 meter hoog van de Germaanse veldheer Hermann Arminius. Na de lunch brengen we een bezoek aan de historische stad Paderborn. In het parkachtige noordwestelijke gedeelte van de binnenstad vindt u de Paderbronnen. Uit meer dan 200 bronnen ontspringt hier de Pader, de kortste rivier van Duitsland. De indrukwekkende Dom van Paderborn is zeker een foto waard.

27 december: Möhnesee en terugreis

Vandaag nemen we afscheid van het Teutoburgerwald en rijden we richting Nederland. Onderweg maken we een stop bij de Möhnesee. Geniet van de prachtige natuur rondom dit stuwmeer, die de natuurlijke noordgrens van het Sauerland vormt. Na deze stop vervolgen we onze reis naar het verzamelpunt in Nederland. Hier kunt u genieten van het afscheidsdiner, waarna u met één van onze servicelijnen weer naar uw opstapplaats wordt gebracht.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Parkhotel Nieheim

Het Parkhotel Nieheim is gelegen aan de bosrand en beschikt over een receptie, lounge, bar, restaurant en zonneterras. Alle kamers zijn voorzien van een satelliet-televisie, telefoon, radio, bureau, zithoek en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes
  • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
  • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
19:55:10 | 0,3 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch