telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Kerstreis 8 dagen Wenen

vanaf € 499,-
8,8 Zeer goed!
33 beoordelingen
Het was mijn eerste busreis met Effeweg. Ik heb genoten van mijn reis, niets te klagen
Lees alle ervaringen
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Overnacht in Hotel Wienerwaldhof 3* o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)
 • Inclusief compleet verzorgd kerstdiner
 • Inclusief prachtige stadsrondrit Wenen
 • Bezoek Slot Schönbrunn
 • Ontdek het Wienerwald en het Donaudal
 • Ontdek ook Passau, Melk en Tullnerbach
LET OP: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
 
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Woensdag: Heenreis

Vanaf onze verzamelplaats vertrekken we richting Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Donderdag: Bezoek Passau en aankomst Tullnerbach

Na het ontbijt vervolgen we onze reis richting Wenen. We maken een stop in Passau, de driestromenstad waar de Inn, de Ilz en de Donau samenkomen. Hier hebt u de mogelijkheid het grootste kerkorgel ter wereld te bezoeken in de kathedraal St. Stephan. Na dit bezoek rijden we verder naar ons hotel in Tullnerbach waar we in de loop van de middag arriveren.

Vrijdag: Stadsrondrit Wenen en Slot Schönbrunn

Vandaag maken we o.l.v. een Nederlandssprekende gids voor het eerst kennis met Wenen. De stadsrondrit begint bij het slot Belvedere dat beschouwd wordt als het mooiste paleis van de barok. Vervolgens rijden we over de Ringstrasse, een prachtige boulevard met vele historische gebouwen. Ook de Donau en het Prater staan op het programma. Na de middag bezoeken we o.l.v. de gids het schitterende Slot Schönbrunn met het slotpark. Het meer dan 1.400 vertrekken tellende slot was eens de residentie van de beroemde keizer Frans Jozef en keizerin Maria Theresia. Daarna rijden we terug naar ons hotel in Tullnerbach.

Zaterdag (1e kerstdag): Stadswandeling Wenen met kerstmarkt

We rijden vanmorgen naar Wenen. O.l.v. een Nederlandssprekende gids kunt u een stadswandeling maken. Rondom Slot Schönbrunn staan kerstkraampjes waar Oostenrijks kunsthandwerk, kerstgeschenken en handgemaakte kerstdecoratie getoond en verkocht worden. U kunt deze dag natuurlijk ook in het hotel blijven en daar genieten van bijvoorbeeld het zwembad of de sauna. Vanavond kunt u genieten van een heerlijk kerstdiner.

Zondag (2e kerstdag): Melk en Donaudal

In de loop van de ochtend rijden we naar het benedictijnenstift in Melk, één van de mooiste barokabdijen van Oostenrijk. We bezoeken het stift o.l.v. een gids. Na dit bezoek rijden we door het prachtige Donaudal met fraaie hoge rotswanden en uitgestrekte wijnbouwterrassen terug naar ons hotel.

Maandag: Natuurtocht Wienerwald en Seegrotte

Na het ontbijt rijden we door het mooie Wienerwald, vroeger het jachtgebied van de adel, nu het recreatiegebied van de inwoners van Wenen. Allereerst maken we een stop in Heiligenkreuz, bekend vanwege zijn cisterciënzerklooster, het oudste van Oostenrijk. We rijden via het jachtslot in Mayerling naar Hinterbrull. In Hinterbrull kunt u de Seegrotte bezoeken, waar u het grootste onderaardse meer van Europa ziet. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is de grot in beslag genomen en is het gevechtsvliegtuig de Heinkel ontwikkeld. U kunt deelnemen aan een rondvaart per motorboot over het onderaardse meer.

Dinsdag: Vertrek Tullnerbach

Helaas moeten we vandaag afscheid nemen van Tullnerbach. We rijden met diverse tussenstops naar het overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

Woensdag: Terugreis

Via Frankfurt en Keulen rijden we naar Nederland. Indien de tijd het toelaat, rijden we het laatste gedeelte van deze boeiende reis langs de Rijn naar ons verzamelpunt. Onderweg maken we enkele stops en op het verzamelpunt heeft u de gelegenheid om nog iets te eten, voordat u met onze servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Wienerwaldhof 3*

Dit idyllisch aan de bosrand gelegen hotel bevindt zich op ongeveer 30 km van Wenen en ligt in het plaatsje Tullnerbach in het Irenental, het hart van het Wienerwald. Het hotel bestaat uit twee gebouwen. Het eerste gebouw beschikt niet over een lift maar bestaat slechts uit twee etages en heeft tevens kamers op de begane grond. Het tweede gebouw heeft drie etages en is voorzien van een lift. Het hotel beschikt over de volgende faciliteiten; een restaurant, overdekt zwembad, sauna en Turks bad en fitnessruimte. De avonden kunt u ontspannen afsluiten in de wijn-/bierstube of op het terras. Alle kamers zijn gezellig ingericht en zijn voorzien van toilet, douche, televisie en telefoon.

De actuele coronamaatregelen zullen vermeld worden in uw reispapieren.

Oostenrijk

Oppervlakte: 83.871 km²
Inwoners: 8.711.770
Hoofdstad: Wenen
Regeringsvorm: Federale Republiek
Religie: Katholiek
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijd als in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
In Oostenrijk wordt vaak simpel gegeten. Meestal wordt gestart met soep, gevolgd door een stuk vlees en een eenvoudige salade. Het meest bekende gerecht uit de Oostenrijkse keuken is natuurlijk de schnitzel. Ook typisch Oostenrijkse gerechten zijn de Wiener Kaffee met Apfelstrüdel of Sachertorte. Wijn is ook populair in Oostenrijk. Er worden niet alleen internationale wijnen gemaakt, maar ook wijnen van eigen druiven.

Flora en Fauna
Oostenrijk behoort tot de meest bosrijke landen van Europa. De oppervlakte bestaat voor ongeveer 38% uit bebossing. De verschillen in hoogtes zorgen voor veel verschillende soorten begroeiing. Tot 800 meter hoogte zijn er vooral veel akkers en weiden. Op grotere hoogte, vanaf 800 meter, zijn voornamelijk loofbomen (in de lagere gebieden) en naaldbomen (in de hoger gelegen gebieden) te vinden. Vanaf 1.800 meter hoogte beginnen de alpenweiden, welke in de winter bedekt worden door een dikke laag sneeuw. In de lente ziet het er juist kleurrijk uit, want dan bloeien de felgekleurde bloemen.

In de Oostenrijkse bossen leven veel herten, zwijnen, reeën en dassen. Heel sporadisch wordt er een beer gezien, maar dat komt zelden voor. Op grotere hoogte leven steenbokken, gemzen, Alpenmarmotten en sneeuwhazen. De lammergier, Europa’s grootste roofvogel, leeft ook in dit gebied.

Geschiedenis
Gedurende de historie van Oostenrijk werd het land bewoond door een heel aantal verschillende volken, zoals de Romeinen, Hummen, Lombarden en Franken. In 1806 werd het Keizerrijk Oostenrijk opgezet, nadat het Roomse Rijk werd afgeschaft. Vanaf 1867 vormde Oostenrijk een dubbelmonarchie met Hongarije, welke bleef bestaan tot het eind van WO I. Toen werden Hongarije en Oostenrijk weer gescheiden. Na hun volk te hebben geraadpleegd sloten Vorarlberg, Burgenland en Karinthië zich aan bij Oostenrijk. Het huidige Oostenrijk was hiermee ontstaan. Oostenrijk verenigde zich in 1938 in het Derde Rijk. Nadat de Nazi’s zich overgaven, kwam Oostenrijk in handen van de geallieerden. Oostenrijk werd in 1955 weer een opzichzelfstaand land, voorwaarde hiervoor was dat het land in het vervolg neutraal bleef.

Prijsniveau
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Leuke feitjes
 • Oostenrijk is twee keer zo groot als Nederland, maar heeft de helft van het aantal inwoners.
 • Oostenrijk heeft meer dan 800 bergen hoger dan 3000 meter. Van de oppervlakte van het land ligt slechts een derde deel lager dan 500 meter.

Opstapplaatsen

Effeweg.nl heeft meer dan 60 opstapplaatsen door heel Nederland. Vanaf uw opstapplaats wordt u per touringcar naar ons verzamelpunt gebracht.

Voor deze reis is het verzamelpunt Nieuw-Dijk (Didam):
Restaurant Juffrouw Tok | Tolweg 9 | 6942 HX Didam

Klik hier voor een overzicht van alle opstapplaatsen voor deze reis

Tijdens het maken van de boeking kunt u een keuze maken uit de opstapplaatsen welke op uw vertrekdatum van toepassing zijn. De definitieve opstaptijd die bij de gekozen opstapplaats hoort ontvangt u in uw reisbescheiden, welke u circa een week voor vertrek ontvangt. Wij adviseren u een kwartier voor de opstaptijd aanwezig te zijn.

Kerstreis 8 dagen Wenen

33 reizigers bevelen deze reis aan
8,8 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
33 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,7
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,7
 • Vervoer per touringcar 8,7
 • Chauffeur 9,3
 • Reisprogramma 8,6
 • Accommodatie 8,7
 • Contact met Effeweg.nl 8,8
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
09:17:08 | 0,51 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch