Kerstreis 8 dagen Toscane

 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Overnacht in een prima 3* hotel
 • Halfpension (ontbijt en diner)
 • Twee maal kerstdiner in het hotel
 • Bezoek Siena, Pisa en San Gimignano
 • Beleef een schitterende kerst in Italië
 • Dagtocht Florence voordelig bij te boeken
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

22 december: Heenreis

Vanaf het verzamelpunt rijden we naar ons overnachtingshotel. Onderweg maken we de nodige stops. Aan het einde van de middag arriveren we bij ons overnachtingshotel en gaan we aan tafel voor het diner.

23 december: Aankomst Montecatini

Na het ontbijt vervolgen we onze reis via de Oostenrijkse grens en de reusachtige Zugspitze berg naar Italië om uiteindelijk, via de Povlakte, Toscane te bereiken. Aan het eind van de middag arriveren we bij ons hotel waar we de komende vijf nachten verblijven.

24 december: Siena

Vandaag staat een bezoek aan Siena op het programma. Hier bezichtigt u één van de mooiste en beroemdste pleinen van Italië: de Piazza del Campo. Dit waaiervormige plein ligt in het hart van de 17 wijken die Siena telt en wordt omgeven door straatjes met gezellige winkeltjes, cafés en restaurants. Aan het einde van de middag keren we terug naar ons hotel in Montecatini.

25 december (1e kerstdag): Pisa

In de loop van de ochtend vertrekken we naar Pisa met zijn Campo Miracoli, veld der wonderen. Hier zien we de Dom, het Baptisterium en natuurlijk de beroemde scheve toren van Pisa. Vervolgens keren we terug naar het hotel voor een zeer uitgebreide lunch. U krijgt zowel koude als warme gerechten en een glas heerlijke champagne. Na de lunch kunt u genieten van muziek in het hotel of u kunt op eigen gelegenheid naar het centrum van Montecatini gaan.

26 december (2e kerstdag): San Gimignano en Lucca

We maken een mooie rondrit door het afwisselende Toscaanse landschap, waarbij we een deel van de Chiantiroute volgen. U ziet het Romeinse dorpje San Gimignano waar de 13 woontorens het beeld domineren. Na de rondrit keren we terug naar het hotel voor wederom een zeer uitgebreide lunch. Na de lunch rijden we naar Lucca, één van de oudste steden van Italië met middeleeuwse gebouwen, prachtige kerken en mooie pleinen. U kunt een wandeling over de stadswallen maken. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om na de lunch in het hotel te blijven.

27 december: Vrije dag of dagtocht Florence

U kunt deze dag in Montecatini blijven, maar u kunt ook in groepsverband naar Florence reizen. U begint het bezoek met een uitgebreide stadswandeling om u alle mooie plekjes van de stad Florence te laten zien. We bezoeken de oude wijk die met haar doolhof aan kleine straatjes nog steeds een middeleeuwse sfeer uitstraalt. Natuurlijk zien we hier ook de rijkelijk versierde Duomo, het symbool van Florence, de Campanile en het Baptisterium. De lange wandeling voert ons verder langs de Piazza della Signoria en de 14e-eeuwse Ponte Vecchio met haar talrijke goudwinkeltjes. In Montecatini kunt u een bezoek brengen aan het heilzame kuurpark of aan de historische stadskern. Aan het eind van de middag kunt u dan weer terugkeren naar het hotel voor uw diner.

De dagtocht Florence dient bij boeking te worden doorgegeven. Dit geldt ook voor de lunch op zowel dag 4 als dag 5.

28 december: Vertrek Montecatini

Vandaag nemen we afscheid van ons hotel en van Toscane. We rijden richting Duitsland naar het overnachtingshotel waar een diner voor u klaarstaat.

29 december: Terugreis

Alweer de laatste dag van deze vakantie. Vandaag rijden we via een mooie route terug naar Nederland. Na aankomst in Nederland krijgt u de gelegenheid om iets te eten, waarna u wordt teruggebracht naar uw opstapplaats.

Landkaart: Toscane

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Massimo d'Azeglio 3*

Dit recent gerenoveerde hotel ligt in Montecatini Terme, het hart van Toscane, op ongeveer 100 meter afstand van het station. Het hotel beschikt over een restaurant, bar en een lift. De kamers zijn standaard voorzien van douche en toilet, airconditioning, telefoon, tv en radio.

Italië

Oppervlakte: 301.339 km²
Inwoners: 62.007.540
Hoofdstad: Rome
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Rooms-katholiek
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C, F en L, geen verloopstekker nodig
Taal: Italiaans
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijd als in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
Eten is een belangrijk moment van de dag in Italië. Het gaat daarbij niet alleen om het eten, maar vooral ook om het samen zijn met familie en vrienden. Simpele, maar verse gerechten vormen vaak de basis voor Italiaanse gerechten. Iedereen kent de spaghetti, pizza en lasagne uit Italië. De pizza’s zijn het meest bekend. Ze komen oorspronkelijk uit Napels. Er gaan allerlei wilde verhalen over de pizza in Italië, maar deze verhalen moet u met een flinke korrel zout nemen. Vis, zoals sardines, zwaardvis en ansjovis, wordt ook veel gegeten, vooral aan de kust en op de eilanden. In het binnenland zijn het juist meer de pasta’s. Elk gebied heeft een eigen specialiteit, wat zorgt voor een legio aan soorten.

Wijn is een populaire, veel gedronken drank in Italië. De 20 wijnregio’s die het land telt, bieden elk een andere soort wijn. Met name de rode en witte Chianti’s uit Toscane staan goed aangeschreven. Ook bier wordt graag gedronken.

Flora en Fauna
Italië heeft een mediterraan klimaat. Dit is te zien aan de fauna die er groeit. In het landschap overheersen de olijfbomen, palmbomen en citrusbomen. Naaldwouden ziet u in de hoger gelegen Alpen gebieden. In de lager gelegen gebieden treft men vooral kastanjes, eiken en cipressen aan. Vijgen, dadels, amandelen en granaatappels zijn in het zuiden te vinden.

De natuur in Italië is belangrijker dan de dierenwereld. In de onbewoonde Alpen leven nog wel velerlei soorten dieren, zoals wilde geiten, gemzen, vossen en marmotten. Bij uitzondering wordt in het zuiden van het land een beer of wolf gezien.

Geschiedenis
De tijd van de Romeinen is een bekende periode in de historie van Italië. Op hun hoogtepunt bezat dit volk grote gebieden aan de Middellandse Zee. Het machtige Romeinse Rijk viel na een onenigheid echter uiteen. Er ontstonden kleine staten waarvan Rome de belangrijkste was. De bevolking streed ervoor één land te kunnen vormen. Uiteindelijk lukte dit en het huidige Italië ontstond. Vaticaanstad en San Marino zijn uitzonderingen, deze staten bleven op zichzelf staan.

Prijsniveau
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Leuke feitje
 • In Italië wordt niet vrijdag de 13e, maar vrijdag de 17e als ongeluksdag gezien. Dit heeft te maken met de schrijfwijze van 17. In Romeinse cijfers wordt 17 namelijk als XVII geschreven. XVII is een anagram van ‘XIVI’: “Ik heb geleefd” in het Latijns.
 • In 1860 is de pizza ‘uitgevonden’ in Napels. Het woord pizza is een van de weinige woorden die wereldwijd begrepen wordt.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
10:59:02 | 0,44 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch