Kerstreis 8 dagen Krakau

  • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
  • Verblijf o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)
  • Twee maal een heerlijk kerstdiner
  • Spectaculaire Folkloreshow
  • Dagtocht Zakopane en zoutmijn Wieliczka bij te boeken
  • Excursie Auschwitz bij te boeken
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

22 december: Heenreis

Vertrek vanaf het verzamelpunt richting het overnachtingshotel in Duitsland. Onderweg worden er diverse stops gemaakt.

23 december: Aankomst Krakau

We vervolgen onze busreis naar Polen. Aan het einde van de middag arriveren we bij ons hotel in Krakau.

24 december: Stadswandeling Krakau en kerstmarkt

Vanochtend maken we kennis met de prachtige stad Krakau, al eeuwenlang het culturele hart van Polen. Het oude centrum staat geheel op de Werelderfgoedlijst en heeft niet voor niets de bijnaam 'het Florence van Polen'. O.l.v. een gids wandelen we naar de centrale marktplaats: Rynek Glówny, één van de grootste en mooiste marktpleinen van Europa met in het midden de prachtige lakenhal. Even verderop vinden we de Wawelheuvel, met het kasteel en de kathedraal van Krakau. De middag kunt u naar eigen inzicht besteden in het centrum van Krakau. Op de kerstmarkt kunt u zich volledig in kerstsferen onderdompelen. Op en rondom het centrale plein staan talloze kraampjes en stands met keramiek, sieraden, traditionele kerstdecoraties en een uitgebreid aanbod van Poolse hapjes en drankjes.

25 december (1e kerstdag): Vrije dag of dagtocht Zakopane

Zakopane is een geliefd stadje voor wintersporters en wandelaars en omsloten door prachtige natuur, veel skipistes, wandelgebieden en een rijke cultuur. De houten huizen met prachtige houtsnijwerken zorgen voor een gezellig dorps karakter. Met het tandradbaantje kunt u naar de top van de berg Gubałówka voor een prachtig uitzicht over het Tatra gebergte. Bij terugkomst bezoeken we de houten kerk. U kunt de markt bezoeken in het oude centrum of lekker lunchen in een van de vele restaurants met regionale specialiteiten. Deze 1e kerstdag kunt u genieten van een gezellig kerstdiner in het hotel. De avond wordt vanavond of morgenavond afgesloten met een swingende folkore show.

26 december (2e kerstdag): Zoutmijn Wieliczka

Vanmorgen kunt u een bezoek brengen aan de zoutmijn Wieliczka. De zoutmijn staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en stamt uit de 13e-eeuw. De enorme ondergrondse ‘stad’ heeft 300 km galerijen met beroemde kunstwerken, altaren, ondergrondse meren en beelden van zout. De ondergrondse ‘Kinga’s Chapel’ heeft kroonluchters van zout. De muren zijn bedekt met beelden van heiligen en scènes uit de bijbel. Om op het eerste 150 meter niveau van de mijn te komen moeten bezoekers een houten trap van ongeveer 400 treden afdalen. Aan het einde van de 3 km wandeling neemt u de lift terug naar de oppervlakte. De middag kunt u naar eigen inzicht besteden in het centrum van Krakau. Een bezoek aan het historisch museum is zeker een aanrader! Hier vindt u een unieke tentoonstelling van Kerststallen, waarin de gebouwen van Krakau zijn verwerkt. ’s Avonds kunt u genieten van een heerlijk kerstdiner in een restaurant in het centrum van de stad.

27 december: Vrije dag of excursie Auschwitz

Vandaag heeft u een vrije dag. Als u het voordeelpakket heeft bijgeboekt dan gaat u mee naar het voormalige concentratiekamp van Auschwitz, het grootste Duitse Nazivernietigingskamp van Europa. Meer dan 1,4 miljoen mensen vonden hier een gruwelijke dood. De bekende poort met de tekst ”Arbeid macht frei” staat er nog steeds. In de barakken herdenken vele landen, ook Nederland, in tentoonstellingen hun slachtoffers van het Kamp. We bezoeken Auschwitz onder leiding van een lokale gids.

28 december: Vertrek Krakau

Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis. Aan het begin van de avond arriveren we in ons overnachtingshotel in Duitsland.

29 december: Terugreis

Vandaag is het laatste deel van onze reis. Bij terugkeer op het verzamelpunt krijgt u de mogelijkheid om wat te eten voordat u met onze servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht.

Landkaart: Krakau

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Perla Hotel Krakau 3*

Het hotel is de ideale uitvalsbasis voor reizen naar Krakau en omgeving. Het hotel is gelegen in een rustige wijk aan de rand van de stad en beschikt over een 24-uurs receptie, bar, en restaurant. De kamers zijn voorzien van televisie, kluis en telefoon. De badkamers beschikken over een douche en toilet. Het hotel heeft een lift.

Polen

Oppervlakte: 311.888 km²
Inwoners: 38.523.261
Hoofdstad: Warschau
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Katholiek
Valuta: Zloty (PLN)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & E, geen verloopstekker nodig
Taal: Pools
Tijdzone: UTC+1, zelfde tijdzone als Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
In de Poolse keuken zijn invloeden van Rusland, Tsjechië, Duitsland en Oostenrijk op te merken. Bij de meeste maaltijden wordt soep gegeten. Daarnaast zijn veel Polen verzot op geurig gerookt vlees en haring. Typisch Poolse gerechten zijn bigos (verschillende soorten vlees met gekookte kool en paddenstoelen), pierogi (ravioli, in allerlei variaties), golabki (met rijst en vlees gevulde koolbladeren met tomatensaus) en grzybowa (wilde-paddenstoelensoep met noedels). Qua drank is pure wodka populair in Polen. Ook met kruiden verrijkte wodka’s worden veel gedronken. Een traditioneel Poolse drank is mede honingwijn. Deze wijn wordt niet veel meer gedronken, maar wordt nog wel gebrouwen.

Flora en Fauna
Door de wereldoorlogen en droogleggingen sinds de 13e eeuw is veel bebossing in Polen verdwenen. Zo’n 27% van de oppervlakte bestaat nog uit bos. Er zijn een groot aantal nationale parken en reservaten opgezet, om een deel van de bebossing in de oorspronkelijke staat te kunnen behouden. De staatsbossen bestaan voor zo’n 80% uit naaldwouden, waar vooral de grove den en lariks groeien. De overige bossen zijn loofwouden, met voornamelijk eiken, beuken en berken. De dierenwereld heeft een Midden-Europees karakter met een aantal noordelijke invloeden, zoals de eland. In Bialowieza, een woud op de grens van Polen en Wit-Rusland, leven wisenten (ook wel Europese bisons) in het wild, waardoor het woud wereldberoemd is. Langs de Mazourische meren zijn broedende knobbelzwanen, kraanvogels en zwarte ooievaars waar te nemen. Op het Tatragebergte, waar Polen aan Slowakije grenst is een nationaal park waar onder andere gemzenrassen, bruine beren, wolven, wilde katten, lynxen en Alpenmarmotten leven.

Geschiedenis
De Poolse geschiedenis begint in het jaar 966. De destijdse vorst van het land, Mieszko I bekeerde zich tot het christendom. Hij bracht verschillende Slavische volken samen op een laagvlakte tussen twee rivieren, de Oder en Wisla. Boleslaw de Dappere, de zoon van Mieszko I, kwam als eerste koning aan de macht. Hij bezorgde de jonge staat Polen een stevigere positie. Polen heeft in de tweede wereldoorlog veel schade opgelopen. Het herinneringskamp Auschwitz attendeert hieraan. Sinds de val van de Berlijnse muur, doet Polen steeds meer afstand van het communistische tijdperk.

Prijsniveau
De prijzen in Polen liggen lager dan in Nederland.

Leuke feitjes
  • De naam van het land, Polen, is afgeleid van ‘pole’. De Poolse betekenis van dit woord is ‘vlakte’. Zoals de naam al zegt, is het grootste deel van Polen vlak.
  • De zoutmijn van Wieliczka, vlakbij Krakau, is één van ’s werelds oudste mijnen die nog in werking is. De mijn is vanaf de 13e eeuw onafgebroken in werking geweest.
  • Wie kent de polonaise nou niet? Maar veel minder bekend is dat dit uit Polen komt.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
18:01:34 | 0,22 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch