telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Kerstreis 7 dagen Praag Gouden Stad

 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)
 • Inclusief twee stadswandelingen door Praag
 • Ontdek zowel Praag Beneden- als Bovenstad
 • Bezoek aan Detenice, Jicin en een tocht door het Boheems Paradijs
LET OP: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19
 
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1: Heenreis

Vanaf de verzamelplaats rijden we naar Praag. Onderweg worden voldoende stops gemaakt. In de loop van de avond komen we aan in de stad Praag, waar we ook van het diner gaan genieten. 

Dag 2: Praag Benedenstad

Deze dag zal in het teken staan van de Gouden Stad Praag. O.l.v. een Nederlandssprekende gids maken we een rondwandeling door de Benedenstad. U zult kennismaken met de vele historische en nostalgische bezienswaardigheden van de stad. De rest van de dag is vrij te besteden. 

Dag 3 (1e kerstdag): Nationaal Park Kokorinsko en Schloss Melnik

Na het ontbijt rijden we een prachtige route door het Kokorindal, dat zich kenmerkt door bossen, rotsen en meren. In de middag maken we een tussenstop in het stadje Melnik, waar we een bezoek zullen brengen aan het kasteel en de wijnkelders. Een gids zal ons hier rondleiden en uiteraard kunt u proeven van het lokale product! We sluiten dit bezoek af met een heerlijk kerstdiner. 

Dag 4 (2e kerstdag): Praag Bovenstad en vrije tijd

O.l.v. een Nederlands sprekende gids maakt u vanochtend een wandeling door de Bovenstad van Praag. Aansluitend kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de St. Nicolaasdom. Het diner vindt wederom plaats in een restaurant in het centrum.

Dag 5: Detenice, Jicin en Boheems Paradijs

Vandaag gaan we naar Detenice, waar u de gelegenheid krijgt om het kasteel te bezoeken en te lunchen. ’s Middags rijden we naar de stad Jicin (de stad van Wallenstein). Daarna volgt een tocht naar het Boheems Paradijs. Grillige en bizar gevormde rotsformaties bepalen hier het beeld. Zon, water en vorst hebben de zogenaamde rotsdorpen gevormd. Als een markant oriëntatiepunt is de burchtruïne Trosky overal te zien. We sluiten de dag af met een diner in het centrum van Praag.

Dag 6: Kutna Hora

Op een uurtje rijden van ons hotel ligt Kutna Hora. De oude Zilverstad is in 1995 opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege haar vele monumenten. Bezienswaardig zijn vooral de Sint-Barbarakathedraal, de OLV-kathedraal en ossuarium van Sedlec, het Italiaanse Hof (Vlassky dvur) en de St. Jacobskerk. Daarnaast maken de historische huizen het plaatje helemaal af. Omstreeks 15.00 uur keren we terug naar Praag. In de wijk Mala Strana nemen we de funicular naar de top, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over de stad. Om 18.00 uur gaan we aan boord van de rondvaartboot voor een rondvaart op de Moldau, waar we aan boord dineren. Een schitterende afsluiter van ons verblijf in Praag!

Dag 7: Terugreis

Na het ontbijt vervolgen we onze reis richting Nederland. Bij het verzamelpunt hebt u de mogelijkheid om deel te nemen aan het afscheidsdiner. Vervolgens wordt u met de servicelijn naar uw opstapplaats gebracht.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Olympik

Het Olympik hotel heeft een prettige ligging in een rustige, residentiële wijk van Praag. Het hotel ligt op 300 meter van het metrostation Invalidovna. Alle kamers zijn voorzien van een minibar, kluis en wifi. Het hotel beschikt over een lift. 

De actuele coronamaatregelen zullen vermeld worden in uw reispapieren.

Tsjechië

Oppervlakte: 78.864 km²
Inwoners: 10.674.947
Hoofdstad: Praag
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Rooms-katholiek
Valuta: Tsjechische kroon (CZK)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Tsjechisch
Tijdzone: UTC +1, dezelfde tijdzone als Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland
 
Eten en drinken
De Tsjechische keuken laat invloeden zien van omliggende landen, voornamelijk van Hongarije en Oostenrijk. Specialiteiten zijn de Weens gevulde pannenkoeken en de Boheemse Palacinky. Tsjechen drinken graag sterke dranken. Becherovka is de meest populaire. Bij het eten wordt vaak een pivo gedronken, dat is een groot glas bier. Over de kwaliteit van het Tsjechische bier wordt zeer uiteenlopend gedacht.

Flora en Fauna
De flora in Tsjechië is veelzijdig. Dit komt door de centrale ligging van het land. Er is veel bebossing, dit neemt zo’n 30% van de totale grondoppervlakte in. Vooral in de Bohemen, gelegen in het noorden, zijn gebieden met veel bos te vinden. Het karakter van de fauna in Tsjechië is Midden-Europees. In de bergen komen vooral bergmarmotten en gemzen voor. Heel af en toe wordt hier een lynx of een wilde kat gespot. In de bosgebieden leven onder andere beren en herten.

Geschiedenis
Tsjechië heeft nog maar een zeer korte geschiedenis. In 1992 werden Tsjechië en Slowakije pas uit elkaar gehaald. Vanaf toen kwam ook pas in beeld hoe Tsjechië had moeten afzien onder het communistische regime. Het land moest gereorganiseerd worden om de economie weer op te laten bloeien. In de begin periode hadden de Tsjechen het moeilijk met de maatregelen van de reorganisatie. Inmiddels is Tsjechië de inzinking grotendeels te boven gekomen.

Prijsniveau
De prijzen in Tsjechië zijn, vergeleken met Nederland, erg laag. Vooral buiten Praag.

Leuke feitjes
 • De hoofdstad van Tsjechië, Praag, is één van de mooiste steden van Europa. Het historische centrum van de stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
 • Ondanks dat Tsjechië onderdeel is van de EU heeft Tsjechië zijn eigen munt, de Tsjechische kroon. Eén Euro is ongeveer 27 Tsjechische kronen.
 • Bier is in een Tsjechisch café vaak goedkoper dan water. Bier is namelijk de nationale drank.

Opstapplaatsen

Effeweg.nl heeft meer dan 60 opstapplaatsen door heel Nederland. Vanaf uw opstapplaats wordt u per touringcar naar ons verzamelpunt gebracht.

Voor deze reis is het verzamelpunt Nieuw-Dijk (Didam):
Restaurant Juffrouw Tok | Tolweg 9 | 6942 HX Didam

Klik hier voor een overzicht van alle opstapplaatsen voor deze reis

Tijdens het maken van de boeking kunt u een keuze maken uit de opstapplaatsen welke op uw vertrekdatum van toepassing zijn. De definitieve opstaptijd die bij de gekozen opstapplaats hoort ontvangt u in uw reisbescheiden, welke u circa een week voor vertrek ontvangt. Wij adviseren u een kwartier voor de opstaptijd aanwezig te zijn.

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
08:34:50 | 0,37 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch