telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Kerstreis 7 dagen Bodensee

 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf o.b.v. Halfpension (ontbijt en diner)
 • Kerstavond met koffie, kuchen, Tombola en muziek
 • 1e kerstdag een traditionele kerstmaaltijd
 • Incl. fakkelwandeling met gids
 • Bloemeneiland Mainau & Bovenstad Bregenz
 • Neuschwanstein & Ravensburger museum
LET OP: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen ivm Covid-19
 
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

Vanaf ons verzamelpunt rijden we naar ons hotel in Kisslegg am Allgau. Nadat u de koffers naar de kamers hebt gebracht, staat er een heerlijk diner voor u klaar.

Dag 2 Lindau en Bregenz kabelbaan

Het historische centrum van Lindau aan de Bodensee is de moeite waard. Het havenstadje heeft vele gezellige steegjes met winkels en smalle gevelhuisjes en een prachtige haven met oeverpromenade. Even verderop ligt de fraaie stad Bregenz. De voornaamste en tevens oudste trekpleister van Bregenz is de ‘Oberstadt’ (bovenstad) met nog resten van de stadsomwalling uit de 13e eeuw en tal van historische gebouwen. U kunt met de kabelbaan de 1.064 meter hoge berg Pfänder op voor een prachtig uitzicht over de Bodensee. Vanavond wordt Heiligabend gevierd. Voor onze Oosterburen vaak nog belangrijker dan de kerstdagen zelf. Er wacht u een gezellige kerstavond met koffie en kuchen en een heuse Tombola met kleine geschenkjes. Een blazerskwintet brengt u sfeervolle kerstliederen, waarna u kunt genieten van een heerlijk diner. Na het diner kunt u een bezoek brengen aan de kerstmis in de Barokkirche.

Dag 3 (1e kerstdag) Mainau Bloemeiland en Konstanz

Het eiland Mainau met het slotpark biedt een prachtige aanblik in de winter. Vanuit de kou loopt u zo de tropische temperaturen binnen in het Palmenhuis en het Schmettlingerhaus met prachtige vlinders. Het bezoek kunt u afsluiten met een drankje in het mooie Schlosscafe. De bisschopsstad Konstanz heeft maar liefst vier grensovergangen en wordt wel de poort naar Zwitserland genoemd. De Altstadt is beslist een bezoekje waard met de Bisschopskerk, het conciliegebouw en de Pulvertoren. Het uitzicht op de Alpen en de eilandjes mag u niet missen. Vanavond kunt u genieten van een traditionele kerstmaaltijd in het hotel.

Dag 4 (2e kerstdag) Ravensburger museum en Fakkelwandeling

In de ochtend zal een bezoek gebracht worden aan het nabijgelegen Ravensburg. Ravensburg heeft een historische binnenstad, die uitnodigt voor een wandeling. Ravensburg is vooral bekend van de bordspellen en puzzels. Wie heeft niet een Ravensburger puzzel in elkaar gelegd? In het Spielemuseum wordt de geschiedenis tentoongesteld, maar ook de nieuwste snufjes. Uiteraard kunt u hier met uw nieuwste puzzel de deur uitlopen. In de middag start de fakkelwandeling vanaf het hotel onder leiding van een gids. U wandelt met brandende fakkels door de historische stadskern van Kissleg en prachtige omliggende wouden. Bij terugkomst wacht u een heerlijk diner.

Dag 5 Boottocht Bodensee en Sankt Gallen

Nadat u heeft genoten van een heerlijk ontbijt start onze dagtocht voor een eerste kennismaking met de Bodensee. En hoe kan dat beter, dan vanaf het water. Vanaf Friedrichshafen kunt u de overtocht maken naar de plaats Romanshorn in Zwitserland. Uiteraard kunt u ook met onze chauffeur meereizen per touringcar. Tussen de Bodensee en het Zwitserse Appenzellerland vinden we de aantrekkelijke, verkeersvrije oude binnenstad van Sankt Gallen. Typisch zijn de bont beschilderde erkers. Het stichtsgebied met de barokke kathedraal en bibliotheek is UNESCO wereldcultuurerfgoed.

Dag 6 Natuurtocht Allgäu en Neuschwanstein

Vandaag maken we een prachtige tocht door de Allgau. We bezoeken slot Neuschwanstein, een kasteel zoals ze alleen in sprookjes voorkomen. Het kasteel van koning Lodewijk II is het meest bezochte en meest gefotografeerde bouwwerk van Duitsland. Het uitzicht op de Allgäuer Alpen is schitterend. Vlakbij Neuschwanstein ligt de mooiste plaats van de Allgäu, het middeleeuwse stadje Füssen. Dit middeleeuwse stadje ligt in een kronkel van de gifgroene rivier Lech. Met een kasteel, klooster, pleinen, musea, kerken, stegen en vele middeleeuwse huizen is het perfect bewaard gebleven.

Dag 7 Terugreis

Na het ontbijt rijden we terug naar Nederland. Onderweg maken we een stop voor het afscheidsdiner, alvorens u met de bekende servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel-Gasthof Ochsen 3*

Het hotel ligt in het centrum van Kisslegg in de Allgäu, dichtbij het idyllische slotpark. Het hotel beschikt over een restaurant, Gaststube, Biergarten en een lift. De comfortabele kamers zijn voorzien van douche en toilet, telefoon, tv en deels met balkon of terras.

De actuele coronamaatregelen zullen vermeld worden in uw reispapieren.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Opstapplaatsen

Effeweg.nl heeft meer dan 60 opstapplaatsen door heel Nederland. Vanaf uw opstapplaats wordt u per touringcar naar ons verzamelpunt gebracht.

Voor deze reis is het verzamelpunt Nieuw-Dijk (Didam):
Restaurant Juffrouw Tok | Tolweg 9 | 6942 HX Didam

Klik hier voor een overzicht van alle opstapplaatsen voor deze reis

Tijdens het maken van de boeking kunt u een keuze maken uit de opstapplaatsen welke op uw vertrekdatum van toepassing zijn. De definitieve opstaptijd die bij de gekozen opstapplaats hoort ontvangt u in uw reisbescheiden, welke u circa een week voor vertrek ontvangt. Wij adviseren u een kwartier voor de opstaptijd aanwezig te zijn.

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
18:11:58 | 0,37 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch