telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Kerstreis 6 dagen Zwarte Woud en Vogezen - Light All inclusive

vanaf € 499,-
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in een gezellig familiehotel
 • Light All inclusive
 • Traditioneel kerstdiner
 • Ontdekkingstocht Zwarte Woud
 • Vogezen en Colmar
 • Dagtocht Mainau en Konstanz voordelig bij te boeken
LET OP: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Woensdag: Heenreis

Vanaf onze verzamelplaats rijden we rechtstreeks naar ons hotel in Winden im Elztal waar we aan het eind van de middag arriveren. Hier zal een diner voor u klaar staan. Het hotel biedt u dagelijks een gezellig avondprogramma. Vanavond kunt u een heerlijke avondwandeling maken met een gids. Onderweg wordt u getrakteerd op een lekkere schnapps.

Donderdag: Hochschwarzwald en Freiburg

Vanochtend maken we een prachtige natuurtocht door het Zwarte Woud, dat zich kenmerkt door dichte bossen, diepe dalen en verscholen dorpen. Via de beroemde Titisee bereiken we het hoogste middelgebergte van Duitsland: Hochschwarzwald. We rijden over de flanken van de Feldberg, met bijna 1.500 meter de hoogste top van het Zwarte Woud. Bij helder weer kunt u vanaf de top de Alpenreuzen zien liggen! Onze schitterende tocht eindigt in de mooie stad Freiburg. De Münsterplatz is het hart van de oude stadskern met schilderachtige straatjes en mooie gevels. U heeft de tijd om het centrum te bekijken met de grote gotische kerk, het aartsbisschoppelijk paleis en het Historische Kaufhaus dat vroeger fungeerde als douane- en magazijngebouw. Rondom het Rauthaus kunt u zich volledig in kerstsfeer dompelen op de prachtig verlichte kerstmarkt! Vanavond kunt u in het hotel leren hoe u het beste de lokale specialiteit: de Schwarzwälder Kirschtorte maakt.

Vrijdag: Vogezen en Colmar

Na het ontbijt vertrekken we naar Frankrijk om een bezoek te brengen aan het kasteel van Haut Koenigsbourg, één van de drukst bezochte monumenten van Frankrijk. Dit middeleeuwse kasteel torent hoog boven de laagvlakte van de Rijn uit. Vanaf de torens heeft u een schitterend uitzicht over de Rijnvallei, Vogezen en het Zwarte Woud. In de middag rijden we via een deel van de Route des Vins ofwel de wijnroute richting Colmar. De route biedt typische prentkaartaanzichten en slingert zich een weg door wijngebieden en dorpen. Colmar is de bekendste stad van de Vogezen. In de mooie oude binnenstad staan vele historische vakwerkhuizen. Ook Colmar is geheel in kerstsfeer gehuld en kunt u een bezoek brengen aan de kerstmarkt. Na het traditionele kerstdiner in het hotel kunt u deelnemen aan een fakkelwandeling langs kerststallen. Bij elke kerststal wordt een deel van het kerstverhaal vertelt. Wie wil, kan vanavond de nachtmis bezoeken. We sluiten de avond af in het hotel met Lebkuchen en Glühwein.

Zaterdag (1e kerstdag): Ontdekkingstocht Zwarte Woud

Vandaag maken we een ontdekkingstocht door het Zwarte Woud. Onderweg kunt u genieten van prachtige uitzichten. We rijden naar Schonachbach waar u ’s werelds grootste koekoeksklok kunt zien. Deze indrukwekkende klok is zo groot als een woonhuis! Even verderop in Triberg vindt u de hoogste waterval van Duitsland. Nadat we deze waterval bezocht hebben, rijden we naar Donaueschingen met prachtige Jugendstilhuizen. Na de heerlijke kerstmaaltijd verwachten we bezoek van de Kerstman. Onder zijn leiding bindt u vanavond ‘de strijd’ met elkaar aan bij de Schwarzwälder kerstquiz met leuke prijzen!

Zondag (2e kerstdag): Dagtocht Mainau Bloemeneiland en Konstanz

Het eiland Mainau met het slotpark biedt een prachtige aanblik in de winter. Vanuit de kou loopt u zo de tropische temperaturen binnen in het Palmenhuis en het Schmettlingerhaus met prachtige vlinders. Het bezoek kunt u afsluiten met een drankje in het mooie Schlosscafe. De bisschopsstad Konstanz heeft maar liefst vier grensovergangen en wordt wel de poort naar Zwitserland genoemd. De Altstadt is beslist een bezoekje waard met de Bisschopskerk, het conciliegebouw en de Pulvertoren. Het uitzicht op de Alpen en de eilandjes mag u niet missen. Met een live-muziekavond sluiten we ons verblijf in het Zwarte Woud af.

Maandag: Terugreis

Na het ontbijtbuffet rijden we weer terug naar Nederland. Op onze verzamelplaats krijgt u de gelegenheid om iets te eten, alvorens u met onze bekende servicelijnen naar uw opstapplaats gebracht wordt.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Gasthof Bären

De familie Burger verwelkomt u graag in Gasthof Bären! Het gezellige gasthof is centraal in het Zwarte Woud gelegen en biedt een gevarieerd avondprogramma. Alle kamers zijn uitgerust met een badkamer met douche en toilet en satelliet-tv. Het gasthof beschikt niet over een lift, maar biedt een kofferservice op de aankomst- en vertrekdag. 

De actuele coronamaatregelen zullen vermeld worden in uw reispapieren.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Opstapplaatsen

Effeweg.nl heeft meer dan 60 opstapplaatsen door heel Nederland. Vanaf uw opstapplaats wordt u per touringcar naar ons verzamelpunt gebracht.

Voor deze reis is het verzamelpunt Nieuw-Dijk (Didam):
Restaurant Juffrouw Tok | Tolweg 9 | 6942 HX Didam

Klik hier voor een overzicht van alle opstapplaatsen voor deze reis

Tijdens het maken van de boeking kunt u een keuze maken uit de opstapplaatsen welke op uw vertrekdatum van toepassing zijn. De definitieve opstaptijd die bij de gekozen opstapplaats hoort ontvangt u in uw reisbescheiden, welke u circa een week voor vertrek ontvangt. Wij adviseren u een kwartier voor de opstaptijd aanwezig te zijn.

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
23:40:37 | 0,26 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch