Kerstreis 6 dagen Sauerland - All inclusive

vanaf € 679,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
  • Gezellig hotel onder Nederlandse leiding
  • Bezoek Winterberg
  • Bezoek Paderborn
  • Bezoek Brilon
  • Goed verzorgd afscheidsbuffet
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

22 december: Nederland - Schmallenberg

Met één van ons servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend rijden we naar het Sauerland en komen voor de middag in het hotel aan. We logeren hier op basis van all-inclusive, dus er staat een lunch voor u klaar. Na het inchecken maken we nog een korte, mooie verkenningstocht door de omgeving, waarbij we o.a. in Lennestadt komen. Voor het diner zijn we terug in ons hotel.

23 december: Teutoburgerwald en Paderborn

Na genoten te hebben van een heerlijk ontbijt vertrekken we naar het Teutoburgerwald, een lage bergketen tussen Paderborn en Bielefeld. Hier bevindt zich o.a. het Hermannsdenkmal, een 53 meter hoog monument. We rijden naar Paderborn, waar we de prachtige Dom en het fraaie raadhuis kunnen zien. Paderborn heeft een sfeervol centrum met diverse historische gebouwen en een gezellige kerstmarkt, die u kunt bezoeken. U kunt vandaag een lunchpakket meenemen uit het hotel.

24 december: Brilon

Vandaag brengen we een bezoek aan Brilon, ook wel de 'Waldstadt van het Sauerland' genoemd. Brilon heeft een Altstadt met een mooi plein met veel historische gebouwen en vakwerkhuizen. Deze zijn gelegen in het centrum rondom de Briloner Marktplatz met de Petrus-bronnen uit de 14e eeuw. De terugweg naar Schmallenberg gaat via een prachtige route door het winterse landschap van het Sauerland.

25 december 1e kerstdag: Wandeling en Attendorn

Na het ontbijt maken we een gezamenlijke wandeling door Schmallenberg. Bij terugkomst in ons hotel staat ons een goed verzorgde lunch te wachten. 's Middags maken we weer een mooie rondrit door de omgeving en brengen een bezoek aan het leuke plaatsje Attendorn, gelegen in het natuurpark Ebbegebirge. In Attendorn zijn enkele mooie kerken, het oude stadhuis en de torens van de oude stadsmuur de moeite waard. 's Avonds staat er in het hotel een sfeervol kerstbuffet op het programma.

26 december 2e kerstdag: Winterberg

De ochtend kunt u zelf indelen. Een mooie wandeling in de omgeving is misschien iets voor u. We gebruiken de lunch in ons hotel. ’s Middags rijden we naar het bekende wintersportplaatsje Winterberg, aan de voet van de bekendste berg van het Sauerland, de Kahler Asten. U kunt genieten van de winterssportsfeer of in een Konditorei genieten van een heerlijke Kaffee mit Kuchen. 's Avonds is er weer een sfeervol kerstbuffet in ons hotel.

27 december: Schmallenberg - Soest - Nederland

De laatste dag al weer van deze prachtige kerstreis. In de loop van de ochtend vertrekken we uit het hotel en rijden we naar Soest. Hier krijgt u tijd om zelf het centrum met een imposante kerk en vakwerkhuizen te bekijken. Aansluitend rijden we naar Nederland terug, waar u op ons centrale overstappunt een afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Tot slot reist u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Sauerland Alpin Hotel 3*

Het hotel ligt in het plaatsje Schmallenberg-Grafschaft, gelegen midden in een bosrijk gebied. Alpin Hotel is een sfeervol multifunctioneel hotel met alles onder een dak en beschikt over 116 kamers, allen met douche bad, toilet, televisie en een zitje. Bijna alle kamers zijn per lift bereikbaar. In restaurant Bel Etage wordt u tijdens uw verblijf verwend met een dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet, lunch en een afwisselend 3-gangen keuzediner/buffet. Heerlijk ontspannen kunt u ook in het zwembad en de sauna. Wifi is gratis.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
  • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
  • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
11:38:54 | 0,19 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch