Kerstreis 6 dagen Rijn Boppard - All inclusive

vanaf € 659,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
  • Prachtige Loreleydal
  • Kerstmarkten Koblenz en Rüdesheim
  • Kerstdorp Waldbreitbach
  • St. Goar en Marksburg
  • Romantisch Moezeldal met Cochem
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

22 december: Heenreis en Boppard

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee aangeboden krijgt. Daarna zal onze reis naar Duitsland beginnen. Via een mooie route bereiken we aan het begin van de middag ons hotel in Boppard, waar we worden verwelkomd met koffie/thee en een lekkernij. De rest van de middag kunt u naar eigen inzicht het meer dan 2000 jaar oude Boppard ontdekken. Dit van oorsprong Romeinse stadje is prachtig gelegen aan een scherpe bocht in de Rijn. Het is heerlijk flaneren over de brede boulevard aan de Rijn en het gezellige centrum met vakwerkhuizen en vele wijnlokalen.

23 december: Loreley en Rüdesheim

Vanochtend maken we kennis met het schitterende Rijndal, We rijden naar de heuvels even ten zuiden van Boppard, naar één van de beroemdste plekken van het Rijndal: de Loreley! Volgens de legende zou de zingende nimf hier op de 132 meter hoge rots hebben gezeten en met haar schoonheid en gezang menig kapitein op de Rijn hebben afgeleid. In werkelijkheid zorgt de rots voor een bijzonder smal gedeelte van het Rijndal en heeft u vanaf het uitzichtplatform een fabelachtig uitzicht over het gehele Loreleydal. Aansluitend rijden we naar Rüdesheim, dat bekend staat als één van de gezelligste wijnstadjes aan de Rijn. U vindt er diverse vakwerkhuizen, wijnkelders en sfeervolle steegjes. Vooral op en rond de beroemde Drosselgasse, een steeg vol met wijnlokalen, is het heerlijk toeven! Uiteraard hult Rüdesheim zich volledig in kerstsferen en vindt u hier een traditionele kerstmarkt.

24 december: St. Goar en Marksburg

Vanochtend brengt de chauffeur u naar St. Goar, aan de voet van de veel bezongen Loreley. Zo rond het jaar 500 was dit schilderachtige plaatsje een vissersgemeente en bedevaartplaats en tegenwoordig staat het ook bekend om zijn koekkoeksklokken en klompen. Na de lunch in het hotel rijden we naar Braubach. Van verre is de imposante Marksburg al te zien. Van de vele burchten en kastelen in het gebied is de Marksburg de enige die nog volledig intact is. Tijdens de rondleiding (niet inbegrepen) komt u alles te weten over de geschiedenis van de Marksburg, de burchten in de omgeving en geniet u van de schitterende uitzichten over de omgeving. We luiden de kerstdagen vanavond in met een Kerstwandeling, die we afsluiten met een glaasje Glühwein.

25 december (1e kerstdag): Kerstdorp Waldbreitbach

Op kerstochtend kunt u heerlijk genieten van het ontbijtbuffet, een wandelingetje maken door de omgeving of een gezellig spelletje met elkaar doen. Na de heerlijke middaglunch rijden we naar Waldbreitbach. Dit kleine dorpje is volledig omgetoverd tot een heus kerstdorp! Het gehele dorp is prachtig verlicht en overal vindt u de prachtigste kerststallen. Wandelt u vooral de wandelroute “Ster van Bethlehem”, een prachtig verlichte route vanuit het dorp naar het bos, langs meer dan 30 kerststallen waar het kerstverhaal wordt verteld. Een bezoek aan het Bijbel- en Kerststallenmuseum is zeker ook de moeite waard.

26 december (2e kerstdag): Cochem en Traben-Trarbach

Vandaag staat de Moezel op het programma. Met de rivier aan onze zijde rijden we een prachtige route door het smalle dal met haar steile hellingen. We maken een stop in het romantische Cochem, waar het historische marktplein het centrum vormt. De gebouwen rondom het marktplein zijn voor het grootste gedeelte vakwerkhuizen. In de smalle straatjes en over de Moezelpromenade kunt u heerlijk ronddwalen. We vervolgen onze route langs de slingerende Moezel tot aan Traben-Trarbach, waar u de mogelijkheid heeft om de unieke ondergrondse kerstmarkt te bezoeken (entree niet inbegrepen). Na dit bezoek rijden we terug naar ons hotel.

27 december: Boppard, Koblenz en terugreis

Helaas de laatste dag van deze prachtige kerstreis, maar we hebben nog voldoende tijd om deze vakantie in stijl af te sluiten. Nadat we de bagage hebben ingeladen, rijden we naar Koblenz. Deze stad staat vooral bekend om het Deutsches Eck; waar de Moezel uitmondt in de Rijn. Vanaf het Schloss Ehrenbreitstein heeft u een schitterend uitzicht! Per kabelbaan kunt u naar het Deutsches Eck, waar het enorme monument ter ere van keizer Wilhelm I staat. Aan het begin van de middag vervolgen we onze weg naar ons centrale overstappunt in Nederland, waar u ter afsluiting van deze reis een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Daarna keert u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
  • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
  • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

All-in Hotel Boppard Best Time

All-in Hotel Boppard Best Time is van oorsprong een authentiek en romantisch vakwerkhuis. maar vandaag de dag een heerlijk comfortabel hotel in het midden van het dal van de Loreley, direct aan de alom bekende Rheingoldstrasse. Het hotel ligt aan de rand van Boppard, direct aan de Rijn met een zonneterras.Geniet van het prachtige uitzicht op de Rijn met de passerende binnenvaartschepen en passagiersschepen. Alle gerenoveerde gastenkamers zijn uitgerust met douche en toilet, kleurentelevisie en gratis wifi. De meeste kamers hebben uitzicht op de Rijn, een aantal hebben een balkon. De kamers zijn gezellig en ingericht met hedendaags comfort. Er zijn 2 liften in het hotel.

In dit hotel behoren de alcoholische dranken niet tot de All inclusive formule, deze zijn niet bij de prijs inbegrepen.
U kunt ter plaatse wel tegen betaling een aantal alcoholische dranken verkrijgen.

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
21:08:54 | 0,17 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch