Kerstreis 6 dagen Eifel, Moezel en Monschau all-inclusive

vanaf € 659,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
  • Bezoek Aken en Bad Münstereifel
  • Bezoek Cochem en Monschau
  • Verblijf op basis van all-inclusive
  • Rondrit Eifel
  • Uitgebreid avondprogramma
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

22 december: Nederland - Bad Münstereifel - Stadtkyll

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap kan de reis beginnen en rijden we rechtstreeks naar ons hotel in Stadtkyll. Bij aankomst staat de lunch voor u klaar. In de middag rijden we naar de fotogenieke plaats van Bad Münstereifel. Deze plaats heeft een eeuwenoude stadsmuur met vier nog intacte mooie, stadspoorten. Ook vindt u hier prachtige vakwerkhuizen die tijdens de kerstperiode extra mooi tot hun recht komen. Het riviertje de Erft met daar overheen enkele bruggetjes geven u het gevoel alsof u een geschiedenisboek binnenloopt. Langs het slingerende riviertje zijn dennenbomen geplaatst en komt u allerlei kerstkraampjes tegen. De meeste kerstkraampjes zijn gelegen op de Entenmarkt waar ook een schaatsbaan aanwezig is voor nog meer winterpret.

23 december: Aken

Na het ontbijt rijden we naar de historische stad Aken. De sfeervol verlichte straatjes, pleinen en steegjes in het oude centrum rondom de imposante Dom en stadhuis vormen het perfecte decor voor een prachtige Kerstmarkt! Flaneer langs de ca. 130 kraampjes vol kerstgeschenken en lekkernijen en geniet van de gemoedelijke sfeer op deze Kerstmarkt. Het bekendste bouwwerk en de meest populaire bezienswaardigheid van de stad is de dom van Aken. Het ruim 1200 jaar oude cultuurgoed is de laatste rustplaats van Karel de Grote en de plek waar 30 Duitse koningen werden gekroond.

24 december: Rondrit Eifel en Ars Krippana

Vanochtend maken we een mooie tocht door het prachtige Eifellandschap. We rijden allereerst naar Gerolstein welke centraal gelegen is in de Vulkaneifel en bekend staat om haar mineraalwaterbronnen. Op enkele plaatsen in de stad komt het Gerolsteiner water gewoon opgeborreld uit bronnen in de vulkanische ondergrond. Het is die ondergrond die zorgt voor de grote rijkdom aan mineralen in het water. Aansluitend rijden we naar het schitterende stadje Blankenheim. Hier kunt u rondwandelen en de mooie vakwerkhuizen bekijken. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Eifelmuseum (niet inbegrepen). Hier ziet u de geschiedenis van de natuur, de mensen en het landschap van de Eifel. Na de lunch brengen we een bezoek aan Krippana. Met meer dan 2500 m2 in een bijzondere sfeer is de Ars Krippana één van de grootste en indrukwekkendste verzamelingen van Europa. Laat u zich betoveren door prachtige kerststallenkunst en traditioneel handwerk uit meer dan 60 landen. (entree niet inbegrepen)

25 december 1e kerstdag: Openluchtmseum

In de ochtend kunt u genieten van het sfeervolle Kerstontbijt. In de middag rijden we naar Mechernich, waar u een bezoek kunt brengen aan het Openluchtmuseum (entree niet inclusief). In een prachtig park waant u zich in de Eifel in vroeger eeuwen. Niet alleen vindt u hier meer dan 60 authentieke huizen, boerderijen, winkeltjes en andere gebouwen, maar ook diverse ambachten, zoals de bakker en de smid, de 'Muizenvallenverkoopster' en de boerin. Zij geven u een beeld van het alledaagse leven in de Eifel in vroeger tijden.

26 december 2e kerstdag: Vulkaneifel en de Moezel

Vanochtend doorkruisen we de Vulkaneifel, een prachtig gebied dat zich kenmerkt door haar vele kratermeren, de zogenaamde Maaren. In totaal werden meer dan 70 Maarvulkanen geteld, waarvan er nog slechts nog tien gevuld zijn met water. De Moezel vormt de natuurlijke zuidgrens van het gebied. De rivier slingert zich een weg tussen de steile hellingen en langs romantische wijnstadjes. Niet voor niets een geliefde bestemming. We brengen een bezoek In “Jugendstilstad” Traben-Trarbach kunt u een bijzondere kerstmarkt bezoeken. Deze vindt namelijk ondergronds plaats in de historische wijnkelders. Bekijk de ambachtelijke streekproducten en vergeet niet een wijntje te proeven. Via een mooie route langs de Moezel en door de Eifel rijden we terug naar ons hotel.

27 december: Stadtkyll - Oleftalsperre - Monschau - Nederland

Vandaag is het vertrek alweer aangebroken en rijden we via een schitterende route richting Nederland. Onderweg maken we een stop bij de indrukwekkende Oleftalsperre, prachtig gelegen in het bosrijke heuvellandschap. Het achterliggende stuwmeer is de voornaamste drinkwatervoorziening van de regio. Na deze stop rijden we naar Monschau, Het idyllische centrum is geheel versierd in kerstsferen en de geur van wafels en glühwein hangt in de straatjes. Met wellicht een beetje sneeuw erbij maakt dit een prachtig plaatje! Het stadje, met haar vele vakwerkhuizen, is prachtig gelegen diep in het dal van de Rur. In de middag steken we de grens over en rijden we naar ons verzamelpunt, waar u een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Daarna keert u weer huiswaarts met één van onze servicelijnen.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma

Hotel Am Park Stadtkyll 3*

Tijdens het All inclusive verblijf, geniet u van de versgebakken broodjes, verse jus en een goede kop koffie bij het ontbijt. De lunch en het diner worden in buffetvorm aangeboden. Dit hotel ligt in het stadje Stadtkyll en beschikt over een restaurant, bar en lift. De kamers zijn voorzien van een zithoek, televisie en een badkamer met douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel. U verblijft in dit hotel op basis van all-inclusive, waarbij er 's avonds regelmatig entertainment wordt aangeboden.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes
  • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
  • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
13:16:11 | 0,19 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch