Kerstreis 6 dagen Beierse Woud - All inclusive

 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf o.b.v. All inclusive
 • Heerlijk kerstdiner op kerstavond
 • Gratis drankjes elke avond
 • Ontdek de kerstmarkt van Regensburg
 • Bezoek Passau
 • Inclusief natuurtocht door het Beierse Woud
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1: Heenreis

Vanaf onze verzamelplaats rijden we naar ons hotel in Viechtach. U wordt ontvangen met een welkomstdrankje, waarna u kunt genieten van een heerlijk diner.

Dag 2: Regensburg

Na het ontbijt rijden we richting Regensburg. Vlak voor Regensburg maken we een tussenstop bij een uniek bouwwerk: Walhalla, ook wel “het Acropolis van Beieren” genoemd. In deze indrukwekkende eretempel op een plateau hoog boven de Donau worden belangrijke staatslieden en wetenschappers geëerd. Regensburg is één van de beter bewaarde middeleeuwse steden in Duitsland. Het is prachtig gelegen aan de rivier de Donau en omringd door beschutte berghellingen. Het stadsbeeld wordt bepaald door kerken, torens en stadhuizen uit de 12e tot de 14e eeuw. Uit steen gebouwd, waren zij een teken van rijkdom van de, toentertijd, meest welvaren stad van Zuid-Duitsland. De meer dan 330 meter lange Steinerne Brücke, is de oudst behouden gebleven stenen brug van Duitsland en biedt een prachtig uitzicht over de stad. Uiteraard hult ook Regensburg zich volledig in kerstsferen. In en om het centrum van Regensburg vindt u maar liefst 4 kerstmarkten.

Dag 3: Beierse Woud, Grosse Arber

Vandaag maken we kennis met de schitterende natuur van het Beierse Woud. Bergtoppen van meer dan 1.000 meter hoog, dichte bossen afgewisseld met glooiende weiden, rivieren, rotsen en veengebieden kenmerken deze regio, dat niet voor niets liefkozend 'het Groene Dank van Europa' wordt genoemd. De hoogste berg is de bijna 1.500 meter hoge Grosse Arber aan het gelijknamige meer. Met de gondellift kunt u omhoog en na een kleine wandeling kunt u genieten van het uitzicht op de omliggende bergkammen. Bij terugkomst in het hotel staan heerlijke kerstlekkernijen voor u klaar. Na het kerstdiner kunt u de nachtmis in de nabijgelegen kerk bijwonen.

Dag 4 (1e kerstdag): Bodenmais

Op kerstochtend doen we het rustig aan. Uitslapen, genieten van een heerlijk ontbijt, een kopje koffie en een spelletje of neemt u een verfrissende duik in het zwembad? In de middag brengen we een bezoek aan Bodenmais, het centrum van de glasproductie waar dit deel van Beieren beroemd om is. Talloze eeuwenoude glasblazerijen zijn getuige van de florerende glasindustrie in vroeger tijden. Het Glasparadies in Bodenmais staat helemaal in het teken van het glas. U ziet hier de mooiste producten en de glasblazer zelf aan het werk. Of wilt u zelf eens proberen glas te blazen? Het Glasparadies is helemaal omgetoverd tot een sfeervolle wintertuin, volledig in kerstsfeer.

Dag 5 (2e kerstdag): Passau

Op de grens met Oostenrijk ligt de stad Passau. In deze ‘Driestromenstad’ komen de Inn, de Donau en de Ilz bij elkaar. In het oude centrum met zijn karakteristieke nauwe straatjes bevinden zich vele bezienswaardigheden. De Stephansdom bezit het grootste kerkorgel van Europa met meer dan 17.000 orgelpijpen. Verder zijn de kathedraal, het raadhuis uit de 14e-eeuw en de twee burchten een bezoek waard. In de middag rijden we via een prachtige route door het Beierse Woud terug naar het hotel.

Dag 6: Terugreis

Na het ontbijt verlaten we Zuid-Duitsland en rijden we terug naar Nederland. Op onze verzamelplaats krijgt u de gelegenheid om iets te eten, alvorens u met onze bekende servicelijnen naar uw opstapplaats gebracht wordt.

Landkaart: Beierse Woud - All inclusive

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Ferien vom Ich

Aan de voet van het Beierse Woud staat Hotel Ferien vom Ich. Het hotel beschikt over een bar, biergarten, restaurant, zwembad en gratis wifi. Uw kamer is voorzien van tv en badkamer met bad of douche en toilet. Het hotel beschikt niet over een lift.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
12:34:09 | 0,2 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch