Kerstreis 6 dagen Ahrdal, Moezel en Luxemburg - All inclusive

 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in Enjoyhotel Am Park Stadtkyll o.b.v. All inclusive
 • Twee heerlijke kerstdiners
 • Gratis drankjes van 17.00 - 24.00 uur
 • Gezellig avondprogramma vol entertainment
 • Leuke kerstmarkt in Aken
 • Inclusief natuurtocht door het Ahrdal
 • Romeinse stad Trier en Wijnstadje Cochem
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1: Heenreis en Aken

Vanaf onze verzamelplaats rijden we naar Aken. Bezoek de gezellige kerstmarkt in Aken en geniet van de vele lichtjes, kerstversiering en mooie kerstkraampjes. Vervolgens rijden we door naar ons hotel in Stadtkyll, waar u ontvangen wordt met een welkomstdrankje. Aansluitend staat er een heerlijk diner voor u klaar.

Dag 2: Natuurtocht Ahrdal, Ahrweiler en Mayschoss

Vandaag rijden we eerst naar het mooie stadje Bad Neuenahr. Aan het begin van de middag vertrekken we naar Ahrweiler. U hebt voldoende tijd om het stadje op eigen gelegenheid te bekijken. In sommige nauwe steegjes en straatjes met hun vele vakwerkhuizen waant u zich in de gildetijd. We vervolgen onze route naar Mayschoss. Onderweg geniet u van de prachtige natuur van het Ahrdal. In Mayschoss heeft u de gelegenheid om een wijnkelder te bezoeken. Bij terugkomst in het hotel kunt u genieten van een heerlijk diner.

Dag 3: Luxemburg, Vianden, Müllerthal en Echternach

Vandaag maken we een schitterende tocht naar het Groothertogdom Luxemburg. Direct over de grens staan we al in één van de mooiste plaatsen van het land: Vianden. Het sfeervolle stadje is als een ring gebouwd om de Feodale burcht, die op een rots hoog boven het stadje uittorent. Vervolgens rijden we naar het Müllerthal. Deze regio is ook wel bekend onder de naam Klein Zwitserland, vanwege haar indrukwekkende rotsformaties, romantische beekdalen en uitzichten op het dal van de Sauer. In deze schitterende omgeving vinden we o.a. de waterval van Schiessentümpel en de burchtruïnes van Beaufort. We eindigen de dag in de oudste stad van Luxemburg, Echternach, om vervolgens weer naar Stadtkyll terug te keren.

Dag 4 (1e kerstdag): Trier

Vandaag bezoeken we de Romeinse stad Trier. Trier is de oudste stad van Duitsland en is gebouwd in opdracht van de Romeinse keizer Augustus. Een bekend historisch monument is de Porta Nigra, een goed bewaard gebleven Romeinse stadspoort. Andere monumenten zijn de Kaiserthermen en het amfitheater. U kunt deelnemen aan een rondleiding met gids of de stad op eigen gelegenheid bekijken.

De stadsrondrit Trier dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 5 (2e kerstdag): Cochem

Het meest bekende wijnstadje aan de Moezel is Cochem. Dit karakteristieke Moezelstadje, gelegen rondom de burcht, die hoog boven het stadje uittorent, heeft een gezellig marktplein, pittoreske straatjes en steegjes, vakwerkhuizen, stadspoorten en delen van de middeleeuwse muur. Langs de Moezelpromenade kunt u een wandeling maken. Aan het eind van de middag staat er wederom een kerstdiner voor u klaar in het hotel.

Dag 6: Keulen en terugreis

Na het ontbijt nemen we afscheid van ons hotel en de Eifel. We brengen een bezoek aan Keulen, de stad met als middelpunt de beroemde gotische Dom. Ook het historische Rathaus en de gezellige Altstadt met vele kroegjes en eetgelegenheden zijn een bezoekje zeker waard. Op onze verzamelplaats krijgt u de mogelijkheid om iets te eten, alvorens u met onze servicelijn naar uw opstapplaats wordt teruggebracht.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Am Park Stadtkyll 3*

Hotel am Park 3* ligt in stadje Stadtkyll, direct aan de Kyllradweg in de prachtige Vulkaneifel. Als u de mooiste landschappen van de Eifel wilt ontdekken, is dit hotel daarvoor de ideale uitvalsbasis. Het hotel beschikt over een restaurant, bar en gratis wifi. De ruime kamers zijn voorzien een zithoek, tv met Nederlandse zender en eigen badkamer met douche en toilet. Alle kamers zijn bereikbaar per lift. U verblijft in dit hotel op basis van All inclusive, waarbij er 's avonds regelmatig entertainment wordt aangeboden.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
11:13:41 | 0,23 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch