telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Kerstreis 5 dagen Wismar, Rostock en Rügen

vanaf € 389,-
8,4 Zeer goed!
11 beoordelingen
De reis heeft volledig aan onze verwachtingen voldaan. Goede organisatie, prima hotel. Alles ging er heel ontspannen aan toe.
Lees alle ervaringen
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in een prima 3* hotel o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)
 • Drie heerlijke kerstdiners
 • Inclusief drankjes tijdens de diners
 • Dagelijks gratis koffie/thee met gebak in't hotel
 • Inclusief stadsrondrit en -wandeling Rostock
 • Ontdek naast Rostock, eiland Rügen en Schwerin ook Güstrow
LET OP: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen ivm Covid-19
 
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Donderdag: Heenreis

Vanaf ons verzamelpunt rijden we met de nodige tussenstops richting Güstrow. Het raadhuis, de Dom, de Pfarrkerk en het unieke renaissancekasteel Slot van Güstrow zijn kenmerkend voor dit leuke plaatsje. Hotel am Tierpark ligt in de groene omgeving van Naturpark Güstrow. Het hotel heeft een compleet verzorgd kerstprogramma voor u samengesteld met uitgebreide buffetten en drankjes tijdens de diners.

Vrijdag: Rostock en stoomlocomotief

Na het ontbijt vertrekken wij richting Rostock. We verkennen o.l.v. een gids per bus en te voet het centrum van deze stad. Daarna hebben de reizigers de tijd om zelf de stad te verkennen. Vervolgens rijden we richting Bad Doberan, waar we eerst de oude kloosterkerk gaan bekijken. Na dit bezoek kunt u op een bijzondere manier naar Kühlungsborn reizen, met een heuse oude stoomlocomotief! Na aankomst in Kühlungsborn hebt u de mogelijkheid om rond te slenteren in de badplaats of uit te waaien langs het strand. Aan het eind van de middag rijden we terug naar het hotel, waar u vervolgens kunt genieten van een feestelijk kerstbuffet waarbij de drankjes, zoals bier, huiswijn en alcoholvrije drankjes zijn inbegrepen. We vieren vanavond Kerstavond met een ‘Weihnachtskaffeetrinken’, een Kuchenbuffet en een kleine verrassing.

Zaterdag (1e kerstdag): Eiland Rügen

We brengen vandaag een bezoek aan het eiland Rügen. Dit bijzondere eiland kent vele gezichten. Bezoek de romantische 19e-eeuwse stadjes waarvan er enkele door lange pieren,‘Seebrücken’, tegen de zee worden beschermd. De grote binnenmeren, glooiende weilanden, dichte beukenbossen, moerassen, heidevelden en steile krijtrotsen. Rügen heeft het allemaal. Rügen is ook bekend door het immens grote vakantieoord dat Hitler heeft laten bouwen. Dit hotel is maar liefst 4,5 km lang en 6 verdiepingen hoog! Bij terugkomst in het hotel staat er een heerlijk buffetje met koffie, thee en gebak voor u klaar. Hierna word het feestelijke kerstdinerbuffet geserveerd.

Zondag (2e kerstdag): Güstrow en Schwerin

In de ochtend heeft u vrij om Güstrow op eigen gelegenheid te verkennen. Tot de bezienswaardigheden behoren het raadhuis, de Dom, de Pfarrkerk en het unieke renaissancekasteel Slot Güstrow. ‘s Middags rijden we zuidelijk naar Schwerin, de stad van de zeven meren en het mooie slot Schwerin. Op het marktplein met zijn imposante bakstenen dom, op de historische pleinen van de stad en in de steegjes met hun mooie vakwerkhuizen vindt u vele sfeervolle kraampjes. De 20 meter hoge dennenboom, de kerstpiramide, de ijsbaan, waar het publiek zich o.a. kan vermaken met ijshockey en ‘Eisstockschießen’ (een soort curling), de kerststallen-expositie en de sprookjesstraat van de Mecklenburgstraße zorgen voor een gezellige kerstsfeer. Ook vandaag kunt u weer genieten van een heerlijk kerstdinerbuffet met een drankje.

Maandag: Terugreis

We verlaten Güstrow en maken nog een korte stop in Wismar. Hierna rijden we naar ons verzamelpunt in Nederland waar u gebruik kunt maken van het afscheidsdiner. De servicelijn brengt u terug naar uw opstapplaats.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel am Tierpark 3*

Dit hotel is gelegen in de groene omgeving van het Naturpark Güstrow en het Mecklenburgse Merengebied. Het hotel beschikt over een restaurant en terras. De kamers zijn voorzien van badkamer met douche en toilet, tv en telefoon. Het hotel heeft geen lift.

De actuele coronamaatregelen zullen vermeld worden in uw reispapieren.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Opstapplaatsen

Effeweg.nl heeft meer dan 60 opstapplaatsen door heel Nederland. Vanaf uw opstapplaats wordt u per touringcar naar ons verzamelpunt gebracht.

Voor deze reis is het verzamelpunt Nieuw-Dijk (Didam):
Restaurant Juffrouw Tok | Tolweg 9 | 6942 HX Didam

Klik hier voor een overzicht van alle opstapplaatsen voor deze reis

Tijdens het maken van de boeking kunt u een keuze maken uit de opstapplaatsen welke op uw vertrekdatum van toepassing zijn. De definitieve opstaptijd die bij de gekozen opstapplaats hoort ontvangt u in uw reisbescheiden, welke u circa een week voor vertrek ontvangt. Wij adviseren u een kwartier voor de opstaptijd aanwezig te zijn.

Kerstreis 5 dagen Wismar, Rostock en Rügen

9 reizigers bevelen deze reis aan
8,4 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
11 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,1
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,3
 • Vervoer per touringcar 8,6
 • Chauffeur 9
 • Reisprogramma 8,2
 • Accommodatie 8,1
 • Contact met Effeweg.nl 8,8
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
00:06:34 | 0,39 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch