telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 08:30 - 18:00 uur zaterdag : 08:30 - 16:30 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Kerstreis 5 dagen Wismar, Rostock en Rügen

vanaf € 379,-
 • Halfpension
 • Incl. drankjes tijdens de diners
 • 3 feestelijke kerstdiners!
 • Dagelijks koffie en thee met gebak!
 • Stadsrondrit en - wandeling Rostock!
 • Bezoek eiland Rügen
 • Vervoer per Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

Vanaf ons verzamelpunt rijden we met de nodige tussenstops richting Güstrow. Het raadhuis, de Dom, de Pfarrkerk en het unieke renaissancekasteel Slot van Güstrow zijn kenmerkend voor dit leuke plaatsje. Hotel am Tierpark ligt in de groene omgeving van Naturpark Güstrow. Het hotel heeft een compleet verzorgd kerstprogramma voor u samengesteld met uitgebreide buffetten en drankjes tijdens de diners.

Dag 2 Rostock en stoomlocomotief

Na het ontbijt vertrekken wij richting Rostock. We verkennen o.l.v. een gids per bus en te voet het centrum van deze stad. Daarna hebben de reizigers de tijd om zelf de stad te verkennen. Vervolgens rijden we richting Bad Doberan, waar we eerst de oude kloosterkerk gaan bekijken. Na dit bezoek kunt u op een bijzondere manier naar Kühlungsborn reizen, met een heuse oude stoomlocomotief! Na aankomst in Kühlungsborn hebt u de mogelijkheid om rond te slenteren in de badplaats of uit te waaien langs het strand.Hierna gaan wij terug naar het hotel. De 24e december ‘Heiligenabend’ is erg belangrijk in Duitsland en wordt dan bij terugkomst ook gevierd met een ‘Weihnachtskaffeetrinken’ met een Kuchenbuffeten een kleine verrassing. ‘s Avonds kunt u genieten van een feestelijk kerstbuffet, waarbij een aantal alcohovrije drankjes als mineraalwater, cola en sapjes zijn incl.

Dag 3 (1e kertstdag) Eiland Rügen

We brengen vandaag een bezoek aan het eiland Rügen. Dit bijzondere eiland kent vele gezichten. Bezoek de romantische 19e eeuwse stadjes waarvan er enkele door lange pieren,‘Seebrücken’, tegen de zee worden beschermd. De grote binnenmeren, glooiende weilanden, dichte beukenbossen, moerassen, heidevelden en steile krijtrotsen. Rügen heeft het allemaal. Rügen is ook bekend door het immens grote vakantieoord dat Hitler heeft laten bouwen. Dit hotel is maar liefst 4,5 km lang en 6 verdiepingen hoog! Bij terugkomst in het hotel staat er een heerlijk buffetje met koffie, thee en gebak voor u klaar. Hierna word het feestelijke kerstdinerbuffet geserveerd.

Dag 4 (2e kerstdag) Güstrow en Schwerin

In de ochtend heeft u vrij om Güstrow op eigen gelegenheid te verkennen. Tot de bezienswaardigheden behoren het raadhuis, de Dom, de Pfarrkerk en het unieke renaissancekasteel Slot Güstrow. ‘s Middags rijden we zuidelijk naar Schwerin, de stad van de zeven meren en het mooie slot Schwerin. Op het marktplein met zijn imposante bakstenen dom, op de historische pleinen van de stad en in de steegjes met hun mooie vakwerkhuizen vindt u vele sfeervolle kraampjes. De 20 meter hoge dennenboom, de kerstpiramide, de ijsbaan, waar het publiek zich o.a. kan vermaken met ijshockey en ‘Eisstockschießen’ (een soort curling), de kerststallen-expositie en de sprookjesstraat van de Mecklenburgstraße zorgen voor een gezellige kerstsfeer. Ook vandaag kunt u weer genieten van een heerlijk kerstdinerbuffet met een drankje.

DAG 5 Terugreis

We verlaten Güstrow en maken nog een korte stop in Wismar. Hierna rijden we naar ons verzamelpunt in Nederland waar u gebruik kunt maken van het afscheidsdiner. De servicelijn brengt u terug naar uw opstapplaats.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Geschiedenis
Theoretisch gezien bestaat Duitsland nog niet zo lang. Het huidige Duitsland was tot 1862 een gebied met veel kleine koninkrijken. Vanaf 1862 vormden deze kleine koninkrijken één land, Duitsland, en begon het Europa te beheersen. Uiteindelijk leidden allerlei conflicten, eind 19e en begin 20e eeuw, tot de Eerste Wereldoorlog. Na deze oorlog was Duitsland belast met enorme schadevergoedingen. Hitler speelde hierop in met mooie praatjes en beloftes, waardoor hij aan de macht kwam. In 1939 viel het Duitse leger Polen binnen, het begin van de Tweede Wereldoorlog. Toen de Duierikanen. Dwars door Berlijn liep het IJzeren Gordijn, de scheiding tussen de twee delen. Hier stond ook de Berlijnse Muur. In 1989 viel te muur en was Duitsland weer één geheel: Bondsrepubliek Duitsland.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Hotel am Tierpark 3*

Dit hotel is gelegen in de groene omgeving van het Naturpark Güstrow en het Mecklenburgse Merengebied. Het hotel beschikt over een restaurant en terras. De kamers zijn voorzien van badkamer met douche en toilet, tv en telefoon. Het hotel heeft geen lift.

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Heerde
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Leeuwarden*
Heerenveen*
Emmeloord*
Lelystad*
Harderwijk*
Goes > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Goes*
Roosendaal
Breda
Tilburg
Den Bosch
Oss
Maastricht > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Maastricht*
Sittard*
Roermond
Venlo
Boxmeer
Nijmegen
Weert > Uden
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Weert
Eindhoven
Helmond
Veghel
Uden
Delft > Bodegraven
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Delft
Den Haag
Leiden
Alphen aan den Rijn
Bodegraven
Vlaardingen > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Vlaardingen
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Gorinchem
Tiel
Arnhem
Enschede > Doetinchem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Doetinchem*
Alkmaar > Veenendaal
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Alkmaar*
Beverwijk*
Haarlem
Utrecht
Veenendaal
Hoorn > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Hoorn*
Purmerend*
Zaandam*
Amsterdam
Almere
Hilversum
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Nieuw-Dijk / Didam
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
04:14:14 | 0,38 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch