telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Kerstreis 5 dagen Sauerland, Winterberg - All inclusive

vanaf € 499,-
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in Enjoyhotel Marleen o.b.v. All inclusive
 • Gratis drankjes tussen 17.00 - 24.00 uur
 • Heerlijke 3- en 4-gangendiners
 • Veelzijdig avondprogramma met o.a. live muziek
 • Bezoek de kerstmarkt van Keulen
 • Prachtige natuurtocht door het Sauerland
LET OP: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen ivm Covid-19
 
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Donderdag: Heenreis en kerstmarkt Keulen

Vanaf ons verzamelpunt rijden we naar Keulen, De kerstmarkt voor de Dom in Keulen behoort tot de mooiste kerstmarkt van Europa. In de schaduw van de hoogste kerstboom van de rijnregio staan ca. 160 standjes met vooral decoratieartikelen, handwerk en kunst. Bezoekt u ook de kerstmarkt op de 'Alter Markt' wordt volgens de legende elk jaar weer opgebouwd door de Keulse kabouters, die er nog steeds voor zorgen dat deze kerstmarkt zijn historische sfeer niet verliest. Vervolgens rijden we naar ons hotel in het Sauerland, waar u wordt ontvangen met een welkomstdrankje. Aansluitend staat er een heerlijk diner voor u klaar.

Vrijdag: Natuurtocht Sauerland, Brilon en Winterberg

Vanochtend maken we kennis met het Sauerland. We maken we een rondrit door de schitterende omgeving en passeren onder andere de wintersportplaats Willingen, dat vooral bekendheid geniet vanwege de skischans. In het historische Brilon maken we een korte stop. Het raadhuis in het sfeervolle centrum behoort tot de oudste van Duitsland. In de middag bezoeken we Winterberg. De ligging aan de voet van de hoogste piek van Sauerland: de Kahler Asten, maken van Winterberg een geliefde wintersportbestemming.

Zaterdag (1e kerstdag): Sprookjesroute, Alsfeld en Marburg

Na het uitgebreide ontbijt vertrekken we per touringcar voor een schitterende natuurtocht, die gedeeltelijk over de Duitse Sprookjesroute voert. We maken een tussenstop in Alsfeld. In dit prachtige stadje kunt u genieten van de middeleeuwse stadskern met prachtige vakwerkhuizen. Een aanrader is het sprookjeshuis. De omgeving was de inspiratiebron voor de gebroeders Grimm bij het schrijven van het sprookje 'Roodkapje'. Aansluitend rijden we verder naar de sprookjesachtige stad Marburg, een beroemde universiteitsstad gelegen aan de rivier de Lahn. In het sfeervolle historische centrum staan veel vakwerkhuizen. De Elisabethkerk behoort tot de mooiste gotische bouwwerken van Duitsland. In het centrum vindt u verder gezellige winkels, cafés, parken en u kunt een mooie wandeling maken op de promenade aan de rivier de Lahn. Vandaag krijgen we een lunchpakket mee. Teruggekomen in het hotel, kunt u nog even een drankje doen in de bar, voordat u aan tafel kunt voor het kerstdiner.

Zondag (2e kerstdag): Atta-Höhle, Biggesee

Vanochtend rijden we naar Attendorn voor een bezoek aan de druipsteengrot Atta-Höhle. Ontdek het grootste onderling verbonden grottensysteem van Duitsland. Het begeleide bezoek leidt u over goed begaanbare paden met kleine trapjes en duurt ongeveer 40 minuten. U kunt u een kijkje nemen of een souvenirtje kopen in de kleine winkel. Via een mooie route langs de Biggesee en door het Rothaargebirge rijden we terug naar het hotel.

Maandag: Möhnesee, Dortmund en terugreis

Helaas onze laatste dag vandaag. Via de Möhnesee, een van de vele stuwmeren in Sauerland, rijden we naar Dortmund. We blijven nog even in kerstsferen op een van de mooiste kerstmarkten van Duitsland. In meer dan 300 kraampjes vindt u kunsthandwerk, houtsnijwerk, kerstdecoratie, bijzonder speelgoed en veel andere leuke kerstspullen. Aan het einde van de middag vertrekken we naar Nederland. Op onze verzamelplaats krijgt u de mogelijkheid om iets te eten, alvorens u met onze servicelijn naar uw opstapplaats wordt teruggebracht.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Marleen 3*

Dit hotel is gelegen in een park met prachtige vijver op ongeveer 200 meter vanaf het centrum van Siedlinghausen, tussen Winterberg en Olsberg. Het hotel beschikt over een receptie, lounge, restaurant, café-bar Zum Anker, gratis uitstapjesboekje, gratis gebruik van e-bike’s en oplaadpunt, infotheek, kegelbaan, biljartzaal, crocquet, Jeu de boules, huisbioscoop, bibliotheek, wifi en wandelpark met forellenvijver. De modern ingerichte kamers zijn van alle gemakken voorzien, zo beschikken de kamers over een badkamer met bad of douche en toilet, flatscreen tv met Nederlandse zenders, zitje en gratis draadloos internet. Ook zijn de meeste kamers voorzien van een balkon. Voor het sportieve vermaak kunt u gratis gebruik maken van de naastgelegen tennisbanen en sportvelden (op 200 meter).

De actuele coronamaatregelen zullen vermeld worden in uw reispapieren.
 

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Opstapplaatsen

Effeweg.nl heeft meer dan 60 opstapplaatsen door heel Nederland. Vanaf uw opstapplaats wordt u per touringcar naar ons verzamelpunt gebracht.

Voor deze reis is het verzamelpunt Nieuw-Dijk (Didam):
Restaurant Juffrouw Tok | Tolweg 9 | 6942 HX Didam

Klik hier voor een overzicht van alle opstapplaatsen voor deze reis

Tijdens het maken van de boeking kunt u een keuze maken uit de opstapplaatsen welke op uw vertrekdatum van toepassing zijn. De definitieve opstaptijd die bij de gekozen opstapplaats hoort ontvangt u in uw reisbescheiden, welke u circa een week voor vertrek ontvangt. Wij adviseren u een kwartier voor de opstaptijd aanwezig te zijn.

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
20:20:37 | 0,31 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch