Kerstreis 5 dagen Parijs

 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf o.b.v. logies en ontbijt
 • Vier kerst in één van de meest romantische steden ter wereld
 • Bezoek Versailles en de levendige wijk Montmartre
 • Mogelijkheid voor stadswandeling Parijs
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

23 december: Montmartre

Vanaf de verschillende opstapplaatsen in Nederland vervolgen wij onze reis naar Parijs, waar wij aan het einde van de middag zullen aankomen. U brengt een bezoek aan de altijd levendige wijk Montmartre. Deze wijk trok na 1860 vooral schilders, dichters en kunstenaars aan. U vindt ze terug op Place du Tertre, het voormalige dorpsplein van Montmartre. Het oude raadhuisje van 1790 staat er nog steeds. Eveneens hebt u de mogelijkheid om de imposante basiliek Sacré-Coeur te bezichtigen. Aansluitend brengen we u naar uw hotel.

24 december: La Defense en vrije tijd

Vandaag bezoekt u de wijk La Défense. Dit is een moderne zakenwijk met als blikvanger de Grande Arche de la Défense, een moderne versie van de Arc de Triomphe. Na het bezoek aan deze wijk is er nog tijd over om Parijs in te gaan. Hier kunt u lekker gaan winkelen of een bezoek brengen aan het Parc Floral de Paris. Dit park ligt in het centrum van Parijs en is 35 hectare groot. Hier kunt u even bijkomen van de drukte in Parijs en genieten van de rust die er heerst. In de avond is er de mogelijkheid om een boottocht over de Seine te maken om Parijs bij avond te bekijken.

25 december (1e kerstdag): Stadswandeling Parijs

Vandaag kunt u deelnemen aan een stadswandeling door Parijs o.l.v. van een gids langs alle bezienswaardigheden. Vanaf het Pantheon gaan we via Quartier Latin naar de Notre Dame. Vervolgens gaan we via St. Germain de Prés naar het Louvre. Tijdens de wandeling zullen we voldoende stops maken. Daarna kunt u op eigen gelegenheid Parijs verkennen.

26 december (2e kerstdag): Versailles

Deze dag gaan we naar Versailles, het paleis van Lodewijk XIV. Dit was oorspronkelijk een jachtslot, na 1661 werd het in opdracht van Lodewijk XIV uitgebreid tot een paleis. Natuurlijk bezoekt u ook de schitterende tuinen van Versailles, welke wereldberoemd zijn geworden door de mooie fonteinen en standbeelden. Indien u niet aan deze excursie wilt deelnemen, kunt u zich laten afzetten in het centrum. U kunt bijvoorbeeld naar de Tour Montparnasse. Vanaf boven, op een hoogte van 196 meter, hebt u een schitterend uitzicht over de stad. De lift brengt u binnen 38 seconden helemaal naar boven!

27 december: Eiffeltoren

Alweer de laatste dag in Parijs. Na het ontbijt rijden we nog even naar de Eiffeltoren: dé attractie van de lichtstad! Vanaf de Eiffeltoren heeft u een adembenemend uitzicht. Aan het einde van de morgen nemen we afscheid van de stad, waarna we aan de terugreis naar Nederland beginnen. In Noord-Brabant krijgt u de mogelijkheid om iets te eten alvorens u met de servicelijn wordt terug gebracht naar uw opstapplaats. De reizigers die in Breda uitstappen worden nog voor het afscheidsdiner teruggebracht naar Breda.

Landkaart: Parijs

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Campanile Argenteuil 3*

Het hotel ligt in Argenteuil, ten noordwesten van Parijs en is voorzien van een restaurant. Iedere kamer beschikt over een eigen douche en toilet en airconditioning. Tevens beschikt het hotel over een lift. Er is gratis wifi in openbare ruimtes en op de kamer. Op loopafstand van het hotel is een bushalte voor verbinding naar metrostation La Défense.

Frankrijk

Oppervlakte: 551.500 km²
Inwoners: 62.814.233
Hoofdstad: Parijs
Regeringsvorm: Constitutionele republiek met een semi-presidentieel systeem
Religie: Katholicisme
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Frans
Tijdzone: UTC+1, dezelfde tijdzone als Nederland
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Eten en drinken
Wie aan Frankrijk denkt, denkt aan stokbrood en wijn. Maar dit is niet het enige, het land staat bekend om de heerlijke keuken. Eten is voor Fransen het hoogtepunt van de dag. Een uitgebreid ontbijt met croissantjes, stokbrood en pain au chocolat is heel gewoon. In de gerechten worden vooral producten verwerkt als kaas, aardappelen, eend en ander gevogelte. Wijn is dus ook iets typisch Frans. Frankrijk en Italië produceren samen de meeste wijn.

Flora en fauna
In het verleden was het Franse landschap erg bebost. Veel van deze bossen zijn verdwenen, doordat steden steeds groter werden. Toch bestaat Frankrijk nog altijd voor zo’n 25% uit bossen. In het oosten en zuiden van het land zijn bergen, respectievelijk de Alpen en de Pyreneeën. De dierenwereld komt redelijk overeen met die in Nederland. Dieren die in Nederland niet voorkomen, maar in Frankrijk wel, zijn de bruine beren (in de Pyreneeën) en de flamingo’s, die af en toe broeden in het zuidoosten.

Geschiedenis
Zo’n 15.000 jaar geleden woonden er al mensen in het huidige Frankrijk. Dit wordt bewezen door vondsten uit opgravingen. Frankrijk heeft dus al een zeer lange geschiedenis. Het huidige Frankrijk, destijds heette het Gallië, werd veroverd door de Romeinen in 121 v. Chr. Ongeveer 70 jaar later raakte het Romeinse Rijk in verval. De Fransen grepen hun kans en veroverden het gebied. In 1789 maakte de Franse Revolutie een eind aan de monarchie, Frankrijk werd een republiek. Napoleon kwam aan de macht en het land werd weer opgebouwd. Ook in Europa kreeg Napoleon steeds meer macht. Hieraan kwam een eind met de Slag van Waterloo, de beroemde nederlaag van Napoleon. Een korte tijd werd het land een monarchie, maar in 1871 werd Frankrijk weer een republiek.

Prijsniveau
De prijzen in Frankrijk zijn over het algemeen vergelijkbaar met die in Nederland. Levensmiddelen (zowel eten als drinken) kunnen iets duurder zijn.

Leuke feitjes:
 • Frankrijk behoort tot de dunst bevolkte landen van Europa. Het land bestaat voor zo’n 80% uit landelijk gebied. De meeste mensen, zo’n driekwart van de bevolking, wonen in de steden.
 • Fransen zijn dol op slakken. Er worden jaarlijks in Frankrijk zo’n 500 miljoen slakken gegeten.
 • Is het u ooit opgevallen dat Frankrijk de vorm van een zeshoek heeft. Daarom is de bijnaam van Frankrijk ook wel “l’hexagone”, wat zeshoek in de Franse taal betekend.  
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
09:51:32 | 0,17 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch