Kerstreis 5 dagen Moezel - All inclusive

 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in Enjoyhotel Hutter aan de Moezel
 • Verblijf o.b.v. All inclusive
 • Twee heerlijke kerstdiners
 • Gratis drankjes van 17.00 - 24.00 uur
 • Gezellig avondprogramma
 • Kerstmarkt in Aken
 • Bernkastel-Kues en Traben-Trarbach
 • Ontdek Koblenz, Trier en Keulen
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

23 december: Heenreis en kerstmarkt Aken

Vanaf ons verzamelpunt rijden we richting Aken. Bezoek de gezellige kerstmarkt in Aken en geniet van de vele lichtjes, kerstversiering en mooie kerstkraampjes. Vervolgens rijden we naar ons hotel, gelegen aan de Moezel, waar u wordt ontvangen met een welkomstdrankje. Aansluitend staat er een heerlijk diner voor u klaar.

24 december: Trier

Vandaag bezoeken we de Romeinse stad Trier. Trier is de oudste stad van Duitsland en is gebouwd in opdracht van de Romeinse keizer Augustus. Een bekend historisch monument is de Porta Nigra, een goed bewaard gebleven Romeinse stadspoort. Andere monumenten zijn de Kaiserthermen en het amfitheater. U kunt deelnemen aan een stadsrondrit met gids of de stad op eigen gelegenheid bekijken.

De stadsrondrit Trier dient bij boeking te worden doorgegeven.

25 december (1e kerstdag): Koblenz en Loreley

Vandaag brengen we een bezoek aan Koblenz. Deze stad staat vooral bekend om het Deutsches Eck; waar de Moezel uitmondt in de Rijn. Op het Deutsches Eck staat een monument ter ere van Keizer Wilhelm I. Aan de overzijde van de Rijn staat Schloss Ehrenbreitstein. Vervolgens rijden we via Boppard langs de beroemde Loreley. Volgens de legende zou bovenop deze 132 meter hoge rots een zingende nimf met gouden haren de schippers zo hebben afgeleid, dat ze tegen de rosten voeren en verongelukten. Bij terugkomst in het hotel staat er een heerlijk kerstdiner voor u klaar.

26 december (2e kerstdag): Bernkastel-Kues en Traben-Trarbach

Na het ontbijt vertrekken we naar de middeleeuwse stad Bernkastel-Kues. Ontdek de romantische steegjes, mooie vakwerkhuisjes en de schilderachtige ligging aan de Moezel. In Traben-Trarbach bezoekt u een bijzondere kerstmarkt, deze vindt namelijk ondergronds plaats in de historische wijnkelders. Bekijk de ambachtelijke streekproducten en vergeet niet een wijntje te proeven. Aan het begin van de avond geniet u in het hotel van een uitgebreid kerstdiner.

27 december: Keulen en terugreis

Na het ontbijt nemen we afscheid van ons hotel en Treis-Karden. We brengen een bezoek aan Keulen, de stad met als middelpunt de beroemde gotische Dom. Ook het historische Rathaus en de gezellige Altstadt met vele kroegjes en eetgelegenheden zijn een bezoekje zeker waard. Op onze verzamelplaats krijgt u de mogelijkheid om iets te eten, alvorens u met onze servicelijn naar uw opstapplaats wordt teruggebracht.

Landkaart: Moezel - All inclusive

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Enjoyhotel Hutter

Enjoyhotel Hutter ligt aan de oever van de Moezel in het dorp Bremm. Het hotel beschikt over een restaurant, lounge en bar en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van televisie met Nederlandse zender en eigen badkamer met douche en toilet. Alle kamers zijn bereikbaar per lift. 

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
20:41:06 | 0,2 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch