Kerstreis 5 dagen Kerst in Vlaanderen

 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)
 • Ontdek vier verschillende steden: Antwerpen, Gent, Brugge én Brussel
 • Bezoek diverse kerstmarkten
 • Stadswandeling Antwerpen bij te boeken
 • Live-muziek in het hotel op 1e kerstdag
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

23 december: Heenreis en Antwerpen

Vanaf ons verzamelpunt rijden we naar Antwerpen. Na aankomst in de stad kunt u deelnemen aan een stadswandeling ol.v. een gids. De gids leidt u langs de bekendste bezienswaardigheden van de stad, zoals het Onze-Lieve-Kathedraal, de Grote Markt en het Stadhuis. De middag heeft u vrij te besteden in Antwerpen, bezoek bijvoorbeeld de kerstmarkt die bekend staat om zijn gezellige sfeer door de romantische en sprookjesachtige verlichting. Aansluitend brengen we u naar uw hotel, waar u kunt genieten van een heerlijk 3-gangendiner.

De stadswandeling Antwerpen dient bij boeking te worden doorgegeven.

24 december: Gentse Winterfeesten

Na het ontbijt vertrekken we richting de historische stad Gent om de Winterfeesten te bezoeken. Het Sint-Pietersplein wordt tijdens de Winterfeesten geheel omgetoverd tot een waar winterspektakel! Het sfeervolle plein staat bol van de leuke winteractiviteiten en beschikt over de grootste openluchtschaatsbaan in Vlaanderen. Gent is de hoofdstad van de provincie Oost-Vlaanderen en beschikt over verschillende indrukwekkende en interessante bezienswaardigheden. Bij terugkomst in het hotel staat er een diner voor u klaar.

25 december (1e kerstdag): Brugge

Brugge is geheel omgetoverd tot een sfeervolle kerstmarkt. U vindt hier gezellige kerststallen met Glühwein, wafels en andere lekkernijen. Breng een bezoek aan de Wintergloed waar u veel inspiratie op kunt doen voor de allernieuwste feesttrends. Een nieuw winterfestival met een uniek lichtconcept dompelt de stad in een gezellige kerstsfeer. Zo voeren twee lichtparcours door een sfeervol verlichte stad en treft u op verschillende locaties rijkelijke versierde kerstbomen aan. Er is een kunstschaatspiste, een winterbar met hartverwarmende drankjes en originele versnaperingen. Natuurlijk ontbreekt ook de kerst- en wintermarkt niet met talloze chalets. Vele activiteiten en entertainment in de binnenstad maken het plaatje compleet! Vanavond kunt u genieten van een heerlijk dinerbuffet gevolgd door live muziek.

26 december (2e kerstdag): Brussel

Deze tweede kerstdag beginnen we rustig. ’s Ochtends kunt u heerlijk uitslapen en daarna genieten van het uitgebreide ontbijtbuffet. In de middag bezoekt u Brussel. De Grote Markt en Manneken Pis zijn slechts een tweetal voorbeelden van het moois wat in deze historische stad te bewonderen valt. Bezoek ook de gezellige kerstmarkt met maar liefst 240 kerstkraampjes en geniet van het uitzicht vanuit het enorme reuzenrad. Deze avond krijgt u wederom een diner

27 december: Antwerpen en terugreis

Alweer onze laatste dag in Vlaanderen. Vandaag heeft u vrije tijd in Antwerpen. Bezoek de dierentuin van Antwerpen, één van de oudste ter wereld met meer dan 5.000 dieren. Het is prima te combineren met het nieuwe Aquatopia, waar in talrijke aquaria vele kleurrijke vissoorten te aanschouwen zijn. Museumliefhebbers kunnen in Antwerpen ook hun hart ophalen. U vindt er onder mee het Diamantpaviljoen, het Rubenshuis en het Scheepvaartmuseum. In de loop van de middag vertrekken we vanuit België naar het verzamelpunt waar u de gelegenheid krijgt om iets te eten, alvorens u met de servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht.

Landkaart: Kerst in Vlaanderen

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Ramada Brussels Woluwe

Hotel Ramada Brussels Woluwe is gelegen in het oosten van Brussel, tussen het centrum en de Europese wijk. Het hotel beschikt over een bar, restaurant, en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van telefoon, tv en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Het hotel beschikt tevens over een lift.

België

Oppervlakte: 30.528 km²
Inwoners: 11.267.910
Hoofdstad: Brussel
Regeringsvorm: Constitutionele monarchie
Religie: Christendom
Valuta: Euro (€)
Taal: Nederlands, Frans, Duits
Tijdzone: UTC +1, zelfde tijd als in Nederland
 
Eten en drinken
De Vlaamse frieten uit België zijn alom bekend. Daarnaast is ook chocolade een typisch Belgisch gerecht. Op jaarbasis wordt door Belgen wel 8,3 kilo chocolade gegeten. Een veel gekochte souvenir zijn dan ook de Belgische bonbons. Bierliefhebbers zijn in België op de juiste plek. De diversiteit aan smaken is zeer groot en ook de alcoholpercentages lopen nergens zover uiteen.

Flora en Fauna
Aangezien België behoort tot ’s Werelds dichtstbevolkte landen, is er niet veel ruimte voor natuur. Desondanks groeien er wel veel verschillende soorten planten. De Belgische Ardennen is een groot en bekend natuurgebied. De diersoorten in België komen overeen met die in Nederland. Er leven vooral kleine zoogdieren en er zijn veel verschillende diersoorten, het merendeel leeft in de Ardennen.

Geschiedenis
Tijdens haar rijke geschiedenis is België meerdere keren van machthebber gewisseld. De tweetaligheid is altijd een issue geweest voor het land. In 1799 pleegde Napoleon een staatsgreep en kwam aan de macht. In eerste instantie waren de Belgen redelijk positief. Maar toen Napoleon de Franse taal als officiële taal wilde invoeren en verbood te handelen met Engeland, verdween dit positieve gevoel. Uiteindelijk werd Napoleon verslagen tijdens de welbekende Slag bij Waterloo. Op verzoek van Engeland werden de Zuidelijke Nederlanden (België) en de Noordelijke Nederlanden (Nederland) samengevoegd. Weer vormde de taal een barrière. Nederland werd door Koning Willem I ingevoerd als officiële taal. De adelen waardeerden dit niet, want Nederlands werd gezien als de taal voor het ‘gewone’ volk. Als gevolg ontstonden rellen in 1830, waarna België op 4 oktober 1930 afhankelijk werd. Nederland erkende België pas in 1839 al een onafhankelijk land.
 
Prijsniveau
De prijzen in België zijn over het algemeen vergelijkbaar met die in Nederland.
 
Leuke feitjes
 • België heeft de meeste kastelen per vierkante kilometer dan enig ander land ter wereld.
 • Brussels International Airport is het grootste chocoladeverkooppunt ter wereld.
 • De eerste spoorweg op het Europese vasteland opende in België in 1835 en verbond Brussel met Mechelen.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
12:29:17 | 0,25 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch