telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Kerstreis 5 dagen Dresden, Sachsen en Praag

vanaf € 329,-
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in een prima 3* hotel o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)
 • Heerlijke kerstdiner 24 december
 • Traditioneel kerstbuffet 25 december
 • Dresden en Sachsische Schweiz met Bastei
 • Kerstmarkten Dresden en Meissen
 • Bezoek Praag o.l.v. een gids
LET OP: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen ivm Covid-19
 
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Donderdag: Heenreis

Vanaf onze verzamelplaats rijden we rechtstreeks naar ons hotel aan de rand van Dresden. Nadat u uw bagage naar uw kamer heeft gebracht staat het diner voor u klaar.

Vrijdag: Dresden

Na het ontbijt brengt de chauffeur u naar Dresden, dat zich geheel in kerstsferen heeft ondergedompeld. In de ochtend kunt u één van de kerstmarkten in het historische centrum bezoeken. Een bezoek aan de Striezelmarkt is een absolute aanrader! Deze oudste kerstmarkt van Duitsland werd voor het eerst in 1434 gehouden! Naast de talloze prachtige verlichte kraampjes vol kerstgeschenken, lekkernijen en ambachten, staan de kerstmarkten in Dresden bol van tradities. In de middag maken we een stadstour door Dresden o.l.v. een Nederlandstalige gids. Ondanks de hevige bombardementen in de Tweede Wereldoorlog zijn veel mooie gebouwen behouden gebleven of weer in originele staat herbouwd. Dresden wordt daarom niet voor niets ‘Florence aan de Elbe’ genoemd. Tijdens deze tour ziet u onder andere het Semper Operahaus en de barokke vesting Zwinger. De Frauenkirche mag niet ontbreken in het programma. Na het uitgebreide diner in het hotel krijgen we ‘hoog bezoek’ van de Kerstman. En hij komt nooit met lege handen! Vanavond kunt u de nachtmis bijwonen in de kerk van Kesselsdorf. Aansluitend vieren we Kerstavond in het hotel met typisch Saksisch kerstgebak en Glühwein.

Zaterdag (1e kerstdag): Bastei, Königstein en Meissen

Even ten zuidoosten van Dresden ligt het schitterende natuurpark ‘Sächsische Schweiz’, met de kenmerkende rotsformatie Bastei. Vanaf een hoogte van 305 meter, heeft u een adembenemend uitzicht! Vervolgens bezoeken we het plaatsje Königstein gelegen aan de Elbe. Hier kunt u een bezoek brengen aan de vesting Königstein, één van de grootste bergforten van Europa. Aan het eind van de middag rijden we naar Meissen, even ten noorden van Dresden. Meissen is een leuk en eeuwenoud stadje dat bekendheid verwierf door zijn indrukwekkende porselein. Het letterlijke hoogtepunt van de stad is de Albrechtsburg, het kasteel dat op een rots over de stad en de rivier uitkijkt. In Meissen heeft de Kerstmarkt een kleine gedaantewisseling ondergaan en gaat verder als Wintermarkt. De sfeervol ingerichte kraampjes, vuurkorven, Glühwein, Glög en andere lekkernijen.

Zondag (2e kerstdag): Praag

'Gouden stad', of 'Stad met de honderd torens', superlatieven komen tekort voor Praag, dat op een kleine 2 uur rijden van Dresden ligt. De stad is in tweeën gedeeld door de rivier de Moldau. Aan de ene kant ligt de Praagse Burcht, met het koninklijk paleis en de St. Vituskathedraal. Aan de andere zijde van de Moldau vindt u het oude centrum met fraaie pleinen en gezellige terrasjes. Onder leiding van een gids kunt u een stadwandeling maken. U ziet onder andere de Karelsbrug, het Astronomisch uurwerk en de Joodse wijk. Om 12.00 uur kunt u getuige zijn van de wisseling van de wacht bij de Praagse Burcht. De middag kunt u naar eigen inzicht besteden in het centrum van Praag, voordat we aan het eind van de middag weer richting ons hotel in Dresden zullen vertrekken.

Maandag: Terugreis

Na het ontbijtbuffet rijden we weer terug naar Nederland. Vanaf onze verzamelplaats wordt u met onze bekende servicelijnen naar uw opstapplaats gebracht.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Quality Hotel Dresden-West 3*

Het hotel is gelegen aan de rand van Dresden, in Kesselsdorf. Iedere kamer beschikt over een eigen tv, telefoon, radio, bad/douche, airconditioning en föhn. In het hotel vindt u verder een restaurant, bar en terras. U kunt gebruik maken van de sauna. Een lift is aanwezig.

De actuele coronamaatregelen zullen vermeld worden in uw reispapieren.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Opstapplaatsen

Effeweg.nl heeft meer dan 60 opstapplaatsen door heel Nederland. Vanaf uw opstapplaats wordt u per touringcar naar ons verzamelpunt gebracht.

Voor deze reis is het verzamelpunt Nieuw-Dijk (Didam):
Restaurant Juffrouw Tok | Tolweg 9 | 6942 HX Didam

Klik hier voor een overzicht van alle opstapplaatsen voor deze reis

Tijdens het maken van de boeking kunt u een keuze maken uit de opstapplaatsen welke op uw vertrekdatum van toepassing zijn. De definitieve opstaptijd die bij de gekozen opstapplaats hoort ontvangt u in uw reisbescheiden, welke u circa een week voor vertrek ontvangt. Wij adviseren u een kwartier voor de opstaptijd aanwezig te zijn.

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
01:59:33 | 0,19 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch