Kerstreis 5 dagen Bremen, Hamburg en Lüneburger Heide - All inclusive

 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Overnacht in Landhotel Zur Linde 3* superior
 • Verblijf o.b.v. All inclusive
 • Twee heerlijke kerstdiners en een Wild-diner
 • Gratis drankjes van 18.00 - 22.00 uur
 • Ontdek de Hanzesteden Bremen en Hamburg
 • Bezoek de gezellige kerstmarkten in Münster
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Donderdag: Heenreis en kerstmarkt Münster

Via onze servicelijnen wordt u vanaf uw opstapplaats naar ons verzamelpunt gebracht. Hier kunt genieten van een lekker kopje koffie of thee, waarna de reis kan beginnen. We rijden naar de Domstad Münster. In het oude centrum nodigen vijf kerstmarkten met totaal ongeveer 250 kraampjes nodigen u uit voor een bezoek. In het kerstdorp rondom het Kiepenkerl-monument vindt u Westfaalsche specialiteiten en sierkunst. Tenslotte vindt u een kerstkribbe, draaimolen en nog veel meer op de Aegidii-Markt. In de middag rijden we naar ons hotel in Verden, waar we de komende nachten zullen verblijven.

Vrijdag: Bremen

De schitterende Hanzestad Bremen is onlosmakelijk verbonden met het sprookje van de Bremer stadsmuzikanten. In het prachtige centrum aan de oever van de Weser, waar vrijwel alles op loopafstand te bereiken is, worden de muzikanten met een standbeeld geëerd. Blikvanger van de stad is het Gothische Rathaus, met haar façade in de stijl van de Wezerrenaissance. De Ratskeller, onder het Rathaus, vormt met haar uitgebreide collectie Duitse wijnen, siervaten, zuilen en gewelven een ‘waardevol fundament’ van het Rathaus. Samen met het ruim 600 jaar oude Rolandstandbeeld, dat de vrijheid van de stad symboliseert, is het Rathaus 10 jaar geleden opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Flaneert u door de Böttcherstrasse, een 110-meter-lang ‘Gesamtkustwerk’ gebouwd in de jaren ’20 met diverse horeca-gelegenheden, musea, ateliers en het carillon (30 klokken van Meissener porselein), of dwaal door de kronkelende steegjes van het romantische Schnoorviertel, de oudste wijk van de stad. Bij terugkomst in het hotel staat een heerlijk Kuchenbuffet voor u klaar. In de avond geniet u van een heerlijk kerstdiner.

Zaterdag (1e kerstdag): Lüneburger heide

In het stadje Soltau kunt u vanochtend een bezoek brengen aan het Speelgoedmuseum. De bijzonder uitgebreide collectie aan oud en nieuw speelgoed is een feest der herkenning en laat iedereen, jong en oud, weer even kind zijn! Vervolgens rijden we richting de Lüneburger Heide. Onderweg zetten we nog even een huis letterlijk op de kop! In het ‘huis-op-de-kop’ is alles omgedraaid: u loopt over het plafond, terwijl de meubels boven u hangen. De Lüneburger Heide is een geliefd natuurgebied in Noord-Duitsland: een glooiend landschap met akkers en bossen. Om dit gebied te ontdekken, kunt u met een paardenkoets de onverharde paden op. In de avond staat een heerlijk traditioneel kerstdiner voor u klaar in het hotel.

Zondag (2e kerstdag): Hamburg

Vandaag brengen we een bezoek aan Hamburg. O.l.v. een Nederlandssprekende gids kunt u een stadsrondrit maken door Hamburg. We zien schitterende villa’s, het Raadhuis uit 1897 en de St. Michaeliskirche. We rijden langs prachtige parken en vergeten natuurlijk de bekende Reeperbahn niet. Vervolgens rijden we langs de haven en ziet u waarom Hamburg ook wel Speicherstadt, oftewel pakhuizenstad, wordt genoemd. De middag is ter vrije besteding. U kunt een bezoek brengen aan een van de Kerstmarkten in de stad, een havenrondvaart maken of een bezoek brengen aan het grootste miniatuur modelspoorwegmuseum. We sluiten de Kerstdagen in het hotel af met een wild-diner.

Maandag: Tecklenburg en naar huis

Vanochtend beginnen we aan onze terugreis. We maken aan het eind van de ochtend een stop in het stadje Tecklenburg, gelegen aan de rand van het Teutoburgerwald. Het historische centrum staat onder monumentenzorg. U zult zien waarom! De binnenstad bestaat uit nauwe steegjes en mooie vakwerkhuizen uit de 16e- tot en met 18e-eeuw. Een wandeling naar de burcht is zeker de moeite waard. Later in de middag rijden we terug naar Nederland, op het verzamelpunt heeft u de gelegenheid om het afscheidsdiner te gebruiken, alvorens u met de servicelijnen naar uw opstapplaats wordt gebracht.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Landhotel Zur Linde 3* Superior

Landhotel Zur Linde heeft een prachtige landelijke uitstraling en ligt aan de rand van de oude binnenstad van Verden en de Lüneburger Heide. Het hotel is ideaal gelegen ten opzichte van Bremen en Hamburg. Het hotel beschikt over een restaurant en bar. Er is geen lift in het hotel. De meeste kamers bevinden zich op de begane grond. Daarnaast zijn er nog enkele kamers op de eerste etage. Wifi is beschikbaar in openbare ruimtes en op de kamers en is gratis. De kamers in het hotel beschikken over een sateliet-tv en eigen badkamer met douche en toilet.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
21:55:48 | 0,42 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch