telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Kerstreis 5 dagen Berlijn

8,5 Zeer goed!
21 beoordelingen
Veel gezien en de informatie van de chauffeur was uitstekend zelfs boven verwachting.
Lees alle ervaringen
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in een heerlijk 4* hotel o.b.v. logies en ontbijt
 • Bezoek de gezellige kerstmarkten van Berlijn
 • Stadsrondrit en excursie naar Slot Sanssouci voordelig bij te boeken
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1: Heenreis

Vanaf het verzamelpunt rijden we naar Berlijn. We arriveren aan het eind van de middag bij ons hotel De avond is vrij te besteden.

Dag 2: Stadsrondrit en vrije tijd

Deze morgen heeft u vrij te besteden in Berlijn. In de middag kunt u deelnemen aan een stadsrondrit. De stadsrondrit zal beginnen bij de Alexanderplatz. We nemen u mee naar de mooiste plekjes van Berlijn, zoals de Brandenburger Tor, de Gedächtniskirche, Unter den Linden en de Reichstag. Onderweg hebt u tijdens de diverse stops die worden gemaakt voldoende gelegenheid om rustig rond te kijken en foto’s te maken.

De stadsrondrit dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 3 (1e kerstdag): Kerstmarkt Berlijn

Deze dag staat in het teken van de typisch Duitse kerstmarkten! Geniet van de Glühwein, ambachtelijke lekkernijen en bewonder handgemaakt vakwerk. Na het ontbijt bezoekt u een nostalgische kerstmarkt bij Staatsopera Unter den Linden. Hier staan ruim 130 houten kraampjes met de meest uiteenlopende producten. ’s Middags bezoekt u de kerstmarkt bij de Gedächtniskirche. Op deze kerstmarkt staan circa 140 houten kraampjes. Uniek is de enorm grote kerstboom.

Dag 4 (2e kerstdag): Potsdam

Na het ontbijt wordt een bezoek gebracht aan de oude barokstad Potsdam. Potsdam wordt ook wel gezien als het Versailles van Berlijn en is een bezoek zeker waard! Hier kunt u wandelen door het prachtige park Sanssouci, met vele indrukwekkende paleizen en bouwwerken. U kunt deelnemen aan een rondleiding door het slot Sanssouci, het bekendste van alle paleizen in Potsdam. De Duitssprekende gids neemt u ook mee naar de terrassen. Op de indrukwekkende wijnberg met 6 terrassen groeien vijgenbomen in 168 glazen nissen.

De excursie Slot Sanssouci dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 5: Terugreis

Nadat de koffers zijn gepakt, begint de terugreis naar Nederland. Onderweg krijgt u de gelegenheid om deel te nemen aan het afscheidsdiner, voordat u met de servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Holiday Inn Berlin Airport 4*

Het luxe 4* hotel Holiday Inn Berlin Airport beschikt over bijna 300 hotelkamers. Het betreft een modern en artistiek designhotel dat beschikt over een lounge, restaurant, terras en hotel bar. Eveneens kunt u, tegen betaling, in dit hotel gebruik maken van wellnessfaciliteiten zoals: een sauna en een fitnesscentrum.

Alle kamers in het hotel zijn modern en smaakvol ingericht en beschikken over airconditioning, minibar, telefoon, radio, televisie, badkamer voorzien van bad of douche en toilet en over een koffie- en theefaciliteiten. Het S-Bahnstation Flughafen Schönefeld ligt op loopafstand van het Holiday Inn. In het gehele hotel kunt u gebruik maken van gratis wifi!

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Kerstreis 5 dagen Berlijn

18 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
21 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,4
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,3
 • Vervoer per touringcar 8,3
 • Chauffeur 9
 • Reisprogramma 8,4
 • Accommodatie 8,7
 • Contact met Effeweg.nl 8,5
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
09:20:32 | 0,34 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch