Kerstreis 5 dagen Berlijn

  • Halfpension
  • Vervoer per Comfort Class touringcar
  • Potsdam
  • Stadsrondrit Berlijn!
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
*Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

23 december: Heenreis

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Vervolgens rijden we via de Duitse autowegen, met verschillende stops, naar ons hotel in Berlijn.

24 december: Stadsrondrit en vrije tijd

Na het ontbijt rijden we naar de binnenstad van Berlijn. 's Ochtends maken we onder leiding van een Nederlandssprekende stadsgids een uitgebreide stadstour langs de mooiste plekjes van Berlijn, zoals de Brandenburger Tor, de Gedächtniskirche, Unter den Linden en de Reichstag. Aansluitend rijden we naar de Gendarmenmarkt. Hier kunt u op de gezellige kerstmarkt de typisch Duitse kerstlekkernijen met bijbehorende Glühwein uitproberen. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel. 
 

25 december (1e kerstdag): Kerstmarkt Berlijn

Na het ontbijt neemt uw chaufeur u mee naar de Joodse wijk, waar u een wandeling kunt maken met  onze gids. 's Middags rijden we naar de rivier de Spree, waar u bij voldoende deelname en goed weer een boottocht kunt maken (niet inbegrepen). Vanaf het water heeft u een mooi zicht op de vele imposante gebouwen van deze bruisende stad. Aansluitend gaan we naar Slot Charlottenburg, één van de mooiste gebouwen van de stad. Een wandeling door de tuinen en een bezoek aan de mooiste kerstmarkt van Berlijn zijn hier de moeite waard. 's Avonds genieten we in een restaurant in de stad van een kerstdiner.

26 december (2e kerstdag): Potsdam

Na het ontbijt wordt een bezoek gebracht aan de oude barokstad Potsdam. Potsdam wordt ook wel gezien als het Versailles van Berlijn en is een bezoek zeker waard! Hier kunt u wandelen door het prachtige park Sanssouci, met vele indrukwekkende paleizen en bouwwerken. Ook een bezoekje aan de Hollandse wijk met een interessante geschiedenis mag deze dag natuurlijk niet ontbreken. De rest van de middag is ter vrije besteding. 's Avonds kunt u genieten van een heerlijk diner.
 

27 december: Terugreis

Nadat de koffers zijn gepakt, begint de terugreis naar Nederland. Bij aankomst op ons verzamelpunt kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsdiner. Aansluitend wordt u met de servicelijn naar uw opstapplaats terug gebracht.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
  • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
  • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
12:37:52 | 0,19 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch