Kerstmarkten 4 dagen München en de Beierse Alpen

vanaf € 239,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
  • Vervoer per comfortabele touringcar
  • Bezoek de vele Kerstmarkten van München
  • Sfeervolle Kerstmarkten in de Beierse Alpen
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Kerstmarktreis München en de Beierse Alpen

München, de derde stad van Duitsland, beroemd om haar bierfeesten, voetbal en rijk aan kunst en cultuur. Het is hier in München, waar het leven met volle teugen gevierd wordt! Tegen een achtergrond van de besneeuwde Alpentoppen is er geen betere plek om u volledig onder te dompelen in kerstsferen en tegelijk te genieten van een heerlijk weekend in een schitterende stad! München heeft namelijk niet alleen de traditionele kerstmarkt in het hart van de stad; München heeft een bonte verzameling aan Kerstmarkten in de meest uiteenlopende thema’s. Daarnaast nemen u ook graag mee naar de Beierse Alpen, even ten zuiden van München. In de mondaine plaatsen Rottach-Egern en Bad Tölz is het volop genieten in december!
 

Donderdag: Heenreis

Vanaf onze verzamelplaats rijden we over de Duitse snelwegen richting Beieren. Onderweg zullen diverse stops gemaakt worden. Aan het begin van de avond zullen we bij ons hotel aan de rand van München arriveren, waar we deze drie nachten zullen verblijven.

Vrijdag: München

De hoofdstad van Beieren geniet wereldwijde faam. De typische Zuid-Duitse gezelligheid in combinatie met Italiaanse flair geven deze levendige stad een bijzondere sfeer. Het hart van de stad is de Marienplatz, met haar gotische Rathaus en de nabijgelegen Frauenkirche met haar kenmerkende dubbele torens. Het vormt al eeuwenlang het perfecte decor voor een traditionele Beierse Kerstmarkt met honderden sfeervol ingerichte kerstkraampjes. Daarnaast verrijzen in december op diverse plekken in München thematische Kerstmarkten. Van sprookjes tot middeleeuwen en van een heuse ijsbaan tot aan een “wereldwijde” kerstmarkt: alle zintuigen worden volop geprikkeld op de tientallen kerstmarkten in deze fantastische stad!

Zaterdag: München of Beierse Alpen: Tegernsee en Bad Tölz

Vandaag is de keuze aan u. U kunt nog een dagje in München doorbrengen of meegaan voor een dagtocht door de Beierse Alpen.Want waar kunt u nog beter in Kerstsferen raken dan in deze winterse omgeving? We rijden naar de oevers van de Tegernsee, een populair en luxueus vakantieoord. Vooral in Rottach-Egern vindt u luxe winkels en hotels. Per kabelbaan kunt u de Wallberg (1.722 meter) bereiken, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over de meren en omringende bergwereld. Vervolgens rijden we naar het schilderachtige stadje Bad Tölz, met haar talloze barokke gevels. Het stadje hult zich volledig in Kerstsferen wat een knusse sfeer aan dit chique stadje geeft. Uiteraard vindt u ook hier een sfeervolle Kerstmarkt. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel. 

Zondag: Terugreis

Na het ontbijt beginnen we aan onze terugreis. Met diverse tussenstops rijden we naar onze verzamelplaats. Hier krijgt u de gelegenheid iets te eten. Alvorens u weer teruggebracht wordt naar uw opstapplaats.
 

Hotel Abasto Feldmoching, München

Dit keurige hotel is gelegen in het stadsdeel Feldmoching in het noorden van München. Direct bij het hotel bevindt zich de U-Bahn-halte, waarmee u snel en gemakkelijk het centrum en alle bezienswaardigheden van München kunt bereiken. Het hotel beschikt o.a. over een gezellige bar, lift en WiFi. Uw nette kamer is voorzien van TV, telefoon en eigen badkamer met douche en toilet.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
  • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
  • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
12:08:29 | 0,17 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch