Kerstmarkten 3 dagen Dortmund, Paderborn en Münster - All inclusive

vanaf € 239,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
8,5 Zeer goed!
52 beoordelingen
Het was weer Top goed geregeld.
Lees alle ervaringen
 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Overnacht in Parkhotel Nieheim
 • Verblijf op basis van All inclusive
 • Gratis drankjes tussen 17.00 - 23.00 uur in het hotel
 • Uitgebreid avondprogramma
 • Bezoek één van de mooiste kerstmarkten van Duitsland in Dortmund
 • Bezoek kerstmarkt Paderborn
 • Ontdek kerststad Münster
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Vrijdag: Dortmund

Vanaf onze verzamelplaats vertrekken we naar Dortmund. Wij nodigen u uit op één van de mooiste kerstmarkten van Duitsland, waar meer dan 300 kraampjes rondom de grootste kerstboom van Duitsland staan. Hier vindt u kunsthandwerk, houtsnijwerk, kerstdecoratie, bijzonder speelgoed en veel andere leuke kerstspullen. Aan het eind van de middag rijden we naar ons hotel in het Teutoburgerwald, waar het diner voor u klaarstaat en u geniet van het All inclusive programma.

Zaterdag: Externsteine, Hermannsdenkmal en kerstmarkt Paderborn

Na het ontbijt rijden we naar de indrukwekkende rotsformatie van de Externsteine, een rij van 13 rotsen die tientallen meters hoog uit het landschap oprijzen. Vervolgens rijden we naar het Hermannsdenkmal, een massief beeld van 53 meter hoog van de Germaanse veldheer Hermann Arminius. Na de lunch rijden we naar het gezellige vakwerkstadje Paderborn. Het centrum is omgetoverd tot één grote kerstmarkt met de Dom als stralend middelpunt. Het raadhuis ziet eruit als een grote advent kalender waar elke dag weer een raam sfeervol word verlicht door een mooie kindertekening.

Zondag: Münster

Nadat de koffers zijn ingepakt, laten we Nieheim achter ons en rijden we naar Münster. Vijf kerstmarkten met ongeveer 250 kraampjes nodigen u uit voor een bezoek aan deze Domstad. In het kerstdorp rondom het Kiepenkerl-monument vindt u Westfaalsche specialiteiten en sierkunst. Op de Aegidii-Markt ziet u een kerstkribbe, draaimolen en nog veel meer! Aan het eind van de middag is het vertrek richting Nederland. Vanaf de verzamelplaats wordt u met onze servicelijnen naar uw opstapplaats terug gebracht.

Landkaart: Dortmund, Paderborn en Münster - All inclusive

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.
Het kan voorkomen dat op zondag niet alle winkels in de stad zijn geopend. De kerstmarkten zijn dan wel geopend.

Parkhotel Nieheim

Het Parkhotel Nieheim is gelegen aan de bosrand en beschikt over een receptie, lounge, bar, restaurant en zonneterras. Alle kamers zijn voorzien van een satelliet-televisie, telefoon, radio, bureau, zithoek en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Kerstmarkten 3 dagen Dortmund, Paderborn en Münster - All inclusive

45 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
52 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,4
 • Vervoer per touringcar 8,8
 • Chauffeur 8,9
 • Reisprogramma 8,4
 • Accommodatie 7,6
 • Contact met Effeweg.nl 8,6
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
12:52:41 | 0,66 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch