Kerstmarkten 4 dagen Hamburg

 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Overnacht in Hotel Holst 3* Superior
 • Verblijf o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)
 • Gratis gebruik van sauna en zwembad in het hotel
 • Bezoek ook de kerstmarkten van Osnabrück en Bremen
 • De mooie kerstmarkt voor het stadhuis van Hamburg
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1: Kerstmarkt Osnabrück

Vanaf ons verzamelpunt vertrekken we naar de kerstmarkt in Osnabrück waar we rond het middaguur arriveren. Deze kerstmarkt wordt ook wel 'de mooiste kerstmarkt van het noorden' genoemd. De gevels zijn sfeervol verlicht en de geur van geroosterde delicatessen en kruidige glühwein trekt door de binnenstad. De bekendste bezienswaardigheden zijn de zes meter hoge notenkraker en kerstspeeldoos. Aan het eind van de middag vertrekken we richting ons hotel, waar u kunt genieten van het diner.

Dag 2: Kerstmarkt Hamburg

Na het ontbijt vertrekken we naar het centrum van Hamburg. Op de feestelijk versierde kerstmarkt voor het stadhuis vindt u vele kraampjes waar u de mogelijkheid heeft om verschillende lekkernijen te proeven en originele cadeaus te kopen. Onder de prachtig versierde kerstboom kunt u meekijken over de schouder van verschillende ambachtslieden terwijl u geniet van de klanken van de gospelkoren en fanfares. Aan het eind van de middag vertrekken we richting ons hotel, waar u kunt genieten van het diner.

Dag 3: Kerstmarkt bij kasteel Bergedorf

Na het ontbijt vertrekken we naar de kerstmarkt in de kasteeltuin van het middeleeuwse kasteel Bergedorf. ’s Middags vertrekken we richting Hamburg waar u de mogelijkheid heeft om het museum in een onderzeeër te bezoeken. Aan het eind van de middag keren we terug naar ons hotel waar het diner voor u klaar staat. 

Dag 4: Kerstmarkt Bremen

Vandaag rijden we naar Bremen, hier kunt u een bezoek brengen aan de kerstmarkt. Deze markt met ca. 160 kraampjes staat bekend om haar middeleeuwse uitstraling. Met de vele geuren nog in de neus vertrekken we in de middag weer naar de verzamelplaats in Nederland, waarvan u met onze servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht.

Landkaart: Hamburg

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.
Het kan voorkomen dat op zondag niet alle winkels in de stad zijn geopend. De kerstmarkten zijn dan wel geopend.

Hotel Holst 3* Superior

Het hotel ligt op circa 30 km van Hamburg in het prachtige heuvellandschap van de gemeente Rosengarten. Het hotel beschikt over diverse restaurants, een bar, terras en een lift. In de groots aangelegde tuin kunt u heerlijk wandelen, schaken of tafeltennis spelen. Tijdens uw verblijf kunt u gratis gebruik maken van het Rooms-Osmaanse thermen landschap met 2 Finse sauna’s, 2 aroma cabines, stoombad, zwembad en fitnessruimte. De kamers zijn voorzien van douche of bad, toilet, föhn, telefoon, televisie en een zithoek en bieden een fraai uitzicht op de omgeving of de tuin.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Inwoners per km²: 226
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland
Continent: Europa
Aangrenzende landen: Denemarken, Polen, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Nederland, Luxemburg, België en Tsjechië
Reisdocumenten: Paspoort of identiteitsbewijs geldig tot terugkomst Nederland

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn

Openingstijden
In het algemeen zijn de openingstijden van winkels in Duitsland gelijk aan de Nederlandse openingstijden. Op zaterdag sluiten de winkels in kleinere plaatsen vaak om 13.00 of 14.00 en in grotere plaatsen tussen 16.00 en 18.00 uur. Een beperkt aantal winkels en supermarkten in de grotere steden is ook op zaterdag tot 20.00 uur geopend.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Opstapplaatsen

Effeweg.nl heeft meer dan 60 opstapplaatsen door heel Nederland. Vanaf uw opstapplaats wordt u per touringcar naar ons verzamelpunt gebracht.

Voor deze reis is het verzamelpunt Nieuw-Dijk (Didam):
Restaurant Juffrouw Tok | Tolweg 9 | 6942 HX Didam

Klik hier voor een overzicht van alle opstapplaatsen voor deze reis

Tijdens het maken van de boeking kunt u een keuze maken uit de opstapplaatsen welke op uw vertrekdatum van toepassing zijn. De definitieve opstaptijd die bij de gekozen opstapplaats hoort ontvangt u in uw reisbescheiden, welke u circa een week voor vertrek ontvangt. Wij adviseren u een kwartier voor de opstaptijd aanwezig te zijn.

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
22:12:46 | 0,24 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch