telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Kerstmarkten 4 dagen Eisenach, Erfurt en Weimar

8,5 Zeer goed!
35 beoordelingen
Het was fantastisch. De chauffeur was ook goed.
Lees alle ervaringen
 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Overnacht in een prima 3* hotel o.b.v. Halfpension (ontbijt en diner)
 • Drie gezellige muziekavonden in het hotel
 • Gratis gebruik binnenzwembad
 • Ontdek de mooiste kerstmarkten van de regio
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis en Eisenach

Vanaf ons verzamelpunt rijden we naar Eisenach in Thüringen. In het historische centrum vindt u een gezellige kerstmarkt. Aangekomen bij het hotel wordt u welkom geheten door de 'Weihnachtself'. Nadat u de sleutels voor de kamers heeft ontvangen kunt aan tafel voor een goed verzorgd koud en warm dinerbuffet. Na het diner is er een gezellige muziekavond met DJ. 

Dag 2 Erfurt

Op de kerstmarkt van Erfurt vindt u meer dan 200 houten huisjes met produkten, specialiteiten en lekkernijen. De Dom Severikerk en Kramerbrücke met diverse winkeltjes in voormalige woonhuizen zijn zeker een bezoekje waard. Vanavond organiseert het hotel een gezellige avond met live muziek en dans. 

Dag 3 Weimar

De vier entreepoorten op de Markt in Weimar symboliseren de kerken van de stad. Het raadhuis wordt omgetoverd tot een grote adventskalender. U vindt in Weimar een traditionele kerstmarkt met kraampjes door de hele stad. Na het diner kunt u nog gezellig nakletsen tijdens de muziekavond in de lounge.

Dag 4 Terugreis

Bij het verzamelpunt in Nederland heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan het afscheidsdiner alvorens u met de servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Berghotel Friedrichroda 3*

Het hotel ligt aan de rand van de plaats Friedrichroda. Alle kamers beschikken over douche, toilet, tv, telefoon en föhn. Het hotel is voorzien van zwembad, sauna (handmatige) kegelbaan en beautycentrum. Daarnaast heeft het een restaurant, een lounge en een 'Biergarten'. Het hotel beschikt over meerdere liften. De avondprogramma’s in het hotel zijn onder voorbehoud.

Het Berghotel Friedrichroda heeft 2 type kamers:
Standaard kamers (is inbegrepen bij de reissom) en Classic kamers (tegen toeslag te reserveren). De kwaliteit van beide kamers is gelijk. Het verschil is dat er enkele trappetjes genomen moeten worden om de standaard kamers te bereiken en de Classic kamers per lift bereikbaar zijn.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Opstapplaatsen

Effeweg.nl heeft meer dan 60 opstapplaatsen door heel Nederland. Vanaf uw opstapplaats wordt u per touringcar naar ons verzamelpunt gebracht.

Voor deze reis is het verzamelpunt Nieuw-Dijk (Didam):
Restaurant Juffrouw Tok | Tolweg 9 | 6942 HX Didam

Klik hier voor een overzicht van alle opstapplaatsen voor deze reis

Tijdens het maken van de boeking kunt u een keuze maken uit de opstapplaatsen welke op uw vertrekdatum van toepassing zijn. De definitieve opstaptijd die bij de gekozen opstapplaats hoort ontvangt u in uw reisbescheiden, welke u circa een week voor vertrek ontvangt. Wij adviseren u een kwartier voor de opstaptijd aanwezig te zijn.

Kerstmarkten 4 dagen Eisenach, Erfurt en Weimar

33 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
35 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,4
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer per touringcar 8,3
 • Chauffeur 8,5
 • Reisprogramma 8,5
 • Accommodatie 8,4
 • Contact met Effeweg.nl 8,7
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
05:04:08 | 0,38 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch