Kerstmarkten 4 dagen de Mooiste steden van België

8,6 Zeer goed!
14 beoordelingen
Leuke reis, mooie plaatsen en.... het kerstgevoel!
Lees alle ervaringen
 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Verblijf in Ibis Sint Niklaas 3* o.b.v. logies en Ontbijt
 • Gentse Winterfeesten
 • Kerstmarkt in Brussel
 • Kersthappening in Brugge
 • Kerstsfeer in Antwerpen
 • Optioneel: stadsrondrit Brussel o.l.v. een gids
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1: Heenreis en bezoek Gent

Vanaf ons verzamelpunt rijden we naar Gent. Kom de kerstsfeer opsnuiven in deze prachtige historische stad tijdens de Gentse Winterfeesten. Of u nu op zoek bent naar adrenaline, ontspanning, ambachtelijke lekkernijen of een mooie kerstoutfit, iedereen wordt op zijn wenken bediend tijdens de Gentse Winterfeesten! Er kan geschaatst worden op een idyllische ijsbaan onder de stadshal, een rondje gemaakt worden in het reuzenrad en een bezoek gebracht worden aan de kerstmarkt. Eindeloos genieten tussen meer dan 150 kraampjes met hapjes, drankjes, leuke souvenirs en hebbedingen. Voor elk wat wils! Aan het einde van de middag rijden we door naar ons hotel in Sint Niklaas.

Dag 2: Brussel

Na een uitgebreid ontbijtbuffet gaan we naar Brussel. Bij aankomst in de stad kunt u een stadsrondrit door Brussel maken. Onder leiding van een gids maken we een ontdekkingstocht langs de mooie bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft. Hierna heeft u vrije tijd voor wederom een dag vol kerstplezier tijdens de Winterpret en Kerstmarkt. In hartje centrum op de Grote Markt en er omheen zijn er meer dan 200 kramen, diverse kermisattracties, een overdekte ijsbaan en een lichtshow. Uiteraard mag een mooie grote kerstboom niet ontbreken voor de ultieme kerstbeleving.
 
De stadsrondrit Brussel dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 3: Brugge

Brugge is geheel omgetoverd tot een sfeervolle kerstmarkt. U vindt hier gezellige kerststallen met Glühwein, wafels en andere lekkernijen. Breng een bezoek aan de Kersthappening waar u veel inspiratie op kunt doen voor de allernieuwste feesttrends. U vindt een ruim aanbod aan prachtige workshops, bloemschikdemonstraties en decoraties. Wilt u even iets anders doen? U kunt ook een bezoek brengen aan het chocolademuseum of aan de stadsbrouwerij Straffe Hendrik!

Dag 4: Antwerpen

Vandaag alweer de laatste dag van ons uitstapje naar België. Geniet van de stad Antwerpen met haar vele bezienswaardigheden, zoals het Onze-Lieve-Kathedraal, de Grote Markt en het Stadhuis. Bezoek bijvoorbeeld de kerstmarkt die bekend staat om zijn gezellige sfeer door de romantische en sprookjesachtige verlichting. In de middag vertrekken we vanuit België naar het verzamelpunt waar u de gelegenheid krijgt om iets te eten, alvorens u met de servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht.

Landkaart: De mooiste steden van België

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.
Het kan voorkomen dat op zondag niet alle winkels in de stad zijn geopend. De kerstmarkten zijn dan wel geopend.

Hotel Ibis Sint Niklaas 3*

Het hotel is gelegen in het centrum van Sint Niklaas naast de historische Grote Markt. Het hotel beschikt over diverse faciliteiten zoals, een bar, terras en een lift. De kamers beschikken over douche en toilet, haardroger, televisie, telefoon en airco.

België

Oppervlakte: 30.528 km²
Inwoners: 11.267.910
Hoofdstad: Brussel
Regeringsvorm: Constitutionele monarchie
Religie: Christendom
Valuta: Euro (€)
Taal: Nederlands, Frans, Duits
Tijdzone: UTC +1, zelfde tijd als in Nederland
 
Eten en drinken
De Vlaamse frieten uit België zijn alom bekend. Daarnaast is ook chocolade een typisch Belgisch gerecht. Op jaarbasis wordt door Belgen wel 8,3 kilo chocolade gegeten. Een veel gekochte souvenir zijn dan ook de Belgische bonbons. Bierliefhebbers zijn in België op de juiste plek. De diversiteit aan smaken is zeer groot en ook de alcoholpercentages lopen nergens zover uiteen.

Flora en Fauna
Aangezien België behoort tot ’s Werelds dichtstbevolkte landen, is er niet veel ruimte voor natuur. Desondanks groeien er wel veel verschillende soorten planten. De Belgische Ardennen is een groot en bekend natuurgebied. De diersoorten in België komen overeen met die in Nederland. Er leven vooral kleine zoogdieren en er zijn veel verschillende diersoorten, het merendeel leeft in de Ardennen.

Geschiedenis
Tijdens haar rijke geschiedenis is België meerdere keren van machthebber gewisseld. De tweetaligheid is altijd een issue geweest voor het land. In 1799 pleegde Napoleon een staatsgreep en kwam aan de macht. In eerste instantie waren de Belgen redelijk positief. Maar toen Napoleon de Franse taal als officiële taal wilde invoeren en verbood te handelen met Engeland, verdween dit positieve gevoel. Uiteindelijk werd Napoleon verslagen tijdens de welbekende Slag bij Waterloo. Op verzoek van Engeland werden de Zuidelijke Nederlanden (België) en de Noordelijke Nederlanden (Nederland) samengevoegd. Weer vormde de taal een barrière. Nederland werd door Koning Willem I ingevoerd als officiële taal. De adelen waardeerden dit niet, want Nederlands werd gezien als de taal voor het ‘gewone’ volk. Als gevolg ontstonden rellen in 1830, waarna België op 4 oktober 1930 afhankelijk werd. Nederland erkende België pas in 1839 al een onafhankelijk land.
 
Prijsniveau
De prijzen in België zijn over het algemeen vergelijkbaar met die in Nederland.
 
Leuke feitjes
 • België heeft de meeste kastelen per vierkante kilometer dan enig ander land ter wereld.
 • Brussels International Airport is het grootste chocoladeverkooppunt ter wereld.
 • De eerste spoorweg op het Europese vasteland opende in België in 1835 en verbond Brussel met Mechelen.

Kerstmarkten 4 dagen de Mooiste steden van België

14 reizigers bevelen deze reis aan
8,6 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
14 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,6
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,6
 • Vervoer per touringcar 8,7
 • Chauffeur 8,8
 • Reisprogramma 8,3
 • Accommodatie 8,7
 • Contact met Effeweg.nl 8,7
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
11:23:24 | 0,2 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch