Kerstmarkten 3 dagen Sauerland, Winterberg - All inclusive

8,4 Zeer goed!
36 beoordelingen
gezellig en ontspannen Het jammere vind ik dat het een kerstmarkt reisje wordt genoemd, maar je krijgt heel weinig tijd om op de kerstmarkt te zijn. Je krijgt 2 a 3 uurtjes, maar je moet veel lopen, dus redt je het gewoon niet. Uurtje of 4 a 5 is gewoon beter. Daarna rijdt je lange stukken door gebieden heen voor de omgeving, maar 3/4 van de bus ligt te slapen. Zonde van de tijd. Als je niet van een kerstmarkt houdt, moet je niet mee gaan, het heet niet voor niks een kerstmarkt reisje.
Lees alle ervaringen
 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Overnacht in Enjoyhotel Marleen
 • Verblijf o.b.v. All inclusive
 • Twee maal een heerlijk 3-gangendiner
 • Gratis drankjes tussen 17.00 - 24.00 uur
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Vrijdag: Heenreis en Soest

Vanaf ons verzamelpunt vertrekken we naar Duitsland. Rond het middaguur zullen we het stadje Soest bereiken, één van de toegangspoorten tot het Sauerland. Deze prachtige oude stad heeft veel te bieden op het gebied van kunst en cultuur, mooie stadsgezichten en bijzondere stadstuinen. De stadsmuren staan nog gedeeltelijk overeind en de Dom met de Romaanse toren geldt als de mooiste van Duitsland. Aan het eind van het jaar hult Soest zich in kerstsferen. Een bezoek aan de kerstmarkt, die volgens velen tot één van de mooiste van Duitsland behoort, is het een feest voor alle zintuigen! Aan het eind van de middag rijden we naar ons hotel in het hart van het Sauerland.

Zaterdag: Natuurtocht Sauerland en Marburg

Vanochtend maken we een prachtige tocht door het oostelijke deel van het Sauerland, langs onder andere Korbach, Waldeck en de Edersee. Onderweg zullen diverse stops gemaakt worden. Aan het begin van de middag arriveren we in de sprookjesachtige stad Marburg, een beroemde universiteitsstad gelegen aan de rivier de Lahn. In het sfeervolle historische centrum staan veel vakwerkhuizen. Het vormt het perfecte decor voor een sfeervolle, gezellige kerstmarkt! Brengt u ook een bezoek aan de Elisabethkerk, dat tot tot de mooiste gotische bouwwerken van Duitsland behoort. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Zondag: Rothaargebirge, Keulen en terugreis

Welke kant we vanuit het hotel rijden: overal om ons heen is de natuur schitterend! Zo ook vanochtend. Via het beroemde Winterberg rijden we naar het Rothaargebirge. Als snel doemt de Kahler Asten voor ons op, met ruim 840 meter één van de hoogste pieken van het Sauerland. We ‘kronkelen’ ons een weg door de dalen van het Rothaargebirge en zetten koers richting Keulen, waar we rond het middaguur zullen arriveren. Van verre is de imposante Dom van Keulen al te zien. Rondom de Dom en aangrenzende Altstadt vindt jaarlijkse één van de mooiste Kerstmarkten van Europa plaats. U vindt hier ca. 160 standjes met vooral decoratieartikelen, handwerk en kunst. De kerstmarkt op de 'Alter Markt' wordt volgens de legende elk jaar weer opgebouwd door de Keulse kabouters, die er nog steeds voor zorgen dat deze kerstmarkt zijn historische sfeer niet verliest.
In de loop van de middag rijden we terug richting Nederland. Vanaf de verzamelplaats wordt u met onze servicelijnen naar uw opstapplaats terug gebracht.

Landkaart: Sauerland, Winterberg - All inclusive

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.
Het kan voorkomen dat op zondag niet alle winkels in de stad zijn geopend. De kerstmarkten zijn dan wel geopend.

Hotel Marleen 3*

Dit hotel is gelegen in een park met prachtige vijver op ongeveer 200 meter vanaf het centrum van Siedlinghausen, tussen Winterberg en Olsberg. Het hotel beschikt over een receptie, lounge, restaurant, café-bar Zum Anker, gratis uitstapjesboekje, gratis gebruik van e-bike’s en oplaadpunt, infotheek, kegelbaan, biljartzaal, crocquet, Jeu de boules, huisbioscoop, bibliotheek, wifi en wandelpark met forellenvijver. De modern ingerichte kamers zijn van alle gemakken voorzien, zo beschikken de kamers over een badkamer met bad of douche en toilet, flatscreen tv met Nederlandse zenders, zitje en gratis draadloos internet. Ook zijn de meeste kamers voorzien van een balkon. Voor het sportieve vermaak kunt u gratis gebruik maken van de naastgelegen tennisbanen en sportvelden (op 200 meter). Het hotel heeft geen lift.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Kerstmarkten 3 dagen Sauerland, Winterberg - All inclusive

30 reizigers bevelen deze reis aan
8,4 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
36 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,2
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,3
 • Vervoer per touringcar 8,8
 • Chauffeur 9
 • Reisprogramma 8
 • Accommodatie 7,9
 • Contact met Effeweg.nl 8,4
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
12:18:44 | 0,23 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch