Kerstmarkten 3 dagen Romantische Strasse

  • Vervoer per comfortabele touringcar
  • Overnacht in een prima 3* hotel
  • Verblijf o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)
  • Kerstmarkten van Würzburg en Rothenburg
  • Bezoek het Duitse kerstmuseum
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1: Kerstmarkt Würzburg

Sinds 1800 wordt er ieder jaar in Würzburg een kerstmarkt gehouden. Beleef een gezellige Duitse kerstmarkt vol historische bezienswaardigheden zoals de gotische Marienkapelle en het Falkenhaus. Ook kunt u een bezoek brengen aan de kerstmarkt vol met handwerkkunst. Bent u uitgekeken op de kerstmarkt, dan kunt u een ritje maken in de Weihnachtsmann Strassenbahn. Dit treintje rijdt door de versierde binnenstad en is een belevenis voor jong en oud. Ook een bezoek aan de botanische tuinen, Museum am Dom en de Residenzplatz behoren tot de mogelijkheden. Aan het einde van de middag rijden we naar het hotel in Markt Taschendorf waar u kunt genieten van een heerlijk diner.

Dag 2: Kerstmarkt Rothenburg

Na het ontbijt vertrekken we naar Rothenburg ob der Tauber. Wanneer het einde van het jaar nadert, worden de twee begrippen Rothenburg en wintermarkten een eenheid. De Reiterlesmarkt, tussen het raadhuis en de kerk gevestigd, is al eeuwenlang een traditie in de adventstijd. U kunt ook een bezoek brengen aan het Duitse kerstmuseum, het poppen- en speelgoedmuseum, het Reichsstadtmuseum en de Sint Wolfgangskerk te bezoeken. ’s Avonds wordt in het hotel weer een heerlijk diner geserveerd.

Dag 3: Terugreis

Na het ontbijt is het alweer tijd om te vertrekken. In Nederland aangekomen, krijgt u de gelegenheid om iets te eten alvorens u met de servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.
Het kan voorkomen dat op zondag niet alle winkels in de stad zijn geopend. De kerstmarkten zijn dan wel geopend.

Hotel Bergwirt 3*

Centraal in het Frankenland ligt Hotel & Landgasthof Bergwirt. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met douche, toilet en föhn, in de kamer vindt u verder een telefoon, televisie, bureautje. Het hotel heeft een gezellig restaurant, bar, twee kegelbanen en een uitgebreid sauna landschaft. Het hotel bestaat uit twee gebouwen welke onderling met elkaar zijn verbonden. Slechts één van beide gebouwen heeft een lift. Wifi is gratis en beschikbaar in de openbare ruimtes en op de kamers.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
  • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
  • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
21:29:58 | 0,17 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch