Kerstmarkten 3 dagen Rijn - All inclusive

 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Overnacht in Hotel Krone, Kestert
 • Verblijf o.b.v. All inclusive
 • Twee maal een heerlijk 3-gangendiner
 • Gratis drankjes tussen 17.00 - 24.00 uur
 • Bezoek de kerstmarkten van o.a. Keulen en Koblenz
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1: Kerstmarkt Koblenz

Vanaf ons verzamelpunt rijden we naar Koblenz. In de schilderachtige oude stadskern van Koblenz, bij de Deutsche Eck, wordt u te midden van circa 100 prachtig gedecoreerde houten kraampjes in kerstsfeer gebracht. Aan de voet van de vesting Ehrenbreitstein beleeft u volop winterpret bij livemuziek of bij de ijsbeeldhouwer. In de loop van de middag rijden we naar ons hotel.

Dag 2: Loreley en Rüdesheim

Vanochtend maken we kennis met het schitterende Rijndal, waarvan de Loreley het middelpunt vormt.  we rijden naar de heuvels even ten zuiden van het Kestert, naar één van de beroemdste plekken van het Rijndal: de Loreley! Volgens de legende zou de zingende nimf hier op de 132 meter hoge rots hebben gezeten en met haar schoonheid en gezang menig kapitein op de Rijn hebben afgeleid. In werkelijkheid zorgt de rots voor een bijzonder smal gedeelte van het Rijndal en heeft u vanaf het uitzichtplatform een fabelachtig uitzicht over het gehele Loreley dal. Aansluitend rijden we naar Rüdesheim, dat bekend staat als één van de gezelligste wijnstadjes aan de Rijn. U vindt er diverse vakwerkhuizen, wijnkelders en sfeervolle steegjes. Vooral op en rond de beroemde Drosselgasse, een steeg vol met wijnlokalen is het heerlijk toeven! Uiteraard hult Rüdesheim zich volledig in kerstsferen en vindt u hier een prachtige kerstmarkt, die de naam draagt: Weihnachtsmarkt der Nationen. Zestien landen uit alle hoeken van de wereld presenteren hier hun kerstgeschenken, gebruiken en ambachten. Een bijzondere, veelzijdige kerstmarkt in een sprookjesachtige omgeving!

Dag 3: Keulen

We sluiten de reis af met een bezoek aan Keulen. Aan het eind van de ochtend arriveren we bij de kerstmarkt voor de Dom in Keulen, door de pers gekozen tot mooiste kerstmarkt van Europa. In de schaduw van de hoogste kerstboom van de rijnregio staan ca. 160 standjes met vooral decoratieartikelen, handwerk en kunst. De kerstmarkt op de 'Alter Markt' wordt volgens de legende elk jaar weer opgebouwd door de Keulse kabouters, die er nog steeds voor zorgen dat deze kerstmarkt zijn historische sfeer niet verliest. Aan het eind van de middag vertrekken we naar het verzamelpunt in Nederland vanwaar u vervolgens met onze servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht.

Hotel Krone am Rhein

Gelegen direct aan de oever van de Rijn, vindt u Hotel Krone am Rhein. In deze prachtige streek is het heerlijk vertoeven met een goed verzorgd ontbijtbuffet, lunch en dinerbuffet. Iedere kamer is sfeervol ingericht en voorzien van bad en/of douche, tv, föhn en zithoek. De helft is voorzien van balkon. Het hotel heeft een traplift voor de eerste etage en heeft geen kamers op de begane grond. Het hotel beschikt over een sauna en relaxruimte met een buitenterras, waar u heerlijk tot rust kunt komen.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
09:40:12 | 0,16 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch