telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Kerstmarkten 3 dagen Monschau, Trier en Aken - All inclusive

 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Overnacht in Enjoyhotel Am Park Stadtkyll
 • Verblijf o.b.v. All inclusive
 • Gratis drankjes tussen 17.00 - 24.00 uur
 • Bezoek de gezellige kerstmarkten van Monschau, Trier en Aken
 • 2 maal een heerlijk ontbijt- en dinerbuffet
 • Gezellig avondprogramma met live-muziek en quizavond
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1: Heenreis en kerstmarkt Monschau

Vanaf ons verzamelpunt vertrekken we naar de kerstmarkt in Monschau. Het historische stadje, diep in het dal van de Rur, vormt het perfecte decor voor een kerstmarkt. Dwaal door de straatjes met van het stadje met talloze kraampjes vol kerstgeschenken, handwerk en de vele lekkernijen. Bezoekt u vooral ook het Weihnachtshaus: een typisch Monschauer huis, waar u op drie etages de mooiste kerstdecoraties vindt. Aan het eind van de middag rijden we naar ons hotel in Stadtkyll, waar we de komende nachten zullen verblijven.

Dag 2: Trier

Na het uitgebreide ontbijt rijden we naar Trier, de oudste stad van Duitsland, die haar oorsprong kent in de Romeinse tijd. Diverse bouwwerken herinneren nog aan deze tijd. De Grote Markt van Trier en het plein voor de imposante Dom zijn geheel in kerstsfeer ondergedompeld. De ca. 100 versierde houten kramen bieden u allerlei kerstproducten en lekkernijen. Daarnaast zijn er optredens van diverse muziekkapellen en een poppentheater.

Dag 3: Aken

We laten Stadtkyll achter ons en rijden naar de Domstad Aken. Ruim 120 kraampjes in de straatjes rondom de Dom en het stadhuis maken van het centrum van Aken een sprookjesachtig tafereel. Niet voor niets een van de meest geliefde kerstmarkten van Duitsland! Aan het eind van de middag is het vertrek richting Nederland. Vanaf de verzamelplaats wordt u met onze servicelijnen naar uw opstapplaats terug gebracht.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Am Park Stadtkyll 3*

Enjoyhotel am Park 3* ligt in stadje Stadtkyll, direct aan de Kyllradweg. Het hotel beschikt over een restaurant, bar en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van tv met Nederlandse zender en eigen badkamer met douche en toilet. Alle kamers zijn bereikbaar per lift.

De actuele coronamaatregelen zullen vermeld worden in uw reispapieren.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Opstapplaatsen

Effeweg.nl heeft meer dan 60 opstapplaatsen door heel Nederland. Vanaf uw opstapplaats wordt u per touringcar naar ons verzamelpunt gebracht.

Voor deze reis is het verzamelpunt Nieuw-Dijk (Didam):
Restaurant Juffrouw Tok | Tolweg 9 | 6942 HX Didam

Klik hier voor een overzicht van alle opstapplaatsen voor deze reis

Tijdens het maken van de boeking kunt u een keuze maken uit de opstapplaatsen welke op uw vertrekdatum van toepassing zijn. De definitieve opstaptijd die bij de gekozen opstapplaats hoort ontvangt u in uw reisbescheiden, welke u circa een week voor vertrek ontvangt. Wij adviseren u een kwartier voor de opstaptijd aanwezig te zijn.

Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
19:41:17 | 0,32 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch