Kerstmarkten 3 dagen Monschau, Trier en Aken - All inclusive

  • Vervoer per comfortabele touringcar
  • Overnacht in Enjoyhotel Am Park Stadtkyll
  • Verblijf o.b.v. All inclusive
  • Gratis drankjes tussen 17.00 - 24.00 uur
  • Bezoek de gezellige kerstmarkten van Monschau, Trier en Aken
  • 2 maal een heerlijk ontbijt- en dinerbuffet
  • Gezellig avondprogramma met live-muziek en quizavond
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1: Heenreis en kerstmarkt Monschau

Vanaf ons verzamelpunt vertrekken we naar de kerstmarkt in Monschau. Het historische stadje, diep in het dal van de Rur, vormt het perfecte decor voor een kerstmarkt. Dwaal door de straatjes met van het stadje met talloze kraampjes vol kerstgeschenken, handwerk en de vele lekkernijen. Bezoekt u vooral ook het Weihnachtshaus: een typisch Monschauer huis, waar u op drie etages de mooiste kerstdecoraties vindt. Aan het eind van de middag rijden we naar ons hotel in Stadtkyll, waar we de komende nachten zullen verblijven.

Dag 2: Trier

Na het uitgebreide ontbijt rijden we naar Trier, de oudste stad van Duitsland, die haar oorsprong kent in de Romeinse tijd. Diverse bouwwerken herinneren nog aan deze tijd. De Grote Markt van Trier en het plein voor de imposante Dom zijn geheel in kerstsfeer ondergedompeld. De ca. 100 versierde houten kramen bieden u allerlei kerstproducten en lekkernijen. Daarnaast zijn er optredens van diverse muziekkapellen en een poppentheater.

Dag 3: Aken

We laten Stadtkyll achter ons en rijden naar de Domstad Aken. Ruim 120 kraampjes in de straatjes rondom de Dom en het stadhuis maken van het centrum van Aken een sprookjesachtig tafereel. Niet voor niets een van de meest geliefde kerstmarkten van Duitsland! Aan het eind van de middag is het vertrek richting Nederland. Vanaf de verzamelplaats wordt u met onze servicelijnen naar uw opstapplaats terug gebracht.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.
Het kan voorkomen dat op zondag niet alle winkels in de stad zijn geopend. De kerstmarkten zijn dan wel geopend.

Hotel Am Park Stadtkyll 3*

Tijdens het All inclusive verblijf, geniet u van de versgebakken broodjes, verse jus en een goede kop koffie bij het ontbijt. De lunch en het diner worden in buffetvorm aangeboden. Dit hotel ligt in het stadje Stadtkyll en beschikt over een restaurant, bar en lift. De kamers zijn voorzien van een zithoek, televisie en een badkamer met douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel. U verblijft in dit hotel op basis van all-inclusive, waarbij er 's avonds regelmatig entertainment wordt aangeboden.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
  • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
  • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
20:23:48 | 0,14 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch