Kerstmarkten 3 dagen Lille, Canterbury en Brugge

8,3 Zeer goed!
80 beoordelingen
Zeer positief over deze trip. Veel gezien in 3 dagen. Alles was perfect geregeld, zodat je zelf weinig rompslomp hebt.
Lees alle ervaringen
 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Overnacht in een heerlijk 3* Ibis hotel
 • Verblijf o.b.v. logies en ontbijt
 • Inclusief overtochten
 • Frankrijk, Engeland en België in één reis
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1: Lille

Vanaf onze verzamelplaats rijden we naar het Franse Lille met de prachtige citadel. De hele stad bruist en de prachtige gevels verdwijnen onder weelderige decoraties. Ook verrijzen er 80 chalets waar ambachtslieden originele geschenken aanbieden. Op de Grote Markt staat een sprookjesachtig reuzenrad. Lille is de ideale bestemming voor kerstshoppers. De etalages van maar liefst 3.900 boetiekjes zijn sfeervol versierd. Aan het begin van de avond vertrekken we naar ons hotel.

Dag 2: Canterbury

Vandaag brengen we een bezoek aan Canterbury. Na het ontbijt gaan we aan boord voor de korte overtocht naar Dover. Vervolgens rijden we naar Canterbury. Op de kerstmarkt in Canterbury vindt u lokale lekkernijen en originele kerstgeschenken. Middelpunt van de kerstmarkt is de eeuwenoude kathedraal. Geniet ook van de vele lichtjes in de smalle straatjes, de gezellige pleinen en de sprookjesachtige etalages.

Dag 3: Brugge

Brugge is geheel omgetoverd tot een sfeervolle kerstmarkt. U vindt hier gezellige kerststallen met Glühwein, wafels en andere lekkernijen. Breng een bezoek aan de Kersthappening waar u veel inspiratie op kunt doen voor de allernieuwste feesttrends. U vindt een ruim aanbod aan prachtige workshops, bloemschikdemonstraties en decoraties. Aan het begin van de middag rijden we naar onze verzamelplaats in Nederland. Hier krijgt u de gelegenheid om iets te eten alvorens u met de servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.
Het kan voorkomen dat op zondag niet alle winkels in de stad zijn geopend. De kerstmarkten zijn dan wel geopend.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Ibis Calais Tunnel Sous la Manche 3*

Het hotel is gelegen in Coquelles, op ongeveer 4 kilometer afstand van het centrum van Calais. Dichtbij het hotel is het winkelcentrum Eurotunnel Cité Europe. Het hotel beschikt over een restaurant en bar. De kamers zijn voorzien van badkamer met douche en toilet, föhn, telefoon, televisie en radio. Het hotel beschikt tevens over een lift.

Frankrijk, Engeland en België

  Frankrijk Engeland België
Oppervlakte: 551.500 km² 130.395 km² 30.528 km²
Inwoners: 62.814.233 51.446.000 11.267.910
Hoofdstad: Parijs Londen Brussel
Staatsvorm: Constitutionele republiek met een semi-presidentieel systeem Constitutionele monarchie Constitutionele monarchie
Religie: Katholicisme 72% Anglicaans, 8% Rooms Katholiek, 2,5% Islamitisch Christendom
Valuta: Euro (€) Britse pond sterling (GBP) Euro (€)
Taal: Frans Engels Nederlands, Frans, Duits
Tijdzonde: UTC +1 dezelfde tijdzone als Nederland UTC 0, één uur later dan in Nederland UTC +1 zelfde als Nederland
 

Eten en drinken
Wie aan Frankrijk denkt, denkt aan stokbrood en wijn. Eten is voor Fransen het hoogtepunt van de dag. Een uitgebreid ontbijt met croissantjes, stokbrood en pain au chocolat is heel gewoon. In de gerechten worden vooral producten verwerkt als kaas, aardappelen, eend en ander gevogelte. Wijn is dus ook iets typisch Frans.
 
Engeland staat bekend om het traditionele Engelse ontbijt, bestaande uit gebakken spek, ei, toast, witte bonen in tomaten saus en worstjes. Zoals dit ontbijt al doet vermoeden, zijn Engelsen stevige eters. Ook typisch Engels, en overal verkrijgbaar, is Fish & Chips. Bier is een populaire drank in Engeland en dan met name de pint, een groot glas van iets meer dan een halve liter. Toch is niet bier, maar thee de meest gedronken drank in Engeland. Engelsen drinken per jaar zo’n 4 kilo thee!
 
De Vlaamse frieten uit België zijn alom bekend. Daarnaast is ook chocolade een typisch Belgisch gerecht. Op jaarbasis wordt door Belgen wel 8,3 kilo chocolade gegeten. Een veel gekochte souvenir zijn dan ook de Belgische bonbons. Bierliefhebbers zijn in België op de juiste plek. De diversiteit aan smaken is zeer groot en ook de alcoholpercentages lopen nergens zover uiteen.

Flora en fauna
In het verleden was het Franse landschap erg bebost. Veel van deze bossen zijn verdwenen, doordat steden steeds groter werden. Toch bestaat Frankrijk nog altijd voor zo’n 25% uit bossen. In het oosten en zuiden van het land zijn bergen, respectievelijk de Alpen en de Pyreneeën. De dierenwereld komt redelijk overeen met die in Nederland.
 
De flora in Engeland vertoond veel diversiteit. De gebieden hebben hun eigen kenmerken. Drie kwart van Engeland wordt voor de landbouw gebruikt. Het is dan ook niet opmerkelijk dat er buiten de grote steden om veel groen is.  Het afwisselende landschap zorgt ook voor een diversiteit in fauna. Vogelaars kunnen hun hart ophalen in Engeland. Er zijn namelijk erg veel verschillende zang-, roof- en zeevogels.
 
Aangezien België behoort tot ’s werelds dichtstbevolkte landen, is er niet veel ruimte voor natuur. Desondanks groeien er wel veel verschillende soorten planten. De Belgische Ardennen is een groot en bekend natuurgebied. De diersoorten in België komen overeen met die in Nederland. Er leven vooral kleine zoogdieren en er zijn veel verschillende diersoorten, het merendeel leeft in de Ardennen

Geschiedenis
Zo’n 15.000 jaar geleden woonden er al mensen in het huidige Frankrijk. Frankrijk heeft dus al een zeer lange geschiedenis. Het huidige Frankrijk, destijds heette het Gallië, werd veroverd door de Romeinen in 121 v. Chr. Ongeveer 70 jaar later raakte het Romeinse Rijk in verval. In 1789 maakte de Franse Revolutie een eind aan de monarchie, Frankrijk werd een republiek. Napoleon kwam aan de macht en het land werd weer opgebouwd. Een korte tijd werd het land een monarchie, maar in 1871 werd Frankrijk weer een republiek.
 
De eerste inwoners van Engeland kwamen met duizenden tegelijk naar het eiland, voornamelijk uit Nederland, Duitsland en Denemarken. Deze mensen werden Angelen genoemd. Al snel werd de macht van Engeland uitgebreid, doordat het land kolonies veroverde. Een gevolg hiervan is dat Engels nu één van ’s werelds belangrijkste talen is.
 
Tijdens haar rijke geschiedenis is België meerdere keren van machthebber gewisseld. De tweetaligheid is altijd een issue geweest voor het land. In 1799 pleegde Napoleon een staatsgreep en kwam aan de macht en voerde Frans als de officiële taal in. Napoleon werd verslagen tijdens de welbekende Slag bij Waterloo. Nederland werd door Koning Willem I ingevoerd als officiële taal. De adelen waardeerden dit niet en er ontstonden rellen, waarna België op 4 oktober 1930 afhankelijk werd.

Prijsniveau
De prijzen in Frankrijk en België zijn over het algemeen vergelijkbaar met die in Nederland. De prijzen in Engeland liggen echter iets hoger.

Leuke feitjes:
 • Frankrijk behoort tot de dunst bevolkte landen van Europa. Het land bestaat voor zo’n 80% uit landelijk gebied. De meeste mensen, zo’n driekwart van de bevolking, wonen in de steden.
 • Is het u ooit opgevallen dat Frankrijk de vorm van een zeshoek heeft. Daarom is de bijnaam van Frankrijk ook wel “l’hexagone”, wat zeshoek in de Franse taal betekend.
 • Zoals bij iedereen bekend is, wordt in Engeland aan de linkerkant van de weg gereden. Toch geldt wel de regel dat rechts voorrang heeft.
 • België heeft de meeste kastelen per vierkante kilometer dan enig ander land ter wereld.
 • Brussels International Airport is het grootste chocoladeverkooppunt ter wereld.

Reisverhaal Jessica

Net thuis van de 3 daagse kerstmarkt reis, Lille, Canterbury en Brugge. Zal even verslag plaatsen. De reis was harstikke leuk. We zagen 3 landen in 3 dagen.

Vrijdag vertrokken vanuit Zeeland naar Lille waar we rond 12.00 uur aankwamen. Daar hadden we tot 19.00 uur vrije tijd. Genoeg tijd om de stad te bezichtigen. De kerstmarkt was klein, maar ik heb de reis gekozen om de steden te bezichtigen. Daarna reden we in 1,5 uur tijd naar Calais waar ons hotel B&B stond. 3 sterren hotel. Nette kamers, goed ontbijt.

De volgende dag om 8 uur vertrokken we met de bus naar Duinkerken voor de overtocht. Snap de logica daar niet van omdat je in Calais ook met de trein/ferry kunt gaan. Om 10.00 uur hadden we de boot, eerst de nodige controles bij de douane. We kregen een bon voor gratis maaltijd en drankje. De overtocht was prima met beloning mooi zicht op de cliffen van Dover. Daarna reden we naar Canterbury waar we 4 uur vrije tijd hadden. Zelf vond ik dat iets kort. Mooi stadje, oa prachtige cathedraal bezocht. Daarna wederom terug met de ferry. We kregen wederom een gratis maaltijd. Je kon kiezen uit vlees, vis if vegetarisch met friet, of brood diverse soorten groente en gratis drank. Wat een service. Boot schommelde flink op het eerste stuk. Wel kunnen lachen. Pas om 21.45 uur kwamen we weer in het hotel in Calais.

Laatste dag zondag om 8.30 uur vertrokken we naar Brugge waar we rond 10.30 uur aankwamen. We hadden daar tot 14.30 uur vrije tijd. Het regende nonstop, dus dat viel wat tegen maar was wel een mooie stad.
Vervolgens reden we terug naar Zeeland. Afscheidsdiner, wat normaal prima was, vond ik nu een chaos. Heb daar zowat 10 minuten staan wachten op een stoel omdat er geen plek was. Vervolgens vele bakken bij het buffet leeg. Er was geen doorkomen aan. Dit was wel een minpunt maar voor de rest tevreden.

Onze chauffeur Mark [of is het Marc]? Reed prima, geduldig, had genoeg te vertellen.
Ik heb genoten.

Kerstmarkten 3 dagen Lille, Canterbury en Brugge

77 reizigers bevelen deze reis aan
8,3 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
80 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,4
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer per touringcar 8,3
 • Chauffeur 8,4
 • Reisprogramma 8,3
 • Accommodatie 8,1
 • Contact met Effeweg.nl 8,4
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
07:20:07 | 0,23 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch