Kerstmarkten 3 dagen Cochem, Koblenz en Bonn - All inclusive

8,5 Zeer goed!
77 beoordelingen
Het was een fantastische en gezellig reis met een leuk versierd hotel.
Lees alle ervaringen
 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Overnacht in Enjoyhotel Hutter
 • Verblijf o.b.v. All inclusive
 • Gratis drankjes tussen 17.00 - 24.00 uur in het hotel
 • Twee maal een heerlijk 3-gangendiner
 • Bezoek de mooiste kerstmarkten van deze regio
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1: Heenreis en Cochem

Vanaf onze verzamelplaats rijden we naar Cochem. Vooral bij Nederlanders een zeer geliefde bestemming. Het oude centrum ingeklemd tussen de Moezel, stijle hellingen en de burcht die hoog boven het stadje uittorent vormen het perfecte decor voor een traditionele kerstmarkt. De rijk-gedecoreerde winkeltjes en kerstkraampjes bieden een uitgebreid aanbod aan kerstgeschenken, handwerk en uiteraard de lokale specialiteiten zoals de beroemde moezelwijnen. Cochem met Kerst is een feest voor alle zintuigen! Aan het eind van de middag rijden we naar ons hotel, waar u wordt ontvangen met een welkomstdrankje. Aansluitend kunt u aanschuiven voor een heerlijk diner. Iedere avond zijn de drankjes in de hotelbar tussen 17.00 - 24.00 uur inclusief!

Dag 2: Koblenz

Na een uitgebreid ontbijtbuffet rijden we naar Koblenz, één van Duitslands oudste steden. Hier bevindt zich een romantisch kerstparadijs, met als hoogtepunt de kerstmarkt welke zich uitstrekt over 6 pleinen. Volop winterpret bij livemuziek beleeft u aan de voet van de vesting Ehrenbreitstein. U krijgt een lunchpakket mee. Aan het eind van de middag rijden we terug naar het hotel. Na het diner volgt een gezellige muziekavond.

Dag 3: Bonn

Na het ontbijt nemen we afscheid van het hotel en rijden we naar Bonn, waar u de kerstmarkt kunt bezoeken. Op deze kerstmarkt vindt u circa 190 kraampjes met veel verschillende kerstgeschenken. Hier laten de kunstenaars en handwerkers hun kunsten zien. Tijdens de kerstmarkten vinden er verschillende optredens met koren en andere artiesten plaats. In de loop van de middag vertrekken we naar Nederland, waar u de gelegenheid krijgt om iets te eten. In de avond keert u terug naar uw opstapplaats.

Landkaart: Cochem, Koblenz en Bonn - All inclusive

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.
Het kan voorkomen dat op zondag niet alle winkels in de stad zijn geopend. De kerstmarkten zijn dan wel geopend.

Enjoyhotel Hutter

Enjoyhotel Hutter ligt aan de oever van de Moezel in het dorp Bremm. Het hotel beschikt over een restaurant, lounge en bar en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van televisie met Nederlandse zender en eigen badkamer met douche en toilet. Alle kamers zijn bereikbaar per lift. 

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Kerstmarkten 3 dagen Cochem, Koblenz en Bonn - All inclusive

74 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
77 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer per touringcar 8,8
 • Chauffeur 9
 • Reisprogramma 8,2
 • Accommodatie 8,1
 • Contact met Effeweg.nl 8,6
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
12:05:44 | 0,19 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch