telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Kerstmarkten 3 dagen Cochem, Koblenz en Bonn - All inclusive

vanaf € 199,-
8,7 Zeer goed!
44 beoordelingen
Het was een fantastische en gezellig reis met een leuk versierd hotel.
Lees alle ervaringen
 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Overnacht in Enjoyhotel Hutter
 • Verblijf o.b.v. All inclusive
 • Gratis drankjes tussen 17.00 - 24.00 uur in het hotel
 • Twee maal een heerlijk 3-gangendiner
 • Bezoek de mooiste kerstmarkten van deze regio
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1: Heenreis en Cochem

Vanaf onze verzamelplaats rijden we naar Cochem. Vooral bij Nederlanders een zeer geliefde bestemming. Het oude centrum ingeklemd tussen de Moezel, stijle hellingen en de burcht die hoog boven het stadje uittorent vormen het perfecte decor voor een traditionele kerstmarkt. De rijk-gedecoreerde winkeltjes en kerstkraampjes bieden een uitgebreid aanbod aan kerstgeschenken, handwerk en uiteraard de lokale specialiteiten zoals de beroemde moezelwijnen. Cochem met Kerst is een feest voor alle zintuigen! Aan het eind van de middag rijden we naar ons hotel, waar u wordt ontvangen met een welkomstdrankje. Aansluitend kunt u aanschuiven voor een heerlijk diner. Iedere avond zijn de drankjes in de hotelbar tussen 17.00 - 24.00 uur inclusief!

Dag 2: Koblenz

Na een uitgebreid ontbijtbuffet rijden we naar Koblenz, één van Duitslands oudste steden. Hier bevindt zich een romantisch kerstparadijs, met als hoogtepunt de kerstmarkt welke zich uitstrekt over 6 pleinen. Volop winterpret bij livemuziek beleeft u aan de voet van de vesting Ehrenbreitstein. U krijgt een lunchpakket mee. Aan het eind van de middag rijden we terug naar het hotel. Na het diner volgt een gezellige muziekavond.

Dag 3: Bonn

Na het ontbijt nemen we afscheid van het hotel en rijden we naar Bonn, waar u de kerstmarkt kunt bezoeken. Op deze kerstmarkt vindt u circa 190 kraampjes met veel verschillende kerstgeschenken. Hier laten de kunstenaars en handwerkers hun kunsten zien. Tijdens de kerstmarkten vinden er verschillende optredens met koren en andere artiesten plaats. In de loop van de middag vertrekken we naar Nederland, waar u de gelegenheid krijgt om iets te eten. In de avond keert u terug naar uw opstapplaats.

Onze advents reizen zijn bij uitstek voor een gezellig weekendje weg met familie of vrienden, waarbij de meeste steden in kerstsfeer zijn ondergedompeld. Op dit moment (sept 2021) is het in de meeste Duitse steden nog niet bekend of en hoe de kerstmarkten vorm worden gegeven. Dit kan zijn met een vaccinatiebewijs en een max. bezoekersaantal. Maar met een afwisselend stedenbezoek in kerstsfeer, een gezellig hotel en wellicht een heerlijk all inclusive arrangement is een weekendje weg tijdens de advent een aanrader!

 

Enjoyhotel Hutter

Enjoyhotel Hutter ligt aan de oever van de Moezel in het dorp Bremm. Het hotel beschikt over een restaurant, lounge en bar en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van televisie met Nederlandse zender en eigen badkamer met douche en toilet. Alle kamers zijn bereikbaar per lift. 

De actuele coronamaatregelen zullen vermeld worden in uw reispapieren.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Opstapplaatsen

Effeweg.nl heeft meer dan 60 opstapplaatsen door heel Nederland. Vanaf uw opstapplaats wordt u per touringcar naar ons verzamelpunt gebracht.

Voor deze reis is het verzamelpunt Zeeland (Noord-Brabant):
Restaurant Het Witte Huis | Reekseweg 7| 5411 RB Zeeland (Noord-Brabant)

Klik hier voor een overzicht van onze opstapplaatsen via Zeeland

Tijdens het maken van de boeking kunt u een keuze maken uit de opstapplaatsen welke op uw vertrekdatum van toepassing zijn. De definitieve opstaptijd die bij de gekozen opstapplaats hoort ontvangt u in uw reisbescheiden, welke u circa een week voor vertrek ontvangt. Wij adviseren u een kwartier voor de opstaptijd aanwezig te zijn.

Kerstmarkten 3 dagen Cochem, Koblenz en Bonn - All inclusive

43 reizigers bevelen deze reis aan
8,7 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
44 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,7
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,7
 • Vervoer per touringcar 8,8
 • Chauffeur 9
 • Reisprogramma 8,3
 • Accommodatie 8,6
 • Contact met Effeweg.nl 8,6
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
10:18:03 | 0,44 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch