Kerstmarkten 2 dagen Keulen en Düsseldorf

vanaf € 129,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
  • Vervoer per comfortabele touringcar
  • Verblijf o.b.v. logies en ontbijt
  • Bezoek de grootste en mooiste kerstmarkten van Duitsland
  • Heerlijk kerstshoppen op de gezelligste kerstmarkten
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Kerstmarktreis 2 dagen Keulen en Düsseldorf

Een heerlijk weekend kerstshoppen in de twee grootste steden in het Duitse Rijnland. We beginnen deze reis met een bezoek aan de Domstad Keulen. De kerstmarkt aan de voet van de dom trek al jaren bezoekers uit binnen- en buitenland. Ook Düsseldorf staat tijdens deze reis op het programma. Breng een bezoek aan de Altstadt of slenter of de kerstmarkt aan de Köningsallee. Wacht niet langer en boek deze fantastische kerstmarktreis naar de twee Rijngiganten.

Dag 1: Keulen

Vanaf onze verzamelplaats vertrekken we naar Keulen, waar we in de loop van de ochtend arriveren. De kerstmarkt van Keulen is elk jaar weer een groot evenement. Geniet van de vele kraampjes op een van de 5 pleinen. Het plein rond de Dom van Keulen is zeker een aanrader tijdens de kerstmarkt. Aan het begin van de avond vertrekken we naar ons hotel.

Dag 2: Düsseldorf

Na het ontbijt rijden we naar Düsseldorf, waar u een bezoek kunt brengen aan één van de grootste kerstmarkten van Europa. Slenter over de Königsallee en door de smalle, verlichte straatjes in de Altstadt, proef heerlijke lekkernijen zoals Glühwein, kaneelkoekjes en warme chocolademelk. Het “dorp van peperkoekhuisjes" biedt één en al sfeer en gezelligheid! Aan het einde van de middag vertrekken we naar Nederland. In de avond keert u terug op uw opstapplaats.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.
Bij de reizen met vertrek op zaterdag kan het voorkomen dat op zondag niet alle winkels in de stad zijn geopend. De kerstmarkten zijn dan wel geopend
.

Sure Hotel Hilden-Düsseldorf 4*

Het Sure Hotel Hilden-Düsseldorf ligt op een perfecte locatie om de steden Düsseldorf en Keulen in korte tijd te bezoeken. Het hotel heeft ruime 2-persoonskamers die standaard beschikken over een tv, minibar, haardroger en een badkamer met douche en toilet. Het hotel beschikt eveneens over een restaurant waar u terecht kunt voor een snelle snack, uitgebreid 3-gangenmenu of een drankje aan de bar.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
  • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
  • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
04:02:59 | 0,16 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch