Kerstmarkten 4 dagen Stuttgart en de Schwäbische Alb

vanaf € 239,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
  • Vervoer per comfortabele touringcar
  • Stuttgart: eén van de oudste en grootste kerstmarkten van Duitsland
  • Barokke Kerstmarkt Ludwigsburg
  • Unieke Middeleeuwse Kerstmarkt Esslingen
  • Prachtige natuur van de Schwäbische Alb
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Kerstmarktreis Stuttgart en de Schwäbische Alb

Het kloppende hart van Zuidwest-Duitsland is Stuttgart. De hoofdstad van de deelstaat Baden-Württemberg staat bekend om haar technologie en is de “thuis-stad” van Mercedes en Porsche. Maar Stuttgart is vooral ook groen, sfeervol en heeft een haast Franse allure. Het is dan ook in en om Stuttgart waar u een aantal van de mooiste Kerstmarkten van Duitsland vindt. Naast de Kerstmarkt in het centrum van Stuttgart, één van de grootste en oudste van Duitsland, bezoeken we de barokke Kerstmarkt van Ludwigsburg en nemen u mee terug in de tijd van de marskramers, kooplui en ambachtslieden op de unieke Middeleeuwse Kerstmarkt van Esslingen. Een tocht door de schitterende omgeving van de Schwäbische Alb maken dit verrassende weekendje-weg helemaal af!

Donderdag: Heenreis en Ludwigsburg

Vanaf onze verzamelplaats rijden we over de Duitse snelwegen richting Stuttgart. Vlak voor Stuttgart maken we een stop in de barokstad Ludwigsburg. Midden in deze stad staat het imposante kasteel met haar schitterende tuinen. Ludwigsburg wordt niet voor niets het “Versailles van Zuid-Duitsland” genoemd. In de schaduw van dit kasteel vindt u de gezellige Kerstmarkt, geheel in Ludwigsburger stijl opgezet. Aan het begin van de avond rijden we naar ons hotel aan de rand van Stuttgart, waar we deze drie nachten zullen verblijven.

Vrijdag: Stuttgart

Via een mooie route door de heuvels die het zuiden van Stuttgart markeren rijden we naar het centrum van de stad. Stuttgart is vooral een stad met veel groen en een bourgondische levensstijl. Op en rondom de Schlossplatz met het Altes Schloss, de Stiftskirche en de Schillerplatz in het hart van de stad, vindt u één van de grootste en oudste Kerstmarkten van Duitsland. In meer dan 250 feestelijk ingerichte kraampjes vindt u kerstgeschenken en –decoratie, lokale lekkernijen, ambachten. In het Altes Schloss kunt u optredens bijwonen van koren en muziekgroepen uit de regio. Kerst in Stuttgart is een ware belevenis!

Zaterdag: Stuttgart of Schwäbische Alb en Esslngen

Vandaag is de keuze aan u. U kunt nog een dagje in Stuttgart doorbrengen of meegaan voor een dagtocht door de Schwäbische Alb: Ten zuiden en oosten van Stuttgart ligt de Schwäbische Alb, een middelgebergte toppen tot 800 meter hoog. We rijden een mooie route door deze prachtige regio en genieten van de vergezichten. De route eindigt in Esslingen, een voorstad van Stuttgart dat jaarlijks in het teken staat van de middeleeuwse kerstmarkt. Van kraampjes tot koopwaar en van kostuums tot lekkernijen en optredens: alles ademt een middeleeuwse sfeer op deze unieke kerstmarkt die aanzien geniet in geheel Duitsland. Kerst in Esslingen is een ware belevenis! Aan het begin van de avond rijden we terug naar ons hotel.

Zondag: Terugreis

Na het ontbijt beginnen we aan onze terugreis. Met diverse tussenstops rijden we naar onze verzamelplaats. Hier krijgt u de gelegenheid iets te eten. Alvorens u weer teruggebracht wordt naar uw opstapplaats.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Achat Stuttgart Messe

Aan de zuidrand van Stuttgart staat het keurige Achat hotel. Op loopafstand van het hotel bevindt zich de U-Bahn-halte, waarmee u snel en gemakkelijk het centrum van Stuttgart kunt bereiken. Het hotel beschikt o.a. over een gezellige bar, lift en WiFi. Uw nette kamer is voorzien van TV, telefoon en eigen badkamer met douche en toilet.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
  • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
  • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
12:28:44 | 0,23 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch