Kerstmarkten 2 dagen Oberhausen en Dortmund

vanaf € 99,-
Excl. € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
  • Vervoer per comfortabele touringcar
  • Overnacht in een Ibis Hotel
  • Verblijf o.b.v. logies en ontbijt
  • Gezellig kerstshoppen in twee grote steden
  • Heerlijk shoppen in CentrO Oberhausen
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1: Oberhausen

Vanaf onze verzamelplaats vertrekken we naar Oberhausen, waar we in de loop van de ochtend arriveren we bij het overdekte winkelcentrum CentrO. De kerstmarkt in Oberhausen is een fantastische beleving en staat helemaal in het teken van kerstshoppen. Sfeervol opgebouwd met houten huisjes, maar met een heel ander sfeer in en om het winkelcentrum. Er is een  groot assortiment met leuke kerstspullen. Op de kerstmarkt vindt u een sfeervol betoverend winterlandschap met een dorp en mooie kerk gehuld in kerstverlichting. Of het nu is van een kerstoutfit tot heerlijke Duitse kerstversnaperingen en winterse drankjes; het ontbreekt u hier aan niets. Aan het begin van de avond vertrekken we naar ons hotel in Bochum.

Dag 2: Dortmund

Na het ontbijt rijden we naar Dortmund naar één van de mooiste en grootste kerstmarkten van Duitsland. In meer dan 300 kraampjes op de vele pleinen van het oude centrum vindt u kunsthandwerk, houtsnijwerk, kerstdecoratie, bijzonder speelgoed en veel andere leuke kerstspullen. De enorme versierde kerstboom op de markt tot wel 45 meter hoog is de blikvanger. Uiteraard ontbreekt het hier ook aan niets voor de inwendige mens met kraampjes vol hartverwarmende hapjes en drankjes. Aan het eind van de middag rijden we terug naar onze verzamelplaats in Nederland, vanwaar u weer teruggebracht wordt naar uw opstapplaats.

Halverwege Dortmund en Oberhausen ligt het moderne Ibis Bochum Zentrum op loopafstand van het centrum. Het hotel beschikt over een bar en lift. De moderne en comfortabele kamers zijn allen voorzien van een eigen douche, toilet, airconditioning, gratis wifi, tv en bureau.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
  • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
  • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
06:13:09 | 0,17 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch