Kerstmarkten 2 dagen Dortmund, Bochum en Essen

vanaf € 119,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
8,6 Zeer goed!
152 beoordelingen
Leuke reis! Zowel Oberhausen als Dortmund zijn de moeite waard. Veel uren per dag te besteden en fijn hotel.
Lees alle ervaringen
 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Hotel in centrum Bochum, loopafstand kerstmarkt
 • Verblijf o.b.v. logies en ontbijt
 • Gezellig kerstshoppen in drie grote steden
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1: Dortmund en Bochum

Vanaf onze verzamelplaats vertrekken we naar Dortmund. Wij nodigen u uit op één van de mooiste kerstmarkten van Duitsland. In meer dan 300 kraampjes rondom de grootste kerstboom van Duitsland vindt u kunsthandwerk, houtsnijwerk, kerstdecoratie, bijzonder speelgoed en veel andere leuke kerstspullen. Aan het eind van de middag vertrekken we naar ons hotel in Bochum, waar we de komende nacht zullen verblijven. Het hotel bevindt zich op korte loopafstand van het centrum, dat ook geheel in kerstsferen is gehuld. Met ca. 180 kraampjes behoort de middeleeuwse Kerstmarkt van Bochum tot de grotere in het Ruhrgebiet en de enige met een ‘vliegende Kerstman’! Tot diep in de avond kunt u hier genieten van de kerstsferen.

Dag 2: Essen

Na het ontbijt rijden we naar Essen. De internationale kerstmarkt behoort met zijn circa 250 kraampjes tot de grootste en meest favoriete in Duitsland. U vindt er buitengewone ideeën voor kerstgeschenken en culinaire specialiteiten uit alle delen van de wereld. Aan het eind van de middag rijden we terug naar onze verzamelplaats in Nederland, vanwaar u weer teruggebracht wordt naar uw opstapplaats.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.
Bij de reizen met vertrek op zaterdag kan het voorkomen dat op zondag niet alle winkels in de stad zijn geopend. De kerstmarkten zijn dan wel geopend
.

Hotel Ibis Bochum Zentrum

Halverwege Dortmund en Oberhausen ligt het moderne Ibis Bochum Zentrum op loopafstand van het centrum. Het hotel beschikt over een bar en lift. De moderne en comfortabele kamers zijn allen voorzien van een eigen douche, toilet, airconditioning, gratis wifi, tv en bureau.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Kerstmarkten 2 dagen Dortmund, Bochum en Essen

146 reizigers bevelen deze reis aan
8,6 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
152 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,7
 • Vervoer per touringcar 8,5
 • Chauffeur 8,8
 • Reisprogramma 8,2
 • Accommodatie 8,5
 • Contact met Effeweg.nl 8,7
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
07:56:35 | 0,25 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch