Kerstmarkten 3 dagen Trier, Luxemburg-stad en Monschau - All inclusive

vanaf € 239,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Overnacht in een gezellig familiehotel
 • Verblijf op basis van All inclusive
 • Twee maal een heerlijk 3-gangendiner
 • Gratis drankjes tussen 17.00 - 23.00 uur in het hotel
 • Uitgebreid avondprogramma
 • Bezoek de kerstsfeer van Trier en kerstmarkt in Luxemburg
 • Ontdek pittoresk Monschau
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Vrijdag: Trier

Vanaf het verzamelpunt rijden we naar Trier. Volgens de overleveringen de oudste stad van Duitsland en eens de hoofdstad van een deel van het Romeinse Rijk. Middenin het historische centrum vinden we de kerstmarkt die bekend staat als één van de mooiste kerstmarkten van Duitsland. De middeleeuwse Grote Markt en het plein voor de imposante Dom zijn geheel in kerstsfeer ondergedompeld. De versierde houten kramen bieden u allerlei kerstproducten en lekkernijen. Tevens zijn er optredens van muziekkapellen en het poppentheater.

Zaterdag: Luxemburg

Vandaag bezoeken we de stad Luxemburg welke zeer strategisch gebouwd is op de steile Bockrots en in de stadswal ziet u nog de oude verdedigingswerken, de zogenaamde kazematten. Sinds 1994 staat Luxemburg Stad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Op de grote kerstmarkt in het centrum van de stad en de kleinere Sint-Niklaasmarkt vindt u alle klassieke elementen van een gezellig kerstmarkt; versierde kerstbomen, sfeervolle kraampjes met mooie kerstgeschenken en vele lichtjes. Daarnaast is Luxemburg bij uitstek geschikt om te shoppen.

Zondag: Monschau

De kerstmarkt van Monschau is al eens verkozen tot mooiste van Noordrijn-Westfalen. Rondom de grote verlichte kerstboom in het pittoreske centrum vindt u vele kerstkraampjes. Waan u in de kerstsfeer met mooi versierde straten en pleinen, de geur van wafels en glühwein. In de loop van de middag vertrekken we naar Nederland, waar u de gelegenheid krijgt om iets te eten. In de avond keert u terug naar uw opstapplaats.

Landkaart: Trier, Luxemburg-stad en Monschau - All inclusive

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.
Het kan voorkomen dat op zondag niet alle winkels in de stad zijn geopend. De kerstmarkten zijn dan wel geopend.

Hotel Bitburg

Dit hotel is gelegen aan de rand van Bitburg in de zuidelijke Eifel. Het beschikt over een restaurant, bar en lift. De ruime en comfortabele kamers zijn voorzien van een satelliet-televisie, bureau, gratis wifi en een eigen badkamer met douche en toilet. Met iedere avond een leuk programma en op basis van All inclusive is dit heerlijk genieten in een prachtige streek!

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
21:55:13 | 0,03 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch