telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Herfsttopper 8 dagen Ierland

 • Verblijf o.b.v. Halfpension
 • Vervoer per Comfort Class touringcar
 • Inclusief 4 bootovertochten
 • St. Patrick's Cathedral
 • Excursies voordelig bij te boeken
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

Vanaf ons verzamelpunt rijden we naar Calais in Frankrijk. Hier maken we de overtocht naar Dover. U overnacht in een hotel in de omgeving van Londen, maar eerst kunt u ’s avonds genieten van een diner.

Dag 2 Overtocht Holyhead – Dublin

Op dag 2 maken we de tweede overtocht, van Engeland naar Ierland. We vertrekken 's morgens rond 07.00 uur vanaf ons hotel in de omgeving van Londen en rijden naar Holyhead aan de westkust van Engeland. Vanaf hier gaan we per boot verder naar Ierland, de boottocht duurt zo'n 3,5 uur. U overnacht in een hotel aan de rand van Dublin.

Dag 3 Dublin

Vandaag rijden we naar de grootste stad van Ierland, Dublin. Dublin wordt gedeeld door een rivier genaamd de Liffey. Volgens velen deelt deze rivier Dublin op in een zichtbaar armer noorden en een rijker zuiden. Onder leiding van een gids kunt u een stadsrondrit door Dublin maken. U zult onder andere: Merrion Square met de prachtige 18e eeuwse herenhuizen, Dublin Castle en de grote St. Patrick’s Cathedral kunnen bekijken. Mogelijk heeft u deze dag nog enkele uren vrij te besteden, een aanrader is om dan een bezoek te brengen aan de drukke winkelstraat O’Connell Street of één van de musea. Aan het einde van de dag rijden we naar ons hotel in Nenangh waar u de komende 3 nachten zult overnachten.

De stadstour met gids dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 4 Vrije dag of dagtocht Ring of Kerry

Vandaag kunt u kiezen voor een vrije dag of deelnemen aan de indrukwekkende dagtocht „Ring of Kerry“ . Tijdens deze dagtocht maken we een spectaculaire rondrit door groene dalen en langs de indrukwekkende bergen om het schiereiland Iveragh in de County Kerry. We brengen een bezoek aan Ladies View, hier heeft u bij helder weer een geweldig uitzicht over de meren van Killarney. Bij minder weer is de hele omgeving mysterieus omsluierd door een waas van mist. Ook brengen we een bezoek aan Waterville, dat prachtig gelegen is op een lagune tussen het Lough Currane en de Atlantische Oceaan. Hier kunt u het standbeeld van filmster Charlie Chaplin bewonderen, deze is hier geplaatst vanwege zijn frequente bezoek. Vervolgens rijden we via Castlecove, met het imposante Staigue Fort uit 500 voor Christus, naar het schilderachtige Sneem met bontbeschilderde huisjes omringd door prachtige natuur.

De dagtocht „Ring of Kerry“ dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 5 Natuurtocht en Cliffs of Moher

Vandaag maken we een natuurtocht door het beroemde nationaal Park Burren. Het Park Burren is een ruig rotslandschap, dat doorsneden wordt door kronkelende riviertjes en een wirwar van grotten en meren. Tevens ziet u vandaag de klippen van Moher, want het nationaal Park Burren grenst met de westzijde aan de steile klippen van Moher. Deze klippen rijzen maar liefst 120 meter omhoog uit de Atlantische Oceaan en behoren tot de hoogste klipkusten in Europa. Vanaf deze klippen heeft u een prachtig uitzicht over de oceaan. We vervolgen onze tocht verder richting Limerick waar we een stop zullen maken bij Bunratty Castle en Folk Park. Dit is een openluchtmuseum waar het leven in Ierland rond 1900 wordt uitgebeeld. In het museum vindt u typisch Ierse cottages, een kerk, een molen en een oud dorpsstraatje met een postkantoor, een school, en natuurlijk een pub.

Dag 6 Cork

Deze dag bezoeken we de op één na grootste stad van Ierland namelijk de stad Cork. De naam is afgeleid van het Ierse woord “corcaigh” dat moerassige plaats betekent en verwijst naar de ligging van de stad aan de rivier. Hier kunt u onder leiding van een gids een stadswandeling maken. Ierland is zeer katholiek en heeft daarom vele kerken en kathedralen, twee daarvan moet u zeker bezoeken, de St. Mary’s Cathedral en de St. Finnbar’s Cathedral. Deze dag heeft u ook een aantal uren tijd om zelf in te delen, dan kunt u bijvoorbeeld gaan winkelen of wat drinken op één van de vele terrasjes. Aan het eind van de dag rijden we door naar Wexford waar we overnachten.

De stadstour met gids dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 7 Overtocht Rosslare - Pembroke

Vandaag verlaten we Ierland weer. Na een vroeg ontbijt rijden we naar de haven van van Rosslare. We gaan aan boord voor een 3,5 uur durende overtocht van Rosslare naar Pembroke. Daar aangekomen rijden we naar ons hotel in de omgeving van Londen.

Dag 8 Terugreis

Op deze laatste dag staat de terugreis op het programma. We vertrekken richting Dover waar u aan boord zult gaan voor de overtocht naar Calais. Vervolgens rijden we weer richting Nederland. Onderweg krijgt u de mogelijkheid om iets te eten.

Ierland

Oppervlakte: 70.273 km²
Inwoners: 4.892.305
Hoofdstad: Dublin
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Rooms-Katholiek
Valuta: Euro
Elektriciteit: 220V, stekkers type G, u bent een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wilt gebruiken in Ierland
Taal: Iers (Gaelic) / Engels
Tijdzone: UTC 0, één uur later dan in Nederland
Reisdocumenten: Paspoort of ID-kaart geldig tot terugkomst in Nederland


Eten en drinken
Veel Ierse gerechten bevatten een stuk vlees, aardappelen, twee soorten groente en veel dierlijk vet. Brood wordt er veel gegeten. Een specialiteit op het gebied van brood is het traditionele soda bread, bereid met karnemelk. Dit bruine brood wordt vers en warm gegeten en bevat soda in plaats van gist. Vooral met een dikke laag boter en gerookte zalm is het een aanrader. Andere typisch Ierse gerechten zijn black pudding (een soort bloedworst), handgemaakte bonbons en boerenkaas. Iers vlees is erg populair (zowel varken, rund als lam), dankzij de zeer goede kwaliteit. Schaaldieren als mosselen, krabbenpoten en oesters worden ook zeer smakelijk bereid in Ierland. Iedereen kent de Irish Whiskey en Irish Coffee. Het beroemdste bier uit Ierland is Guinness, een donker bier. Overige goede biermerken zijn Muprhy’s en Beamish.

Flora en fauna
In een ver verleden was het grootste deel van Ierland bebost. Door overbeweiding en het kappen van bossen in de 16e tot de 18e eeuw, liep de hoeveelheid bebossing sterk terug. Op dit moment bestaat nog maar 5% van de oppervlakte van het land uit bos. Deze bossen bevatten vooral aangeplant naaldhout. Ierland wordt gezien als het ‘groene eiland’, dankzij het vele groen dat overheerst. De dierenwereld heeft de meeste inheemse dieren verloren, door een langdurige ijsoverdekking in het verleden. Dieren die er nog wel leven zijn kleine roofdieren, zoals de vos, hermelijn, das, otter en boommarter. Edelherten leven in het zuidwesten en in het noordwesten komen reeën voor. De variatie in vogelsoorten is groter. Rond en in Ierland zijn een paar honderd verschillende soorten te vinden. Daarnaast leven er veel vissen in de kust- en binnen wateren en in de rivieren.

Geschiedenis
In Ierland zijn veel ruïnes en gedenktekens, die herinneren aan de geschiedenis. Er is eeuwenlang strijd geweest tussen de Kelten, de oorspronkelijke inwoners, en volken die later kwamen, zoals de Anglo-Normandiërs, de Noormannen en vooral de Schotse protestanten. In de ijstijd werd Ierland voor het eerst bewoond. Het was toen, samen met Groot-Brittannië, nog aan Europa verbonden. De stijging van de waterspiegel, door gesmolten ijs, zorgde ervoor dat Ierland een eiland werd. In 1920 werd door het Britse parlement een wet aangenomen, waardoor Ierland in tweeën werd gedeeld. De Ieren accepteerden deze wet niet, wat tot onrust leidde. Uiteindelijk groeide dit uit tot een ware onafhankelijkheidsstrijd. In december van 1921 kwam er een verdrag. Het zuiden werd onafhankelijk, het bleef echter een band houden met Londen. Noord-Ierland werd een protestantse staat, waarin de katholieke minderheid tot tweederangs burgers werd gemaakt. De start van de nieuwe staat was moeizaam. In 1949 werd door de coalitieregering een Republiek opgezet, waarmee de laatste banden met Groot-Brittannië officieel verbroken werden.

Prijsniveau
De prijzen in Ierland liggen hoger dan in Nederland.

Leuke feitjes:
 • Ierland is een populaire locatie voor het opnemen van films. Grote en bekende films die in Ierland zijn opgenomen, zijn: Saving Private Ryan, De graaf van Monte Cristo, King Arthur en Braveheart.
 • De gemiddelde Ier drinkt rond de 100 liter bier per jaar.
 • Men zegt dat er meer ‘Ieren’ buiten Ierland leven dan in Ierland zelf.
 • Halloween is van oorsprong een Ierse viering.

Abbey Court Hotel Nenagh 3*

Dit sfeervolle hotel ligt in het gezellige plaatsje Nenagh. Het beschikt naast een bar en restaurant over een recreatiecentrum. Dit recreatiecentrum bestaat uit zwembad, sauna en fitnessclub waar u gratis gebruik van kunt maken. De ruime kamers zijn voorzien van telefoon, tv, koffie- en theezetfaciliteiten, douche en toilet. Tevens beschikt het hotel over een lift. U verblijft 2 nachten in dit hotel. 

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route D
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route D
Leeuwarden*
Heerenveen*
Emmeloord
Lelystad
Harderwijk*
Breda > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route D
Tilburg
Den Bosch
Oss
Breda
Uden > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route D
Uden
Nijmegen
Den Haag > Alphen aan den Rijn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route D
Den Haag
Leiden
Alphen aan den Rijn
Rotterdam > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route D
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Arnhem
Tiel
Gorinchem
Enschede > Zutphen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route D
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Alkmaar > Veenendaal
Opstaplocatie Opstaptijd
Route D
Alkmaar*
Utrecht
Veenendaal
Zaandam > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route D
Zaandam
Amsterdam Zuid
Almere
Hilversum
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route D
Nieuw-Dijk / Didam
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
18:52:15 | 0,61 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch