telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 08:30 - 18:00 uur zaterdag : 08:30 - 16:30 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Fietsreis 8 dagen Bodensee

8,4 Zeer goed!
48 beoordelingen
Een geweldige ervaring, prima begeleiding door chauffeur en reisbegeleidster.
Lees de hele ervaring
 • Halfpension (ontbijt en diner)
 • Nederlandse fietsbegeleider tijdens gehele reis
 • Verblijf in 3* hotel
 • Prachtige fietsroutes
 • Mogelijkheid tot huren (elektrische) fiets
 • Bekijk de paalwoningen in Uhldingen
 • Bloemeneiland Mainau
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Dag 1 Heenreis

Vanaf uw opstapplaats rijden we allereerst naar ons centrale verzamelpunt, waar u een kopje koffie kunt drinken. Daarna vervolgen we onze route naar ons hotel in Kisslegg.

Dag 2 Uhldingen - Meersburg - Friedrichshafen - Lindau (ca. 55 km)

Na het ontbijt brengt de touringcar u naar Uhldingen. Nadat u vanaf de haven een korte blik op de bijzondere paalwoningen heeft kunnen werpen fietst u naar Meersburg. Dit gezellige stadje met vakwerkhuizen ligt te midden van wijnbergen. De oude burcht brengt u terug naar de middeleeuwen. Begeleid door een schitterend uitzicht op het meer en de Oostenrijkse en Zwitserse Alpen rijdt u langs de Bodensee naar Friedrichshafen. De kasteelkerk is het herkenningsteken van de stad. Uniek is het Zeppelinmuseum, het grootste luchtvaartmuseum van de wereld. Het is zelfs mogelijk een vlucht met een zeppelin te maken al zullen de kosten u waarschijnlijk doen besluiten om toch maar weer uw fiets te pakken. De eindbestemming van vandaag is het mooie havenstadje Lindau. Met zijn gezellige steegjes met vele winkels en smalle gevelhuisjes, prachtige haven en oeverpromenade is dit een waar paradijs.

Dag 3 Kisslegg - Kressbronn am Bodensee (ca. 48 km)

De tweede fietstocht start vanaf het hotel en heeft als eindbestemming de Bodensee. Via het idyllische achterland fietst u via een prima aangelegde fietsroute (Donau/Bodensee Radweg). De mooie uitzichten op het meer en het Zwitserse berglandschap zullen u steeds meer gaan verbazen. Na het schilderachtige centrum van Wangen, dat beslist een bezoekje waard is, komt u in het vakantieoord Kressbronn aan de Bodensee. Geniet van de schitterende bergen die weerkaatsen in het meer. Laat u zich nog even verlijden tot een duik in het meer of eventueel een bezoek aan het museum van historische scheepsmodellen. De touringcar brengt u weer terug naar het hotel.

Dag 4 Friedrichshafen - Romanshorn - Konstanz - Stein am Rhein (ca. 52 km)

Vandaag brengen wij u direct naar Friedrichshafen. U gaat met uw fiets op de veerpont die u in circa 40 minuten naar de plaats Romanshorn in Zwitserland brengt. Het kanton Thurgau waarin Romanshorn ligt, is bekend om zijn appelproductie. Nadat u de douane bent gepasseerd, start uw fietstocht. U rijdt door aardige kleine dorpjes langs de oevers naar Konstanz, net over de grens in Duitsland. De bisschopsstad Konstanz heeft maar liefst vier grensovergangen en wordt wel de poort naar Zwitserland genoemd. De Altstadt is beslist een bezoekje waard met de Bisschopskerk, het conciliegebouw en de Pulvertoren. Het is ook heerlijk genieten op één van de vele terrasjes of in één van de cafés. Het uitzicht op de Alpen en de eilandjes mag u niet missen. U verlaat Konstanz en fietst naar Stein am Rhein waar de touringcar u weer staat op te wachten.

Dag 5 Vrije dag of bezoek watervallen van Schaffhausen

Vandaag bepaalt u zelf het programma. De begeleider adviseert u graag. Geniet van de faciliteiten van het hotel of maak een mooie fietstocht of wandeling door de omgeving van het hotel. Met de touringcar rijden we via Zwitserland naar de door wijnbergen omgeven stad Schaffhausen. De stad is vooral bekend door de waterval. Over een breedte van 150 meter en een hoogte van 23 meter stort zich iedere seconde gemiddeld 700.000 liter water over de rotsen de diepte in. Er is in Europa geen grotere waterval. U kunt een korte boottocht maken die u dicht bij de waterval brengt. Het centrum van Schaffhausen is een soort openluchtmuseum met prachtig beschilderde huizen. De verkeersvrije binnenstad wordt tot één van de schilderachtigste van Zwitserland gerekend. U kunt er ook lekker winkelen of genieten op één van de vele terrasjes.

Dag 6 Bregenz - Rorschach - Romanshorn (ca. 47/61 km)

Uw fietstocht start vandaag in het Oostenrijkse Bregenz. U kunt met de kabelbaan, samen met uw fiets, de 1064 meter hoge berg Pfänder op. Uw fiets dient voorzien te zijn van goede remmen! Geniet van het mooie uitzicht op het meer en de Alpentoppen, voordat u in alle rust weer afdaalt via een prima geasfalteerde weg. Na ruim 1 uur bent u weer terug bij het meer. De stad Bregenz is verdeeld in een hoog- en laaggelegen stadsdeel en biedt tal van historische gebouwen in goede staat. Uw fietstocht gaat verder door de Rijndelta naar de grens met Zwitserland. Na een paar klimmetjes rijden we via het middeleeuwse plaatsje Arbon met een slot en een historisch museum naar de eindbestemming Romanshorn waar u weer in de touringcar stapt.

Dag 7 Bloemeneiland Mainau - Reichenau (ca. 25 km)

We brengen u met de veerpont naar het bloemeneiland Mainau met een tropische sfeer. Het eiland telt 45 hectare aan bloemenperken en is begroeid met de meest exotische planten en bomen. Het kasteel en de barokke kerk zijn de moeite waard om te bezichtigen. Na dit bezoek fietst u naar het vrij toegankelijke schiereiland Reichenau dat zijn inkomsten haalt uit de groenteteelt. Het is alleen bereikbaar via een lange dam met populieren. Halverwege passeert u de ruïne van de burcht Schopfeln, die vroeger de toegang tot Reichenau bewaakte. Na een kort bezoek aan het eiland met zijn beroemde abdij fietst u weer naar de touringcar. Als u geen belangstelling heeft voor het bloemeneiland Mainau, heeft uw fietsbegeleider voldoende alternatieven. Aan het einde van de middag laden we uw fiets in en gaan we terug naar ons hotel.

Dag 8 Terugreis

De fietsen gaan vandaag in de aanhanger voor de terugreis naar Nederland. Op het verzamelpunt heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan het afscheidsdiner. Vervolgens brengt de touringcar u terug naar uw opstapplaats.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Geschiedenis
Theoretisch gezien bestaat Duitsland nog niet zo lang. Het huidige Duitsland was tot 1862 een gebied met veel kleine koninkrijken. Vanaf 1862 vormden deze kleine koninkrijken één land, Duitsland, en begon het Europa te beheersen. Uiteindelijk leidden allerlei conflicten, eind 19e en begin 20e eeuw, tot de Eerste Wereldoorlog. Na deze oorlog was Duitsland belast met enorme schadevergoedingen. Hitler speelde hierop in met mooie praatjes en beloftes, waardoor hij aan de macht kwam. In 1939 viel het Duitse leger Polen binnen, het begin van de Tweede Wereldoorlog. Toen de Duierikanen. Dwars door Berlijn liep het IJzeren Gordijn, de scheiding tussen de twee delen. Hier stond ook de Berlijnse Muur. In 1989 viel te muur en was Duitsland weer één geheel: Bondsrepubliek Duitsland.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Hotel

Hotel-Gasthof Ochsen 3*

Het hotel ligt in het centrum van Kisslegg in de Allgäu, dichtbij het idyllische slotpark. Het hotel beschikt over een restaurant, Gaststube, Biergarten en een lift. De comfortabele kamers zijn voorzien van douche en toilet, telefoon, TV en deels met balkon of terras.

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Heerde
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Leeuwarden*
Heerenveen*
Emmeloord*
Lelystad*
Harderwijk*
Goes > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Goes*
Roosendaal
Breda
Tilburg
Den Bosch
Oss
Maastricht > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Maastricht*
Sittard*
Roermond
Venlo
Boxmeer
Nijmegen
Weert > Uden
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Weert
Eindhoven
Helmond
Veghel
Uden
Delft > Bodegraven
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Delft
Den Haag
Leiden
Alphen aan den Rijn
Bodegraven
Vlaardingen > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Vlaardingen
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Gorinchem
Tiel
Arnhem
Enschede > Doetinchem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Doetinchem*
Alkmaar > Veenendaal
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Alkmaar*
Beverwijk*
Haarlem
Utrecht
Veenendaal
Hoorn > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Hoorn*
Purmerend*
Zaandam*
Amsterdam
Almere
Hilversum
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Nieuw-Dijk / Didam

Fietsreis 8 dagen Bodensee

45 reizigers bevelen deze reis aan
8,4 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
48 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,4
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,1
 • Vervoer per touringcar 8,5
 • Chauffeur 9,2
 • Reisprogramma 8,4
 • Accommodatie 7,6
 • Contact met Effeweg.nl 8,4
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
02:44:09 | 0,52 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch