telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Fietsreis 6 dagen Normandië en de invasiestranden

vanaf € 449,-
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)
 • Nederlandse fietsbegeleider tijdens gehele reis
 • Prachtige fietsroutes langs de invasiestranden en door het binnenland van Normandië
 • Mogelijkheid tot huren (elektrische) fiets
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Maandag: Heenreis

Vanaf onze verzamelplaats rijden we via België naar Noord-Frankrijk. Aan het begin van de avond arriveren we bij ons hotel in Caen. Nadat u uw koffers naar uw kamer heeft gebracht, staat het diner voor u klaar.

Dinsdag: Invasiestranden en Bayeux (circa 35 km)

In de vroege ochtend van 6 juni 1944 landden de geallieerden op de stranden van Normandië. Het betekende het begin van de bevrijding van West-Europa. De sporen van deze slag zijn nog altijd duidelijk zichtbaar in het landschap. Eén daarvan is Pointe du Hoc, ons startpunt van vandaag. U kunt hier een wandeling maken over een veld vol kraters, veroorzaakt door talloze inslagen. We fietsen langs de kust naar Omaha Beach, waar een bezoek aan het Amerikaans kerkhof erg indrukwekkend is, en naar Longues-sur-Mer, waar u nog een aantal Duitse bunkers kunt bezichtigen. Aansluitend fietsen we naar het prachtige Bayeux met zijn levendige straten. Bezoekt u vooral de Tapisserie waar u het beroemde 12e-eeuwse wandkleed Tapis de Bayeaux van koningin Mathilde kunt bekijken. Het 70 meter lange kleed laat de tocht in Engeland zien van het leger van Willem de Veroveraar, hertog van Normandië.

Woensdag: La Suisse Normande (circa 51 km)

Vandaag maken we een tocht door het binnenland van Normandië. We fietsen door het mooie centrum van Caen naar het zuiden. Het landschap verandert al snel van vlak naar heuvelachtig, met her en der grillige rotspartijen. Niet voor niets staat dit gebied bekend als het 'Zwitsers Normandië'. We fietsen over goed geprepareerde fietspaden langs de oevers van de Orne en oude spoortracées. U geniet volop van de schitterende natuur: de meanderende rivier door diepe valleien, langs rotspartijen en prachtige uitzichten. In de dorpjes Thury-Harcourt en vooral Clécy en onze finishplaats van vandaag: Pont-d’Ouilly, vindt u de typisch Franse sfeer op de marktpleintjes en nodigen uit voor een tussenstop.

Donderdag: Pegasusbrug en Arromanches (circa 50 km)

We starten vandaag op een historische plek: De Pegasusbrug. Deze ophaalbrug aan de monding van de Orne, was van strategisch belang en werd als één van de eerste bevrijd door de geallieerden. Neemt u vooral een kijkje in het naastgelegen Café Gondrée. We fietsen vervolgens richting Ouistreham, vanwaar we de kustweg naar het westen volgen. Hierbij passeren we onder andere de invasiestranden Sword Beach en Juno Beach, maar ook kliffen, verscholen dorpen en prachtige herenhuizen. We finishen vandaag in Arromanches. Hier herinneren de resten van de transporteerbare havens ons aan D-day. Bezoekt u hier vooral ook de indrukwekkende film Arromanches360. Aan het eind van de middag brengt de chauffeur u weer naar het hotel.

Vrijdag: Pays d’Auge/Route de Cidre (circa 62 km)

Wanneer u door het Pays d’Auge fietst, waant u zich in een schilderij. Het lieflijke, glooiende landschap kenmerkt zich door weiden, beekjes en boomgaarden. U fietst door kleine dorpjes, langs kastelen en vakwerkboederijen. Maakt u vooral een stop bij één van deze boerderijen en proef van de heerlijke streekproducten, zoals cider, calvados en camembert. De tocht eindigt in Beuvron-en-Auge, vaak genoemd als het mooiste dorpje van Frankrijk!

Zaterdag: Terugreis

Helaas zit onze fietsreis naar Normandië erop. Met de indrukwekkende bezienswaardigheden en heerlijke Franse dagen in onze bagage rijden we na het ontbijt naar ons verzamelpunt in Nederland waar u gebruik kunt maken van het afscheidsdiner. De servicelijn brengt u terug naar uw opstapplaats.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Crocus

Het hotel is gelegen in de stad Caen en bevindt zich op slechts 500 meter van het Mémorial de Caen. De kamers zijn eenvoudig, maar zeer netjes ingericht. Alle kamers beschikken over een eigen douche en toilet. Het hotel beschikt niet over een lift. Het hotel heeft een aantal kamers op de begane grond.

Frankrijk

Oppervlakte: 551.500 km²
Inwoners: 62.814.233
Hoofdstad: Parijs
Regeringsvorm: Constitutionele republiek met een semi-presidentieel systeem
Religie: Katholicisme
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Frans
Tijdzone: UTC+1, dezelfde tijdzone als Nederland
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Eten en drinken
Wie aan Frankrijk denkt, denkt aan stokbrood en wijn. Maar dit is niet het enige, het land staat bekend om de heerlijke keuken. Eten is voor Fransen het hoogtepunt van de dag. Een uitgebreid ontbijt met croissantjes, stokbrood en pain au chocolat is heel gewoon. In de gerechten worden vooral producten verwerkt als kaas, aardappelen, eend en ander gevogelte. Wijn is dus ook iets typisch Frans. Frankrijk en Italië produceren samen de meeste wijn.

Flora en fauna
In het verleden was het Franse landschap erg bebost. Veel van deze bossen zijn verdwenen, doordat steden steeds groter werden. Toch bestaat Frankrijk nog altijd voor zo’n 25% uit bossen. In het oosten en zuiden van het land zijn bergen, respectievelijk de Alpen en de Pyreneeën. De dierenwereld komt redelijk overeen met die in Nederland. Dieren die in Nederland niet voorkomen, maar in Frankrijk wel, zijn de bruine beren (in de Pyreneeën) en de flamingo’s, die af en toe broeden in het zuidoosten.

Geschiedenis
Zo’n 15.000 jaar geleden woonden er al mensen in het huidige Frankrijk. Dit wordt bewezen door vondsten uit opgravingen. Frankrijk heeft dus al een zeer lange geschiedenis. Het huidige Frankrijk, destijds heette het Gallië, werd veroverd door de Romeinen in 121 v. Chr. Ongeveer 70 jaar later raakte het Romeinse Rijk in verval. De Fransen grepen hun kans en veroverden het gebied. In 1789 maakte de Franse Revolutie een eind aan de monarchie, Frankrijk werd een republiek. Napoleon kwam aan de macht en het land werd weer opgebouwd. Ook in Europa kreeg Napoleon steeds meer macht. Hieraan kwam een eind met de Slag van Waterloo, de beroemde nederlaag van Napoleon. Een korte tijd werd het land een monarchie, maar in 1871 werd Frankrijk weer een republiek.

Prijsniveau
De prijzen in Frankrijk zijn over het algemeen vergelijkbaar met die in Nederland. Levensmiddelen (zowel eten als drinken) kunnen iets duurder zijn.

Leuke feitjes:
 • Frankrijk behoort tot de dunst bevolkte landen van Europa. Het land bestaat voor zo’n 80% uit landelijk gebied. De meeste mensen, zo’n driekwart van de bevolking, wonen in de steden.
 • Fransen zijn dol op slakken. Er worden jaarlijks in Frankrijk zo’n 500 miljoen slakken gegeten.
 • Is het u ooit opgevallen dat Frankrijk de vorm van een zeshoek heeft. Daarom is de bijnaam van Frankrijk ook wel “l’hexagone”, wat zeshoek in de Franse taal betekend.  

Opties

Transport eigen fiets (opstappen in Zeeland) € 25,-
Niets fietst zo fijn als uw eigen fiets! Effeweg.nl beschikt over een speciale touringcar met fietsaanhanger, waardoor u uw eigen fiets mee kunt nemen. Indien u uw eigen fiets mee wilt nemen tijdens de reis dient u op te stappen bij ons verzamelpunt in Zeeland (Noord-Brabant). De kosten voor het transport van uw eigen fiets bedragen € 25,-.
 

Huur elektrische fiets € 115,-
Elektrische damesfiets Batavus of vergelijkbaar A-merk
Voor een beetje extra hulp onderweg!

Eigenschappen
 • Lichtgewicht elektrische fiets
 • Afneembare batterij
 • Handige computer aan het stuur voor aflezen van snelheid, afstand en accu-capaciteit
 • Hoge accu-capaciteit
 • 21 versnellingen
 • Zadel makkelijk verstelbaar met snelsluiter
 • Voorzien van verlichting en een veiligheidslot
 
Huur Hybride fiets Dames € 65,-
Hybride damesfiets Gazelle Fuente of Batavus Siouxs

Eigenschappen
 • Gewicht 18,4 kg
 • 24 Shimano Acera/Alivio versnellingen
 • Remmen V-brakes
 • Onderhoudsarme, lichtlopende en geluidloze naafdynamo.
 • Stand van het stuur en de handvatten eenvoudig handmatig te verstellen.
 • Lage, ruime instap op het damesmodel
 • Zadel makkelijk verstelbaar met snelsluiter
 • Voorzien van verlichting en een veiligheidsslot
 
Huur Hybride fiets Heren € 65,-
Hybride herenfiets Gazelle Fuente of Batavus Siouxs

Eigenschappen
 • Gewicht 18,4 kg
 • 24 Shimano Acera/Alivio versnellingen
 • Remmen V-brakes
 • Onderhoudsarme, lichtlopende en geluidloze naafdynamo
 • Stand van het stuur en de handvatten eenvoudig handmatig te verstellen
 • Zadel makkelijk verstelbaar met snelsluiter
 • Voorzien van verlichting en een veiligheidsslot
 

Tijdens de fietsreizen wordt het dragen van een helm dringend geadviseerd. Er zijn genoeg helmen beschikbaar op de locatie.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
18:54:21 | 0,25 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch