Fietsreis 5 dagen Teutoburgerwoud en Hamelen - All inclusive

vanaf € 499,-
Excl. € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen.
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in Parkhotel Nieheim o.b.v. All inclusive
 • Inclusief consumpties dagelijks van 17.00 - 23.00 uur
 • Nederlandse fietsbegeleider tijdens gehele reis
 • Prachtige fietsroutes
 • Mogelijkheid tot huren (elektrische) fiets
 • Gezellig avondprogramma
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Maandag: Heenreis en rondje Nieheim (circa 30 km)

Vanuit ons verzamelpunt rijden we naar ons hotel in Nieheim, waar de lunch voor u klaar staat.
In de middag kunt kennis maken met Nieheim en de omgeving. We fietsen door een licht glooiend gebied van weilanden, bossen en boerenhoeven. In Marienmünster loont een tussenstop bij de abdij. De fietsroute begint en eindigt bij het kaasmuseum, niet ver van ons hotel. Dit museum laat zien waarom kaas een speciale plek inneemt in Nieheim.
 

Dinsdag: Emmer-Radweg: Van Nieheim naar Hämelschenburg (ca. 48 km)

Vanuit het hotel fietsen we in noordelijke richting naar Steinheim. Vanaf hier volgen we de Emmer-radweg, een prachtige route langs het riviertje de Emmer. Een afwisselende tocht door prachtige natuur, sfeervolle dorpen en bijzondere bouwwerken. Zo passeren we vervolgen we de het barokkasteel en tuinen Schieder, de Schiedersee en Bad Pyrmont, één van de bekendste Duitse kuuroorden. De tocht eindigt bij het indrukwekkende kasteel Hämelschenburg, toonbeeld van de Weserrenaissance. Hier staat de chauffeur op u te wachten en rijden we terug naar ons hotel

Woensdag: Weser-radweg: Bad Karlshafen - Polle (ca. 50 km)

Vandaag rijden we onze eerste etappe over de beroemde fietsroute langs de Weser. Deze rivier ontspringt in het middelgebergte van het Weserbergerland en mondt ten noorden van Bremen uit in de Noordzee. Deze nagenoeg vlakke en verkeersluwe fietsroute is geliefd vanwege de schitterende natuur door het land van sagen en legenden, middeleeuwse vakwerkstadjes en interessante bezienswaardigheden en bouwwerken uit de tijd van de Weser-renaissance. Wij beginnen in het prachtige barokstadje Bad Karlshafen en fietsten langs het schilderachtige Beverungen, Schloss Fürstenberg naar Höxter, met haar immense abdij Kloster Corvey. Een pauze meer dan waard! Via de ‘stad van de Geuren’ Bevern rijden we naar Polle, waar de chauffeur op u wacht.

 

Donderdag: Weser-radweg: Polle - Hamelen (ca. 50 km)

"Kunt u ons de weg naar Hamelen vertellen, meneer?" Wie kan deze niet meezingen? De rivier de Weser weet het in ieder geval wel. We vervolgen vandaag dan ook onze tocht over de Weser-radweg. Vanuit Polle, waar we gisteren geëindigd zijn, pakken we de route weer op. Maakt u vooral een tussenstop in het historische stadje Bodenwerder, dat vooral bekendheid geniet als geboorteplaats van Baron von Münchhausen, ook wel de leugenbaron genoemd, vanwege de sterke verhalen die hij vertelde. Door het hele stadje vindt u beelden die naar zijn avonturen verwijzen. Ook is een museum aan hem gewijd. De Weser-radweg brengt ons, zoals gezegd, naar de Rattenvangerstad Hamelen. Brengt u vooral een bezoek aan het museum Hamelen of de Bungelosenstrasse, de straat waar de rattenvanger de kinderen door heen lokte. Daarnaast is Hamelen een bijzonder sfeervol en gezellig vakwerkstadje. Vanuit Hamelen rijden we terug naar het hotel.

Vrijdag: Externsteine (ca. 20 km) en terugreis

Helaas onze laatste dag vandaag. Maar vanwege de korte afstand naar Nederland, kan ook vandaag een stukje gefietst worden. Vanuit het hotel gaan we op de fiets naar het meest bijzondere natuurfenomeen in het Teutoburgerwoud: de Externsteine. Deze indrukwekkende rij van 13 rotsen, die 20 tot 38 meter hoog boven de bergrug uitsteken, doemt abrupt op uit het landschap. Hier laden we de fietsen in de aanhanger en rijden we terug naar Nederland. Op ons verzamelpunt krijgt u de gelegenheid iets te eten, alvorens u huiswaarts keert.

 
 

Landkaart: Fietsreis 5 dagen Teutoburgerwoud en Hamelen - All inclusive

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Parkhotel Nieheim, Nieheim

Het Parkhotel Nieheim bevindt zich in het zuidelijke gedeelte van het Teutoburgerwoud, in het plaatsje Nieheim. Het hotel beschikt over een receptie, restaurants, bar en overdekt zwembad. Alle kamers beschikken over een televisie, telefoon, een bureau, zithoek en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel en er wordt een uitgebreid avondprogramma aangeboden. U verblijft op basis van all-inclusive in dit hotel.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Opties

Transport eigen fiets (opstappen in Zeeland) € 25,-
Niets fietst zo fijn als uw eigen fiets! Effeweg.nl beschikt over een speciale touringcar met fietsaanhanger, waardoor u uw eigen fiets mee kunt nemen. Indien u uw eigen fiets mee wilt nemen tijdens de reis dient u op te stappen bij ons verzamelpunt in Zeeland (Noord-Brabant). De kosten voor het transport van uw eigen fiets bedragen € 25,-.
 

Huur elektrische fiets
Elektrische damesfiets Batavus of vergelijkbaar A-merk
Voor een beetje extra hulp onderweg!

Eigenschappen
 • Lichtgewicht elektrische fiets
 • Afneembare batterij
 • Handige computer aan het stuur voor aflezen van snelheid, afstand en accu-capaciteit
 • Hoge accu-capaciteit
 • 21 versnellingen
 • Zadel makkelijk verstelbaar met snelsluiter
 • Voorzien van verlichting en een veiligheidslot
 
Huur Hybride fiets Dames
Hybride damesfiets Gazelle Fuente of Batavus Siouxs

Eigenschappen
 • Gewicht 18,4 kg
 • 24 Shimano Acera/Alivio versnellingen
 • Remmen V-brakes
 • Onderhoudsarme, lichtlopende en geluidloze naafdynamo.
 • Stand van het stuur en de handvatten eenvoudig handmatig te verstellen.
 • Lage, ruime instap op het damesmodel
 • Zadel makkelijk verstelbaar met snelsluiter
 • Voorzien van verlichting en een veiligheidsslot
 
Huur Hybride fiets Heren
Hybride herenfiets Gazelle Fuente of Batavus Siouxs

Eigenschappen
 • Gewicht 18,4 kg
 • 24 Shimano Acera/Alivio versnellingen
 • Remmen V-brakes
 • Onderhoudsarme, lichtlopende en geluidloze naafdynamo
 • Stand van het stuur en de handvatten eenvoudig handmatig te verstellen
 • Zadel makkelijk verstelbaar met snelsluiter
 • Voorzien van verlichting en een veiligheidsslot
 

Tijdens de fietsreizen wordt het dragen van een helm dringend geadviseerd. Er zijn genoeg helmen beschikbaar op de locatie.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 30060880
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
18:14:13 | 0,23 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch