telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Fietsreis 5 dagen Romantische Strasse

vanaf € 379,-
8,5 Zeer goed!
20 beoordelingen
Prachtige reis geheel naar omschreven! Reis- en fietsprogramma was erg prettig.
Lees alle ervaringen
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Gezellig familiehotel!
 • Halfpension (ontbijt en diner)
 • Nederlandse fietsbegeleider tijdens gehele reis
 • Fietsroutes over de oudste en meest bekende toeristische route van Duitsland
 • Mogelijkheid tot huren (elektrische) fiets
LET OP: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Maandag: Miltenburg en Wertheim

Vanaf ons verzamelpunt rijden we naar Miltenburg, een schitterend stadje aan de Main. Vanaf hier volgen we de oevers van de Main tot aan het mooie Wertheim, waar de Tauber in de Main uitmondt. Onderweg wordt u getrakteerd op prachtige uitzichten. Vervolgens rijden we door naar ons hotel in Herrieden, waar u wordt ontvangen met een welkomstdrankje. Nadat u de koffers in uw kamer hebt gezet, staat een heerlijk diner voor u klaar in het restaurant.

Dinsdag: Dinkelsbühl en Rothenburg ob der Tauber (circa 50 km)

We volgen vandaag de Romantische Strasse van Dinkelsbühl naar Rothenburg ob der Tauber. Met de touringcar rijden we naar het startpunt in Dinkelsbühl, ook wel het 'Kulturdenkmal an der Romantische Strasse' genoemd. Dinkelsbühl staat bekend als de historische stad met de 16 torens. We starten de fietsdag over de Romantische Strasse met een relatief vlakke route tot de omgeving van Schillingsfürst. Met een paar pittige klimmen en dalen voert dan de route naar de eindbestemming in Rothenburg. Ziet u dit niet zitten, dan neemt u het laatste stuk plaats in de touringcar. De middeleeuwse vestingstad Rothenburg op de Tauber is een echte publiekstrekker aan de romantische strasse. Een wandeling door de smalle straatjes en stegen, tussen torens en stadmsuren met prachtige vakwerkhuizen is een leuke afsluiting van deze fietsdag. Per touringcar rijden we vervolgens terug naar het hotel.

Woensdag: Main Radweg naar Würzburg (circa 36 km)

De Main Radweg staat bekend om de gevarieerde fietsroutes, goed bewegwijzerd en goed begaanbaar voor elk niveau. U fietst door het mooie wijnlandschap met romantische wijndorpen, barokke kastelen, middeleeuwse steden, oude kerken en kloosters. Vergeet niet onderweg een pauze in te lassen, dat is wat de Main-Radweg zo aantrekkelijk maakt: de wijnen, de vele soorten bier en heerlijke gerechten waar je van kunt genieten. We eindigen in de stad Würzburg, de stad waar de Romantische Strasse begint. Würzburg staat bekend als een barokstad met een mediterrane uitstraling en de typische gezelligheid van Franken. De twee hoge torens van de domkerk St. Kilian wijzen al van verre de weg naar de stad. De vesting Mariënberg kijkt hoog uit over de Main. De chauffeur neemt u weer meer terug naar het hotel. Tijdens het diner nog even napraten over deze prachtige dag!

Donderdag: Dal van de Tauber (circa 50 km)

Ten oosten van Rothenburg starten we in het mooie stadje Weikersheim. Het renaissanceslot is naar voorbeeld van paleis van Versailles gebouwd. Langs de goed bewaard gebleven verdedigingstorens in Röttingen rijden we naar stadje Creglingen. De Herrgottskirche net buiten het centrum heeft een Maria-altaar uit 1505 van maar liefst 9 meter hoog. We eindigen ook vandaag weer in Rothenburg ob der Tauber. Tip: Bezoek het unieke kerstdorp van Käthe Wohlfahrt in het hart van het oude centrum, het gehele jaar geopend! Of neem een kijkje in het Handwerkerhaus, waar het alledaagse leven van de handwerkslieden van Rothenburg wordt getoond. Of geniet in een van de vele restaurants van de Duitse Kuchen. Tauberbrücke is een dubbele brug met twee opeenvolgende rijen bogen en is gebouwd rond circa 1330. Het was een onderdeel van een handelsroute van Würzburg naar Augsburg.

Vrijdag: Terugreis

Na het ontbijt is het alweer tijd om te vertrekken. In Nederland aangekomen krijgt u de gelegenheid om iets te eten alvorens u met de servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Bergwirt 3*

Centraal in het Frankenland ligt Hotel & Landgasthof Bergwirt. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met douche, toilet en föhn, in de kamer vindt u verder een telefoon, televisie, bureautje. Het hotel heeft een gezellig restaurant, bar, twee kegelbanen en een uitgebreid sauna landschaft. Het hotel bestaat uit twee gebouwen welke onderling met elkaar zijn verbonden. Slechts één van beide gebouwen heeft een lift. Wifi is gratis en beschikbaar in de openbare ruimten en op de kamers.

De actuele coronamaatregelen zullen vermeld worden in uw reispapieren.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Opstapplaatsen

Effeweg.nl heeft meer dan 60 opstapplaatsen door heel Nederland. Vanaf uw opstapplaats wordt u per touringcar naar ons verzamelpunt gebracht.

Voor deze reis is het verzamelpunt Nieuw-Dijk (Didam):
Restaurant Juffrouw Tok | Tolweg 9 | 6942 HX Didam

Klik hier voor een overzicht van alle opstapplaatsen voor deze reis

Tijdens het maken van de boeking kunt u een keuze maken uit de opstapplaatsen welke op uw vertrekdatum van toepassing zijn. De definitieve opstaptijd die bij de gekozen opstapplaats hoort ontvangt u in uw reisbescheiden, welke u circa een week voor vertrek ontvangt. Wij adviseren u een kwartier voor de opstaptijd aanwezig te zijn.

Fietsreis 5 dagen Romantische Strasse

20 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
20 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,4
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,6
 • Vervoer per touringcar 8,8
 • Chauffeur 8,7
 • Reisprogramma 8,2
 • Accommodatie 8,2
 • Contact met Effeweg.nl 8,7
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
10:14:18 | 0,55 | effeweg | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch