telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 18:00 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Fietsreis 5 dagen Ostfriesland, Ems en Papenburg

  • Halfpension (ontbijt en diner)
  • Nederlandse fietsbegeleider tijdens gehele reis
  • Prachtige fietsroutes
  • Mogelijkheid tot huren (elektrische) fiets
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Dag 1 Heenreis

Vanaf het verzamelpunt rijden we naar onze Oosterburen. We maken een tussenstop in Papenburg, de oudste en langste veenkolonie van Duitsland. Winkelen in Papenburg is in alle drie stadsdelen een bijzondere belevenis: hier liggen midden in de voetgangerszone schepen voor anker en vindt u vele leuke winkels. De Papenburger Hauptkanal behoort daarbij zonder twijfel tot de mooiste.

Dag 2 Bourtange

Langs de Nederlands-Duitse grens loopt een leuke fietsroute door ongerepte veengebieden en idyllische plaatsen. U fietst vandaag een deel van deze Smokkelroute of United Countries Tour door het Emsland en Groningen. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het vestingdorp Bourtange. In Bourtange vindt u een reconstructie van de oorspronkelijke vesting van 1742. Wandel over de ophaalbrug het vestingdorp in en stap het verleden binnen. Bezoek de oude barakken, de kapiteinswoning en de synagoge. Aan het Marktplein en in de omliggende straatjes vindt u de gezellige winkeltjes, een kaarsenmakerij en de twee restaurants van de vesting.

Dag 3 Eiland Nordeney

Met de touringcar rijden we vanmorgen naar Norddeich aan de kust. Hier stapt u aan boord van de veerpont, welke u in een klein uur naar de overkant brengt. De fietsen gaan mee aan boord. Norderney is een eiland van contrasten. Cultuur in het westen, ongerepte natuur in het oosten en eindeloze stranden. Niet voor niets is het eiland door de UNESCO aangewezen als wereldnatuurerfgoed. Norderney is na Borkum het grootste Oost-Friese eiland. De planten- en dierenwereld zijn indrukwekkend en het eiland is door het spel van de getijden telkens weer anders. De stranden met hun fijne zand en een lengte van in totaal 14 kilometer geven je een echt Noordzeegevoel. Het ruime aanbod van goede fiets- en wandelpaden leiden u angs de kwelders en het wad door prachtige duinlandschappen.

De dagtocht Nordeney dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 4 Wiesmoor-Bad Zwischenahn

Met vlakke, landschappelijk aantrekkelijke routes is Bad Zwischenahn een echt fiets-eldorado. Het fietspadennetwerk beschikt over maar liefst 380 kilometer bewegwijzerde wandelpaden voor fietsers en voetgangers. Deze fietsroute mag niet ontbreken tijdens deze reis naar Ostfriesland. Geniet u van de beroemde lekkernij: Smoortaal - vers gevangen gerookte aal in "Ammerländer Art".

Dag 5 Meyer Werft

Na het ontbijt zetten we de koffers in de touringcar. U kunt zelf echter op de fiets naar Meyer Werft in Papenburg. Een bezoek aan deze scheepswerf is absoluut indrukwekkend en een leuke eindbestemming van deze fietsreis. In het bezoekerscentrum krijgt u een goed inzicht in het werk op de werf vroeger en nu. Aan de hand van tentoonstellingsstukken, films en compleet ingerichte hutten wordt de wereld van de cruiseschepen gepresenteerd. Aansluitend rijden we naar het verzamelpunt in Nederland, waar u gebruik kunt maken van het afscheidsdiner. Via de servicelijnen wordt u vervolgens naar uw opstapplaats gebracht.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
  • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
  • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Hotel

Hotel Vosse-Schepers 3*

Familiehotel en Gasthof Vosse-Schepers ligt in het rustige dorpje Rhede vlakbij de Nederlandse grens. In de directe omgeving van het hotel vindt u vele fietspaden en fietsroutes.

Het hotel beschikt over een restaurant en terras. Er is geen lift in het hotel. WiFi is beschikbaar op de kamers en is gratis.

De ruime lichte kamers in het hotel beschikken over een flatscreen-tv, bureau en eigen badkamer met douche, toilet en föhn.

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Heerde
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Leeuwarden*
Heerenveen*
Emmeloord
Lelystad
Harderwijk*
Goes > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Goes*
Roosendaal
Breda
Tilburg
Den Bosch
Oss
Maastricht > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Maastricht*
Sittard*
Roermond
Venlo
Boxmeer
Nijmegen
Weert > Uden
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Weert
Eindhoven
Helmond
Veghel
Uden
Delft > Bodegraven
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Delft
Den Haag
Leiden
Alphen aan den Rijn
Bodegraven
Vlaardingen > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Vlaardingen
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Gorinchem
Tiel
Arnhem
Enschede > Doetinchem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Doetinchem
Alkmaar > Veenendaal
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Alkmaar*
Beverwijk*
Haarlem
Utrecht
Veenendaal
Hoorn > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Hoorn*
Purmerend*
Zaandam
Amsterdam Zuid
Almere
Hilversum
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Nieuw-Dijk / Didam
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
07:30:22 | 0,68 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch