telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Fietsreis 5 dagen Noord-Duitsland - Light All inclusive

 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in Landhotel Zur Linde 3* Superior
 • Verblijf o.b.v. Light All inclusive
 • Gratis drankjes van 18.00 - 23.00 uur
 • Nederlandse fietsbegeleider tijdens gehele reis
 • Fietsen langs de Weser en de Aller
 • Mogelijkheid tot huren (elektrische) fiets
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Maandag: Heenreis en Weser-Fernradweg (circa 25 km)

Vanaf het verzamelpunt rijden we naar Noord-Duitsland, waar we aan het begin van de middag zullen arriveren bij Schloss Etelsen, even ten oosten van Bremen. Dit prachtige 19e-eeuwse renaissance-kasteel, met bijbehorend Schlosspark vormt de perfecte startlocatie van deze fietsweek. Vanuit Etelsen fietst u een stukje van de Weser-Fernradweg langs het Schleussenkanal naar Verden. Een stop in Daverden bij de romaanse St. Sigismundkerk is een aanrader! Domstad Verden heeft een historisch centrum, waarvan de geschiedenis wordt weergegeven in het Domherrenhaus. Even buiten Verden, tussen de Weser en de Aller, bevindt zich het hotel Zur Linde, waar u deze week zult verblijven.

Dinsdag: Weser Radweg (circa 30-50 km)

Vanuit het hotel fietsen we vandaag een deel van de populaire Weser Radweg. Met de Weser als ‘navigator’ fietsen we door het alsmaar wisselende rivierlandschap richting Hoya. Bijzonder onderweg is de stuw en waterkrachtcentrale bij Döverden. Bij Hoya steken we de Weser over, dit is meteen een leuke plaats voor een tussenstop. Blikvanger is het slot Hoya, aan de oevers van de Weser, en het naastgelegen park. Langs de westoevers fietsen we weer richting het hotel. Een route door mooie landschappen met kerken en windmolens. In Blender is een bezoek aan de kerk met het Furtwängler Orgel en de windmolen uit 1872 een bezoekje waard.

Woensdag: Aller-Heide Radweg (circa 60 km)

Het natuurgebied de Verdense duinen, even ten oosten van Verden, vormen één van de uitlopers van de Lüneburger Heide. Het vormt het decor vandaag voor een prachtige, afwisselende tocht door schitterende natuur. Onderweg naar Kirchlinteln wordt u ‘vergezeld’ door zwartbonte koeien, Hannover paarden en schilderachtige dorpjes. Een tussenstop aan de oevers van de Brammer See is een aanrader! Voorbij Kirchlinteln beginnen de uitgestrekte heidegebieden met de Hügelgräber en Wacholderheide. Aansluitend fietst u door het Verdense Moor, veengebied waar vroeger turf werd gestoken. Via paardehoeves en bosgebied komt u in Lehringen en even verderop in de idyllische plaats Armsen met haar 17 bronnen, prachtige eiken en landelijke tuinen. Via Luttum en Eitze met de watermolen fietst u weer richting de Aller naar Verden.

Donderdag: Aller Radweg (circa 55 km)

Vandaag fietsen we door het Allertal tussen Verden en Rethem. Het moeraslandschap rondom de Aller, waar u doorheen fietst, wordt afgewisseld met weiden. In het voorjaar en de zomer heeft u grote kans de ooievaars te spotten. De route kan worden ingekort door de overtocht te maken met het historische veerpontje tussen Otersen en Westen. Bij Hülsen komt u langs de schapenstallen, welke uit de 18e-eeuw stammen. Even voor Rethem kunt u afbuigen naar het Londypark met de oude Bockwindmolen. Bij Rethem steken we de Aller over en fietsen we weer richting Verden. Neemt u, aan deze kant van de Aller, vooral ook een kijkje in de oude kerken van Kirchwahlingen en Witlohe.

Vrijdag: Thedinghausen en terugreis

Helaas, onze laatste dag van deze fietsreis. Nadat u uw bagage in de touringcar heeft geladen, kunt u de eerste 25 km van de terugreis in stijl afleggen: vanaf het hotel volgt u de Weser stroomafwaarts. Een mooie, afwisselende route! De tocht eindigt in Thedinghausen, bij Schloss Erbhof. Dit middeleeuwse herenhuis, gebouwd in opdracht van de Aartsbisschop van Bremen, is het toonbeeld van de Weserrenaissance. Vanuit Thedinghausen vertrekken we aan het begin van de middag weer naar Nederland. Bij de verzamelplaats in Nederland krijgt u eerst nog de gelegenheid om iets te eten, alvorens u weer met onze servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Landhotel Zur Linde 3* Superior

Landhotel Zur Linde heeft een prachtige landelijke uitstraling en ligt aan de rand van de oude binnenstad van Verden en de Lüneburger Heide. Het hotel is ideaal gelegen ten opzichte van Bremen en Hamburg. Het hotel beschikt over een restaurant en bar. Er is geen lift in het hotel. De meeste kamers bevinden zich op de begane grond. Daarnaast zijn er nog enkele kamers op de eerste etage. Wifi is beschikbaar in openbare ruimtes en op de kamers en is gratis. De kamers in het hotel beschikken over een sateliet-tv en eigen badkamer met douche en toilet.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad: Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Opties

Transport eigen fiets (opstappen in Zeeland) € 25,-
Niets fietst zo fijn als uw eigen fiets! Effeweg.nl beschikt over een speciale touringcar met fietsaanhanger, waardoor u uw eigen fiets mee kunt nemen. Indien u uw eigen fiets mee wilt nemen tijdens de reis dient u op te stappen bij ons verzamelpunt in Zeeland (Noord-Brabant). De kosten voor het transport van uw eigen fiets bedragen € 25,-.
 

Huur elektrische fiets € 95,-
Elektrische damesfiets Batavus of vergelijkbaar A-merk
Voor een beetje extra hulp onderweg!

Eigenschappen
 • Lichtgewicht elektrische fiets
 • Afneembare batterij
 • Handige computer aan het stuur voor aflezen van snelheid, afstand en accu-capaciteit
 • Hoge accu-capaciteit
 • 21 versnellingen
 • Zadel makkelijk verstelbaar met snelsluiter
 • Voorzien van verlichting en een veiligheidslot
 
Huur Hybride fiets Dames € 55,-
Hybride damesfiets Gazelle Fuente of Batavus Siouxs

Eigenschappen
 • Gewicht 18,4 kg
 • 24 Shimano Acera/Alivio versnellingen
 • Remmen V-brakes
 • Onderhoudsarme, lichtlopende en geluidloze naafdynamo.
 • Stand van het stuur en de handvatten eenvoudig handmatig te verstellen.
 • Lage, ruime instap op het damesmodel
 • Zadel makkelijk verstelbaar met snelsluiter
 • Voorzien van verlichting en een veiligheidsslot
 
Huur Hybride fiets Heren € 55,-
Hybride herenfiets Gazelle Fuente of Batavus Siouxs

Eigenschappen
 • Gewicht 18,4 kg
 • 24 Shimano Acera/Alivio versnellingen
 • Remmen V-brakes
 • Onderhoudsarme, lichtlopende en geluidloze naafdynamo
 • Stand van het stuur en de handvatten eenvoudig handmatig te verstellen
 • Zadel makkelijk verstelbaar met snelsluiter
 • Voorzien van verlichting en een veiligheidsslot
 

Tijdens de fietsreizen wordt het dragen van een helm dringend geadviseerd. Er zijn genoeg helmen beschikbaar op de locatie.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
17:39:59 | 0,29 | effeweg | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch