telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 08:30 - 18:00 uur zaterdag : 08:30 - 16:30 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Fietsreis 5 dagen Belgisch Limburg - All inclusive

vanaf € 349,-
 • All inclusive
 • Nederlandse fietsbegeleider tijdens gehele reis
 • Prachtige fietsroutes
 • Mogelijkheid tot huren (elektrische) fiets
 • Gezellig avondprogramma
 • Consumpties, dagelijks tussen 17.00 - 24.00 uur
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
*Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Dag 1 Heenreis en Maastricht (ca. 20 km)

Vanaf de verzamelplaats rijden we naar het hotel in Lanaken, net over de grens bij Maastricht. Nadat u heeft kunnen genieten van de lunch, keren we in de middag toch nog even terug naar Nederland. Maastricht ligt op slechts 10 km en bereikt u vanuit Lanaken gemakkelijk per fiets! De stad staat bekend om haar Bourgondische sfeer en kent vele mooie plekjes in de binnenstad zoals het Onze Lieve Vrouweplein, de stadswallen, de parken, het Jekerkwartier en de monumentale kerken St. Jan en de basiliek van St. Servaas. Bij mooi weer zult u vast neerstrijken op één van de terrassen rondom het beroemde Vrijthof.

Dag 2 Nationaal Park De Hoge Kempen (ca. 45 km)

Door de komst van de mijnen moest de Limburgse heide wijken voor woonwijken en bossen. Het hout was nu eenmaal nodig om de mijngangen te onderstutten. Deze fietstocht toont u de decors van voor én na de mijnen. Met het oude kolenspoor en de Zuid-Willemsvaart als pittoreske metgezellen op uw tocht. Maak een stop bij het Kruinenpad, een 10 meter hoog en 181 meter lang wandelpad tussen de kruinen van de bomen. Ook komt u langs de Tuinwijk Eisden, met onder andere een kasteel, mijnkathedraal en kleurrijk park is dit één van de meest gevarieerde wijken. De fietstocht van vandaag start en eindigt bij het hotel.

Dag 3 Haspengouw (ca. 42 km)

Deze fietstocht start en eindigt in Alken, ca. 30 km van het hotel, en brengt u naar de fruitregio van Belgisch Limburg. Een overwegend vlakke fietsroute met matige klimmetjes. U fietst langs boomgaarden, een fruitbedrijf, de basiliek van Kortenbos, de gerestaureerde commanderij van Ordingen en een provinciaal domein vol ontspanningsmogelijkheden. U passeert onder andere kasteelhoeve de Kerckhem en een uitzichtpunt in Alken vanwaar u een weids uitzicht heeft over de Haspengouwse akkers en boomgaarden.

Dag 4 Mijnenroute (ca.48 km)

Vanuit Genk, ca. 25 km van het hotel, fietsen we dé mijnroute. Met de ontdekking van steenkool groeide Genk uit van een slapende gemeente tot een industriestad. De overgebleven beschermde mijngebouwen kregen een nieuwe culturele en toeristische bestemming. U ontdekt het verrassende hedendaags mijnverleden en doorkruist unieke natuurgebieden. Ervaar het contrast tussen het Domein Bokrijk, met zijn Openluchtmuseum en vijvers waar prachtig gewandeld kan worden en de oude steenkoolmijn C-mine in Genk, tegenwoordig een broedplaats van creativiteit.

Dag 5 Langs de Maas (ca. 33 km) en terugreis

Helaas onze laatste dag vandaag. De afstand naar ons verzamelpunt is kort, waardoor we ook vandaag nog volop kunnen fietsen! We fietsen langs de oevers van de Maas en passeren onderweg veel bezienswaardigheden, zoals het standbeeld van de gebroeders Van Eyck in Maaseik en het wijndomein Aldeneyck. In de middag steken we de grens over en eindigen we de tocht in het witte stadje Thorn. Geniet van een drankje op een terras, voordat we aan het eind van de middag terug zullen keren naar ons verzamelpunt. Voordat u met onze servicelijn of eigen vervoer huiswaarts keert heeft u de gelegenheid om op het verzamelpunt iets te eten.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Geschiedenis
Theoretisch gezien bestaat Duitsland nog niet zo lang. Het huidige Duitsland was tot 1862 een gebied met veel kleine koninkrijken. Vanaf 1862 vormden deze kleine koninkrijken één land, Duitsland, en begon het Europa te beheersen. Uiteindelijk leidden allerlei conflicten, eind 19e en begin 20e eeuw, tot de Eerste Wereldoorlog. Na deze oorlog was Duitsland belast met enorme schadevergoedingen. Hitler speelde hierop in met mooie praatjes en beloftes, waardoor hij aan de macht kwam. In 1939 viel het Duitse leger Polen binnen, het begin van de Tweede Wereldoorlog. Toen de Duierikanen. Dwars door Berlijn liep het IJzeren Gordijn, de scheiding tussen de twee delen. Hier stond ook de Berlijnse Muur. In 1989 viel te muur en was Duitsland weer één geheel: Bondsrepubliek Duitsland.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.

Hotel

Eurotel Lanaken

Eurotel Lanaken ligt aan de rand van Lanaken, gelegen nabij de grens en op nog geen 10 km van het centrum van Maastricht. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, zwembad en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van tv met Nederlandse zender en eigen badkamer met douche en toilet. Alle kamers zijn bereikbaar per lift.

Opstapplaatsen en vertrektijden

Genoemde tijden zijn richttijden en kunnen wijzigen. Wanneer u een reis heeft geboekt krijgt u ongeveer een week voor vertrek de definitieve reisbescheiden. Hierin staat de definitieve opstaptijd.

Groningen > Apeldoorn
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Groningen
Assen
Hoogeveen
Meppel
Nieuwleusen
Zwolle
Heerde
Apeldoorn
Leeuwarden > Harderwijk
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Leeuwarden*
Heerenveen*
Emmeloord*
Lelystad*
Harderwijk*
Goes > Oss
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Goes*
Roosendaal
Breda
Tilburg
Den Bosch
Oss
Maastricht > Nijmegen
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Maastricht*
Sittard*
Roermond
Venlo
Boxmeer
Nijmegen
Weert > Uden
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Weert
Eindhoven
Helmond
Veghel
Uden
Delft > Bodegraven
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Delft
Den Haag
Leiden
Alphen aan den Rijn
Bodegraven
Vlaardingen > Arnhem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Vlaardingen
Rotterdam Capelse Brug
Dordrecht
Gorinchem
Tiel
Arnhem
Enschede > Doetinchem
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Enschede
Hengelo
Almelo
Deventer
Zutphen
Doetinchem*
Alkmaar > Veenendaal
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Alkmaar*
Beverwijk*
Haarlem
Utrecht
Veenendaal
Hoorn > Ede
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Hoorn*
Purmerend*
Zaandam*
Amsterdam
Almere
Hilversum
Amersfoort
Ede
Verzamelpunt
Opstaplocatie Opstaptijd
Route A
Nieuw-Dijk / Didam

Opties

Transport eigen fiets (opstappen in Nieuw-Dijk) - €15,00
Niets fietst zo fijn als uw eigen fiets! Effeweg beschikt over een speciale touringcar met fietsaanhanger, waardoor u uw eigen fiets mee kunt nemen. Indien u uw eigen fiets mee wilt nemen tijdens de reis dient u op te stappen bij ons verzamelpunt in Nieuw-Dijk / Didam. De kosten voor het transport van uw eigen fiets bedragen €15.
 

Huur elektrische fiets - €75,00
Elektrische damesfiets Batavus of vergelijkbaar A-merk
Voor een beetje extra hulp onderweg!

Eigenschappen:
• Lichtgewicht elektrische fiets
• Afneembare batterij
• Handige computer aan het stuur voor aflezen van snelheid, afstand en accu-capaciteit
• Hoge accu-capaciteit
• 21 versnellingen
• Zadel makkelijk verstelbaar met snelsluiter
• Voorzien van verlichting en een veiligheidslot
 
Huur Hybride fiets Dames - €45,00
Hybride damesfiets Gazelle Fuente of Batavus Siouxs

Eigenschappen:
• Gewicht 18,4 kg
• 24 Shimano Acera/Alivio versnellingen
• Remmen V-brakes
• Onderhoudsarme, lichtlopende en geluidloze naafdynamo.
• Stand van het stuur en de handvatten eenvoudig handmatig te verstellen.
• Lage, ruime instap op het damesmodel
• Zadel makkelijk verstelbaar met snelsluiter
• Voorzien van verlichting en een veiligheidsslot
 
 
Huur Hybride fiets Heren - €45,00
Hybride herenfiets Gazelle Fuente of Batavus Siouxs

Eigenschappen:
• Gewicht 18,4 kg
• 24 Shimano Acera/Alivio versnellingen
• Remmen V-brakes
• Onderhoudsarme, lichtlopende en geluidloze
naafdynamo.
• Stand van het stuur en de handvatten
eenvoudig handmatig te verstellen.
• Zadel makkelijk verstelbaar met snelsluiter
• Voorzien van verlichting en een veiligheidsslot
 
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
09:38:03 | 0,49 | effeweg | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch