telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
ma. t/m vr : 09:00 - 17:30 uur zaterdag : 10:00 - 16:00 uur
Naar 'mijn reis' omgeving

Excursiereis 8 dagen Zwarte Woud en Vogezen - Light All inclusive

vanaf € 539,-
 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • Verblijf in Gasthof Bären
 • Light All inclusive (ontbijt, diner en gratis consumpties tussen 17.00 - 23.00 uur)
 • Gevarieerd avondprogramma
 • Ontdekkingstocht Zwarte Woud
 • Bezoek Freiburg
 • Dagtocht Vogezen: Wijnroute en Colmar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • Boek veilig en vertrouwd online Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Boek nu, betaal later Wel zo fijn. Betalen wanneer het u uitkomt, zonder bijkomende kosten.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen

Zaterdag: Heenreis

Vanaf onze verzamelplaats rijden we rechtstreeks naar ons hotel in Winden im Elztal waar we aan het eind van de middag arriveren. Hier zal een diner voor u klaar staan. Het hotel biedt u dagelijks een gezellig avondprogramma. Na het diner kunt u een heerlijke avondwandeling maken met een gids door Winden im Elztal. Bij terugkomst in het hotel wordt u getrakteerd op een lekkere schnapps.

Zondag: Ontdekkingstocht door het Zwarte Woud

Vandaag maken we een ontdekkingstocht door het Zwarte Woud. Onderweg kunt u genieten van prachtige uitzichten. We rijden naar Schonachbach voor een bezoek aan ’s werelds grootste koekoeksklok. Deze indrukwekkende klok is zo groot als een woonhuis! We vervolgen onze tocht naar Triberg waar u de grootste watervallen van Duitsland kunt bezichtigen. Tevens kunt u een bezoek brengen aan het Schwarzwald Museum in Triberg. Vervolgens rijden we via een mooie route naar Donaueschingen, bekend om zijn prachtige Jugendstilhuizen. Bij terugkomst in het hotel wacht u weer een goed verzorgd diner. Na het diner organiseert het hotel een filmavond over de geschiedenis van de regio.

Maandag: Vrije dag of Straatsburg

Vandaag kunt u de dag zelf indelen of mee gaan met een mooie tocht naar Straatsburg (bij te boeken optie). Zodra we de Rijn en de grens met Frankrijk oversteken rijden we de stad Straatsburg binnen. Straatsburg is als studentenstad jong en hip, maar ademt tegelijkertijd ook historie. O.l.v. een stadsgids maken we een wandeling door Straatsburg waarbij u de belangrijkste bezienswaardigheden te zien krijgt waaronder het eiland Grand Ile met zijn wirwar aan steegjes en historische panden in typisch Elzasser vakwerkstijl, de wijk Petit France met vele winkeltjes en restaurantjes en de gotische kathedraal Notre Dame. Eenmaal terug in het hotel wordt er na het diner een bingo voor u georganiseerd.

Dinsdag: Hochschwarzwald, St. Blasien en Titisee

Vandaag maken we een tocht naar de schitterende natuur van het Hochschwarzwald. Via Freiburg rijden we een fantastische route naar de Feldberg, met bijna 1.500 meter het hoogste punt van het Zwarte Woud. Geniet onderweg van de prachtige vergezichten, die zo typerend zijn voor deze regio: dichte bossen, diepe dalen, lieflijke dorpen en boerderijen wisselen elkaar hier af. Diep verscholen in het Hochschwarzwald ligt Sankt Blasien. Van verre doemt de enorme abdij van het kleine dorpje op. Geïnspireerd door de St. Pieter in Rome werd deze kloosterkerk in de negende eeuw gebouwd. Na een korte stop om de abdij te bezichtigen, vervolgen we onze route naar de grootste meren van de regio: de Schluchsee en de beroemde Titisee. Geniet van een hapje, drankje of ijsje op één van de vele terrasjes aan het water! We sluiten de dag in stijl af met een Schwarzwälder avond, met o.a. een demonstratie hoe de Kirschtorte wordt gemaakt. Uiteraard kunt u zelf ook genieten van deze lokale lekkernij!

Woensdag: Dagtocht Route des Vins

Vandaag steken we de grens met Frankrijk weer over voor een tocht over één van de mooiste routes van Frankrijk: de Route des Vins, oftewel: de wijnroute. De weg slingert zich door het glooiende gebied, met wijnranken, begroeide hellingen en schilderachtige middeleeuwse stadjes. Na elke bocht ziet u weer een fantastisch uitzicht! We beginnen de route in Obernai en maken een kort uitstapje naar Kasteel Haut-Kœnigsbourg, waar u een bezoek kunt brengen aan het middeleeuwse kasteel. Vanaf de torens heeft u een schitterend uitzicht over de Rijnvallei, de Vogezen en het Zwarte Woud. We vervolgen onze tocht en maken tussenstops in de schitterende wijnstadjes gelegen aan de Route des Vins. De mooiste zijn wellicht Kaysersberg en Riquewihr, waar vakwerkhuizen en bloemen het stadsbeeld domineren. Na een prachtige dag keren we aan het eind van de middag terug naar ons hotel. Na het diner kunt u deelnemen aan een prachtige wandeling door de bosrijke, heuvelachtige omgeving van Winden im Elztal. De gids zorgt onderweg voor een lekkere versnapering.

Donderdag: Freiburg en Kaiserstuhl

Na het ontbijt rijden we naar Freiburg dat wordt beschouwd als de hoofdstad van het Zwarte Woud. De Münsterplatz is het hart van de oude stadskern met schilderachtige straatjes en mooie gevels. U heeft de tijd om het centrum te bekijken met de grote gotische kerk, het aartsbisschoppelijk paleis en het Historische Kaufhaus dat vroeger fungeerde als douane- en magazijngebouw. Aan het begin van de middag rijden we naar de Kaiserstuhl: een uniek klein laaggebergte in de Rijnvallei. Het gebied kent een vulkanische oorsprong en staat bekend om zijn unieke fauna. Vanaf de toppen heeft u een wijds uitzicht over de Rijnvallei, de Vogezen, het Zwarte Woud en bij helder weer zelfs de Zwitserse Alpen! Na het diner in het hotel volgt er een gezellige muziekavond.

Vrijdag: Route des Cretes en Colmar

Vandaag steken we de grens weer over naar Frankrijk. Via Mulhouse rijden we naar de Vogezen, waar we een gedeelte van de Route des Crêtes rijden, een bergweg die van strategisch belang was tijdens de Eerste Wereldoorlog. We passeren prachtige valleien, hoge bergkammen en romantische dorpjes. Vanaf het hoogste punt, de Grand Ballon, heeft u een prachtig uitzicht. Vervolgens rijden we naar Colmar, de bekendste stad van de Vogezen. De wijk Klein Venetië of Petite Venise is één van de mooiste wijken in het oude centrum van de stad en zeker een bezoek waard. Ook kunt u een bezoek brengen aan het museum Unterlinden, waar een collectie wordt getoond van middeleeuwse schilders, beeldhouwers en het beroemde Isenheimer altaar. We sluiten ons verblijf in het hotel af met een quiz, waarbij leuke prijzen te winnen zijn!

Zaterdag: Terugreis

Na het ontbijtbuffet rijden we weer terug naar Nederland. Op ons verzamelpunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, waarbij u kunt nagenieten van deze mooie reis. Aansluitend wordt u met onze bekende servicelijnen naar uw opstapplaats gebracht wordt.

Landkaart: Zwarte Woud en Vogezen - Light All inclusive

​N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Gasthof Bären

De familie Burger verwelkomt u graag in Gasthof Bären! Het gezellige gasthof is centraal in het Zwarte Woud gelegen en biedt een gevarieerd avondprogramma. Alle kamers zijn uitgerust met een badkamer met douche en toilet en satelliet-tv. Het gasthof beschikt niet over een lift, maar biedt een kofferservice op de aankomst- en vertrekdag.

Duitsland

Oppervlakte: 357.121 km²
Inwoners: 80.854.408
Hoofdstad Berlijn
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Religie: Katholiek / Protestants
Valuta: Euro (€)
Elektriciteit: 220V, stekkers type C & F, geen verloopstekker nodig
Taal: Duits
Tijdzone: UTC+1, zelfde als Nederland


  

Eten en drinken
Duitsland is het walhalla voor bierliefhebbers. In het land zijn meer dan 1.300 bierbrouwerijen gevestigd, wat neer komt op maar liefst 40% van alle bierbrouwers ter wereld. Jaarlijks wordt in Duitsland zo’n 100 miljoen hectoliter (10.000.000.000 liter) bier gebrouwen. Naast de bieren zijn ook de Duitse wijnen, en dan vooral de witte wijnen, bekend. In het zuiden en zuidwesten van het land, uitgezonderd Saale-Unstrut en Saksen, liggen de meeste wijngebieden. Wie naar Duitsland gaat, kan niet om de Wurst heen. Elke regio heeft een eigen worst. Daarnaast zijn de bekende Kaiserbrötchen (harde broodjes) erg gewild.

Flora en fauna
Duitsland bestond aan het begin van de jaartelling voor maar liefst 80% uit bos. Bebossing is erg belangrijk voor het Duitse landschap. De hoeveelheid bossen liep echter snel terug, rond 1800 bestond nog maar 20% van het land uit bebossing. Inmiddels gaat het weer de goede kant op. Hedendaags nemen bossen zo’n 30% van de totale oppervlakte in. De dierenwereld in het noorden en westen is te vergelijken met die van Nederland. In het oosten en zuiden leven ook andere dieren, zoals wolven, die in Nederland niet te vinden zijn.

Prijsniveau
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Leuke feitjes:
 • Duitsland ligt in het hart van Europa en grenst aan maar liefst 9 landen. Het is daarmee het Europese land met de meeste buurlanden.
 • In 1916, tijdens WO I, voerde Duitsland als eerste de zomertijd in. Dit werd vooral gedaan om het steenkoolgebruik te verminderen, omdat ze steenkool hard nodig hadden voor de oorlog.
Telefoonnummer klantenservice 088 10 30 800
Openingstijden
ma. t/m vr. uur
zaterdag uur
Gedetailleerde gegevens
Postadres
Effe Weg B.V.
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
E-mail info@effeweg.nl
Tel. +31 (0)88 10 30 800
KvK 05077081
BTW nr. NL814069538B01
IBAN NL71 RABO 0325 6913 12
17:45:50 | 0,22 | effeweg | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch